Dansk design i retro rammer

,

FET_Liebhaverboligen_Boligreportage_Boligindretning_Design_Retro_Indretning_Retro_10

Nina Lund og Anders Forups bolig er fyldt med smukke retromøbler, unikke pyntegenstande og dansk design fra både store og små designere. De 90 m2, midt på Frederiksberg, er blevet indrettet med respekt for rammerne og med masser af personlighed.

 

“Vi går meget op i, at tingene er langtidsholdbare, hvilket faktisk er relativt nyt for os. Før i tiden kunne vi sagtens købe ting, som måske ikke skulle holde i så lang tid, men det er blevet vigtigt for os med årene at omgive os med møbler, som vi har lyst til at bevare,” fortæller Anders Forup, som sammen med kæresten, Nina Lund, bor i en lys treværelses lejlighed på en stille gade på Frederiksberg.

 

Indretning i de oprindelige rammer

For tre år siden flyttede parret ind i lejligheden, som de stort set ikke har lavet om på – bortset fra en tiltrængt nedslibning af gulvene. ”Vi har bare indrettet os i forhold til de rammer, som vi har købt her. Det kræver noget at indrette sig på den måde, for det handler jo så om at udnytte rummene i deres oprindelige stand,” fortæller Anders. Det er ellers en drøm en dag at få lov til at bygge et nyt køkken, men det kommer til at blive i parrets fremtidige bolig. ”Jeg drømmer om at starte helt fra bunden en dag og bygge et køkken op, så det passer præcis til dem, vi er, og hvordan vi bruger vores køkken. Det har jeg længe drømt om, men lige nu har vi bare udnyttet køkkenet, som det er, og det er vi også sluppet godt fra, synes jeg,” siger Anders.

 

Langtidsholdbart design

Både Nina og Anders går meget op i indretningen og er fælles om at beslutte, hvilke møbler der skal ind i lejligheden. Hvor de førhen godt kunne være impulsive, går de nu meget grundigt til værks i deres søgen efter det helt rigtige møbel – og det kan godt tage lang tid. ”Jeg arbejder i designbranchen og fornemmer et skift i holdningen til, hvor lang tid man beholder sine møbler. Tidligere var mange måske lidt hurtigere til at smide deres ting ud, men i dag går flere og flere op i, at møblerne skal holde i mange år – måske endda i generationer. Sådan har vi det også herhjemme, og derfor kan der sagtens gå lang tid, før vi endelig køber det, vi gerne vil have.” fortæller Anders.

Parrets roller i indretningen er godt fordelt, idet Anders står for design, og Nina tjekker komfort. På den måde får de det bedste fra begge verdener. Anders har egen butik, hvor han køber og sælger vintagemøbler, samtidig med at han designer smykker og solbriller – så han har godt styr på designet. Og komforten i et møbel er noget, som Nina altid har gået op i, sammen med æstetikken i helheden. Hendes yndlingssted i lejligheden er eksempelvis spisestuen, som har udsigt til dagligstuen. Her giver vintagemøblerne og de mange bøger et helt unikt udtryk, som samtidig afspejler parrets personligheder.

 

Møbler med historie

Når parret skal finde inspiration til deres indretning, foregår det ofte rundt omkring i Københavns bedste boligbutikker. De er især glade for butikkerne i Ravnsborggade samt butikken Nyhuus på Vesterbrogade.

Fælles for butikkerne er, at det er genbrugsmøbler med masser af historie, som sælges her.

”Det er vigtigt for os, at vores indretning er personlig og fyldt med minder. Det skal være hyggeligt, og vi skal føle os hjemme. Derfor har vi mange småting fra vores rejser samt ting, som indeholder en masse minder, når vi ser på dem. Det skaber hygge,” fortæller Nina.

Men det er ikke kun rejser og antikvitetsbutikker, der inspirerer parret. Også loppemarkeder bliver flittigt besøgt, og så er Anders en haj til at shoppe på Lauritz.com, hvor han har gjort mange gode fund. ”Et godt tip, på Lauritz.com, er at gå efter nogle ting, som alle ikke er vilde med – og så skal man ikke være bange for at købe noget, man skal hente på den anden side af Sundet,” siger Nina. ”Og med hensyn til loppemarkeder, så skal man selvfølgelig også have et øje for det. Nogle gange tager vi bilen og kører ned til Berlin, hvor man virkelig kan finde mange fine ting. Men man kan også være heldig her i København. Og hvis vi falder for et smukt møbel, så kan det sagtens være det, der dikterer, hvordan resten af rummet skal indrettes.”

