What’s Up? Haveliv

Uanset om man er erfarne haveentusiaster eller nybegyndere, er der spændende arrangementer i forårsmånederne! Planter og blomster springer til live, og haven kalder på os med sin spirende   charme.

Kom til forårets have- og planteloppemarked 

Når det drejer sig om planter, er forsommeren den ideelle tid til at tilføje nyt til haven. I Haveselskabets have på Frederiksberg, kan du sandsynligvis finde alt, hvad du har brug for til din have. Lørdag den 4. maj klokken 11:00-14:00 kan du nemlig være med til at købe, sælge og bytte planter og haverelaterede genstande. Det er gratis at deltage, man skal blot medbring sit eget bord.

Foto: Haveselskabet

Læs mere på haveselskabet.dk

Stik og skab

Lørdag den 11. maj inviterer landskabsarkitekt Anne Stine Bruun til stiklingeformering på Kulsbjerg Skole. I denne workshop vil Anne Stine fortælle om kunsten at formere stauder, så man også derhjemme kan skabe nye planter på en sjov og økonomisk måde. Deltagerne vil blive guidet gennem processen med at lave stiklinger af fem forskellige stauder, og man vil få flere af hver type med hjem. Workshoppen foregår indendørs og sørg for at medbringe en pode- eller lommekniv eller en meget skarp saks til formålet. Arrangementet koster 175 kroner.

Foto: Haveselskabet

Læs mere og tilmeld dig workshoppen på haveselskabet.dk

En have for livet

Onsdag den 8. maj udkommer Prinsesse Alexandras bog ”En have for livet”, hvor læseren inviteres til en eksklusiv havevandring gennem de smukke omgivelser omkring Egeskov Slot. Bogen er fyldt med fantastiske og stemningsfulde fotografier og inkluderer også prinsessens smukke, håndmalede bedplaner, som viser, hvordan man kan genskabe lidt af Egeskovs skønhed i sin egen have.

Foto: Saxo.dk

Dyrk grøntsager året rundt

Drømmer du også om en køkkenhave med friske grøntsager både forår, sommer, efterår og vinter? I ”Dyrk grøntsager året rundt” fortæller Yen Frydenberg Egebak om sit haveunivers, og undervejs hører man om, hvordan man med enkle metoder, i både baljer, højbede og landbohaver, kan dyrke og høste sine egen friske grøntsager hele året.

Foto: saxo.dk

Test din viden i det grønne

Kristi Himmelfartsdag den 9. maj åbner Gilleleje Labyrinten igen. Her kan du med familien teste jeres paratviden og samtidig udforske grønne stier omgivet af pil, løvtræer, buske, blomster og grantræer. Det koster 80 kroner for voksne, 50 kroner for børn mellem 3-12 år, og det er gratis for børn under 3 år.

Foto: Gillelejelabyrinten.dk

Læs mere på gillelejelabyrinten.dk