Nærmest uanset hvor god en middag er, bliver den ganske enkelt ødelagt, hvis stolene omkring spisebordet er dårlige at sidde på. Er siddekomforten derimod i top, så kan selv den middelmådige middag nå nye højder. Det er vigtigt med gode stole – og de skal selvfølgelig også være pæne.

Allan Torp fra design bloggen, Bungalow5 har fundet seks bud på de bedste stole både hvad angår siddekomfort og æstetik.

 

FET_dk3_Co-Pilot Chair_Smoked Oak_Black_Styled_2.jpg

Co-Pilot 

Co-Pilot fra DK3 er en flot og enkel spisebordsstol. Den kan fås i forskellige variationer, med træskal, polstret eller med læder. Stolen har god siddekomfort og er et godt eksempel på nyt dansk design.

www.dk3.dk

 

FET_Form_Chair_Catalogue_3

Form

I designet af Form har Simon Legald været ambitiøs og udfordret den gængse stolekonstruktion. Målet har været at skabe en stol med et helstøbt udseende og en naturlig integration mellem sæde og stel. Form er en nutidig skalstol i formstøbt plast,

www.normann-copenhagen.dk

 

FET_Beetle Chair

Beetle

Beetle chair er designet af den dansk italienske designduo Gamfratesi og er en blød organisk spisestol fra Gubi med et imødekommende moderne design.

www.gubi.dk 

 

Creativ Boards

Cover 

Designet af Thomas Bentzen er en moderne nyfortolkning af den klassiske karmstol og tilføjer et nyt perspektiv på dette traditionelle nordiske møbel. Formpresset finér-ryglæn og fire stærke træben, der giver stolen et solidt og jordnært udtryk. Alligevel er Cover overraskende let.

www.muuto.com 

 

FET_J64-pindestolen_Kartoffelr+-¬kkerne 002_(300)

J64-pindestolen

J64 er en stol, der ikke lader sig definere ved en enkelt funktion. Ved spisebordet er den en komfortabel og smuk spisestol og som pendant til en sofa en loungestol. Den omfavnende pindestol i massiv bøg er designet af Ejvind A Johansson i 1957.

www.fredericia.com 

 

FET_CH24_colors_CH327_oak_2

Y-Stolen

Den bedst kendte af dem alle. En klassisk smuk og let skulpturel spisestol, som også er velegnet til bare at slappe af i. Ved hjælp af damp er rygbøjlen nænsomt bøjet, og det giver bevægelsesfrihed og god komfort.

www.carlhansen.dk

 

…………………………………………………………………………………………………………………….

 

Hvad er Bungalow5.dk?

Bungalow5 er den primære danske blog for dem, der brænder for indretning og design i alle dets former, og for dem, der søger inspiration og unikke måder til at indrette det moderne, rolige og stilfulde hjem. 

www.bungalow5.dk 

 

…………………………………………………………………………………………………………………….