Første biograf i 25 år

,

Hørsholm har ikke haft biograf siden 1992, og en biograf i Rungsted lukkede 13 år før. Nu bygges Kulturhuset Trommen bygges om, så de to scener kan vise film syv dage om uge fra midten af december. Det er kun to år siden Trommen sidst blev ombygget for at åbne sig mod publikum og bymidte. Indretningen fik et løft ind i nutiden, både hvad angår design og placering.

 

FET_Hørsholm_Trommen-ude

Den karakteristiske bygning til venstre er fra 1988 har zig zag striber på sin gule murstensfacade. Arkitekt Knud Munk skabte også Tycho Brahe Planetariet i samme periode.

 

Det kommunale kulturhus Trommen blev tegnet af arkitekt Knud Munk i 1987 og indviet året efter. Navnet skyldes den cylinderformede bygning med scenerummet indeni og karakteristisk zig zag-mønster i kontrastfarvede teglsten med gule mursten som bund. På visse partier er der bånd af røde teglsten. I bygningen findes også biblioteket, som har fælles indgangsparti og foyer med kulturhus og scener.

Der afvikles hvert år 200 arrangementer inden for musik, teater og underholdning. Det kan være alt fra rock, pop, hip hop, jazz og gospel til musicals, shows, dans, klassiske koncerter, internationale gæstespil, comedy, stand-up, talkshows, børne- og familiearrangementer. Desuden lejes trommen af private virksomheder og private til konferencer, møder, foredrag, events og kreative værksteder.

I 2011 besluttede politikerne i Hørsholm byråd at ombygge bibliotek og foyer og give stedet navnet Kulturhus Trommen.

Idéen var at skabe et fremtidssikret og mere helheds- orienteret hus, som var mere åbent ud til borgerne. Både i overført betydning og fysisk ud mod bymidte og gågade. Kommunen har ønsket at tiltrække flere besøgende og åbne mulighed for flere aktiviteter end før. I dag er her derfor restaurant, multisal, mødelokaler og børnebibliotek tæt ved udearealer og legeplads.

 

Premierebiograf

Ombygningen stod færdig i august 2014, efter at Arkitema Architects et par år tidligere vandt en arkitektkonkurrence om at gøre Kulturhuset åbent og sammenhængende inklusiv nye supermøbler på biblioteket. På den måde opstod Servicebaren, Lilletrommen, Bogbjerget, Eventyrhulen, Videnværkstedet og Projektrummet.

Nu skal håndværkerne i gang igen. Rambøll har vundet en konkurrence om at omdanne Trommesalen og Lilletrommen til fleksible sale med flere formål. For eksempel vil tribunen i Trommesalen kunne skubbes til side til fordel for et åbent gulv. En ”svævende sky”-tribune til ekstra 75 personer vil indeholde kontrolrum til biograf mm. Med et biograflærred vil salen både kunne være biograf og teatersal. Også Lilletrommen bliver bygget om, så der kan vises film samtidig eller på skift med Trommesalen. Den nye kommunalt drevne biograf skal både være premierebiograf og vise artfilm, dokumentarfilm. Musikchef Bina Hjorth kan nu også kalde sig biografdirektør.

www.trommen.dk

 

FET_Konkurrence_Trommen-grønne

Arkitema Architects har designet møbler og indretning til Hørsholm Bibliotek. Her nogen i stærke farver på børnebiblioteket. 

Foto: Niels Nygaard, Arkitema Architects.

 

FET_Konkurrence_Gult-supermøbel