 

FET_Liebhaverboligen_Boligreportage_Boligindretning_Design_Retro_Indretning_Retro_01

Nina Lund, 28 år, studerer på CBS og arbejder som model. Anders Forup, 33 år og indehaver af Handcrafted CPH samt butikken Lokal på Sønder Boulevard i København.
………………………………………………………………………………………………………………………….

5 BEDSTE

Ninas og Anders’ fem bedste indretningstips?

Tag på marked, hvor du kan møde designerne selv – eksempelvis Designskolens julemarked og Findes Keepers. Her kan du gøre gode køb før alle andre.

Belysning er rigtig vigtig. Tag dig tid til at finde de rigtige lamper og placeringen til dem.

Indret med ting og møbler der betyder noget for dig.

Brug en farve du særlig godt kan lide i flere elementer i din indretning. Vi har fx en svaghed for hav/flaske-grønne nuancer, som går igen i meget af vores keramik og på vores køkkengulv.

Hav tålmodighed og tag dig tid til at finde det rigtige møbel og lad være med at købe det første og bedste bud.

………………………………………………………………………………………………………………………….

 

 
FET_Liebhaverboligen_Boligreportage_Boligindretning_Design_Retro_Indretning_Retro_02
FET_Liebhaverboligen_Boligreportage_Boligindretning_Design_Retro_Indretning_Retro_03FET_Liebhaverboligen_Boligreportage_Boligindretning_Design_Retro_Indretning_Retro_05FET_Liebhaverboligen_Boligreportage_Boligindretning_Design_Retro_Indretning_Retro_04FET_Liebhaverboligen_Boligreportage_Boligindretning_Design_Retro_Indretning_Retro_23FET_Liebhaverboligen_Boligreportage_Boligindretning_Design_Retro_Indretning_Retro_22FET_Liebhaverboligen_Boligreportage_Boligindretning_Design_Retro_Indretning_Retro_21FET_Liebhaverboligen_Boligreportage_Boligindretning_Design_Retro_Indretning_Retro_20FET_Liebhaverboligen_Boligreportage_Boligindretning_Design_Retro_Indretning_Retro_19FET_Liebhaverboligen_Boligreportage_Boligindretning_Design_Retro_Indretning_Retro_18FET_Liebhaverboligen_Boligreportage_Boligindretning_Design_Retro_Indretning_Retro_17FET_Liebhaverboligen_Boligreportage_Boligindretning_Design_Retro_Indretning_Retro_16FET_Liebhaverboligen_Boligreportage_Boligindretning_Design_Retro_Indretning_Retro_15FET_Liebhaverboligen_Boligreportage_Boligindretning_Design_Retro_Indretning_Retro_14FET_Liebhaverboligen_Boligreportage_Boligindretning_Design_Retro_Indretning_Retro_13
Den populære Poul Cadovius reol har parret købt på Den Blå Avis for mange år siden, inden den blev populær i Danmark igen. Keramikken og billederne står i en lækker kontrast til det nye, bærbare Beolit 12 musikanlæg fra B&O. Lampen er fra Tom Rossau.
FET_Liebhaverboligen_Boligreportage_Boligindretning_Design_Retro_Indretning_Retro_12FET_Liebhaverboligen_Boligreportage_Boligindretning_Design_Retro_Indretning_Retro_11FET_Liebhaverboligen_Boligreportage_Boligindretning_Design_Retro_Indretning_Retro_09
Reolen består af en masse bogkasser fra Trævarefabrikkernes Udsalg, som er blevet proppet med bøger, og den er Ninas projekt. Den er også blevet opbevaring for en masse ting, der er bragt hjem fra diverse rejser. Ting, som indeholder en masse minder, der er med til at skabe hygge og personlighed i indretningen.
FET_Liebhaverboligen_Boligreportage_Boligindretning_Design_Retro_Indretning_Retro_08
På spisebordet står der en masse keramik, som Anders tit tager med hjem og ’afprøver’, inden det sættes til salg i butikken.
FET_Liebhaverboligen_Boligreportage_Boligindretning_Design_Retro_Indretning_Retro_07FET_Liebhaverboligen_Boligreportage_Boligindretning_Design_Retro_Indretning_Retro_06