What’s up film & teater marts 2024

Film om store livsvalg

18. april får Ulaa Salims rørende og nervepirrende sci-fi- kærlighedsdrama “For evigt” premiere. Multikunstner Nanna Øland Fabricius (Oh Land) medvirker i sin første hovedrolle på film over for Anna Søgaard Frandsen, Simon Sears og Viktor Hjelmsøe. Der er tale om en bevægende fortælling på tværs af tid og rum, hvor kærlighed kulminerer med naturens kræfter, når en passioneret videnskabsmand konfronteres med livets store valg. Spørgsmålet i filmen er, om man skal vælge kærligheden til, hvis det er på bekostning af livsdrømmen. For kan man vælge forkert med hjertet? I ”For evigt” stilles hovedrollerne over for altafgørende beslutninger, som definerer deres levevej på godt og ondt. Handlingen taler ind i tematikker, de fleste kan relatere sig til, så man kan reflektere over sine handlinger i bagklogskabens lys. www.kino.dk

Teater med en skør far

Louise Schouw Teater præsenterer forestillingen ”Sallys far” baseret på de populære børnebøger om Sally og hendes skøre far af Thomas Brunstrøm og Thorbjørn Christoffersen. Det er en forestilling fuld af sjov og ballade og med nyskrevne sange. Forestillingen kan opleves i kulturhuse, på spillesteder, biblioteker og teatre over hele landet de næste mange måneder og helt ind i 2025. I ”Sallys far” møder publikum foruden Sally, hendes spøjse lillebror Eddie, vennen Svend og faren, der ikke er som fædre er flest. I rollerne kan opleves erfarne kræfter som Morten Bo Koch, der spiller Sallys far, Kristian Holm Joensen som Eddie samt Marianne Gonnov Bøgelund og Anton Sager i andre roller. Instruktør er Louise Schouw og dramaturg Gunvor Reynbjerg, mens Sigurd Barrett og Eskild Dohn har komponeret musikken. www.louiseschouw.dk

Strindbergsk som dans

Til april præsenterer Holstebro Dansekompagni sin opsætning af August Strindbergs ”Dødsdansen”, der for første gang i Danmark opføres som en ren danseforestilling med kompagniets kunstneriske leder, svenske Marie Brolin-Tani i hovedrollen. Forestillingen handler om et langt ægteskab og udforsker magtkampe, ødelæggelse og erindringen om tabt kærlighed. Det sker gennem historien om Alice og Edgar, der efter et langt samliv længes efter intimitet, sensualitet og ømhed. Men døden lurer om hjørnet, og triumferne i livet udebliver, så de ender på en skillevej. Den yngre slægtning Kurt træder ind i deres liv, og farligt begær antændes, hvilket giver anledning til et trekantsdrama. Det er en blanding af had og kærlighed og en tour de force tilbage til det kendte. Strindberg skrev ”Dødsdansen” i en mørk periode med selvforagt og foragt for kvinder. Edgar spilles af Melody Putu og Kurt af Lionel Ah-Sou. www.holstebroteater.dk

Ny og anderledes ballet

I samarbejde med Det Kongelige Teater og Den Kongelige Ballet præsenterer komponist og cellist Josefine Opsahl den nyskrevne ballet ”Passengers of Passing Moments”. Forestillingen kan opleves på Gamle Scene 22.marts – 30. april. Det bliver en rejse ind i menneskets forhold til tiden, valget og samfundet skabt i tæt dialog med koreograf Tara Schaufuss. Der er tale om et æstetisk univers med musik, koreografi og dans, hvor Josefine Opsahl selv erstatter det sædvanlige orkester, Det Kongelige Kapel med sin cello og et elektronisk setup. Publikum møder en hovedperson, der er fanget mellem drøm og virkelighed med både fortidens skygger, mareridtslignende og dominerende skikkelser og kaskader af bevægelse, lys og lyd, hvor Josefine Opsahl reflekterer over sit eget liv og den moderne verden. www.kglteater.dk

Musical om zardatteren

Musicaleventyret ”Anastasia” får Danmarkspremiere på Det Ny Teater midt i september. Broadway-succesen inspireret af tegnefilmen af samme navn handler om zardatteren, der ifølge legenden muligvis overlevede sin families grumme skæbne under Den Russiske Revolution. Historien vækkes til live, når den unge pige findes med hukommelsestab i Sankt Petersborg og søger hjælp hos to svindlere. Da de hører, at enkekejserinden fra sit eksil i byernes by har udlovet en dusør til den, der kan finde deres barnebarn, lægger de en plan og begiver sig ud på en dramatisk rejse til 1920´ernes glamourøse Paris. Det hele ledsages af hits fra tegnefilmen ”Once Upon a December” og ”Journey to the Past” samt nye ørehængere. I titelrollen ses Emilie Groth, der spillede Dronning Margrethe i musicalen på Det Kongelige Teater. Som svindleren Dmitri, der forelsker sig i Anastasia, ses Mathias Hartmann Niclasen, som blandt andet har medvirket i ”Miss Saigon” på Det nye Teater. Iscenesættelse er lagt i hænderne på britiske Lee Proud, som også instruerede ”Kinky Boats”. www.detnyteater.dk

Kendt jungledyr går igen

Flemming Quist Møller, som frem til sin død boede i sit barndomshjem i Tårbæk, skabte i 1980´erne den elskede tegneseriefigur Jungledyret Hugo. I en forestilling på Bellevue Teatret fra 20. april til 12. maj vender børneklassikeren tilbage, og målgruppen starter ved fem år. Musikforestillingen er et energisk eventyr fuldt af dans, moves og sange om og med et nuttet jungledyr i sit rette grønne jungleunivers. Handlingen er i korthed: I Sydamerikas regnskov bliver Hugo fanget og bragt til storbyen for at være eksklusivt kæledyr og Tik Tok-blikfang for en forkælet rigmandsdatter. Rigmanden lugter penge ved at lancere jungledyret som filmstjerne, men Hugo lader sig ikke uden videre tæmme. Billetpriser ligger på 195-504 kr. www.bellevueteatret.dk