PÅ FERIE I EN SAGNOMSPUNDEN MYTE

På det femstjernede luksushotel Atlantis The Palm står undevandsoplevelserne i kø. Her kan man både dykke med hajer og rokker, klappe delfiner og søløver eller bo i en undervandssuite i tre etager med svømmende fisk som ”godnat-musik”. Tag med på den ultimative luksusoplevelse i Ørkenstaten Dubai, hvor intet er for stort, og hvor der er noget for alle – både par, singler og familier.

 

FET_Dubai_Aquaventure-Waterpark_The-Tower-Of-Neptune-3

Rutschebane med “haj-oplevelse” er blot en af mange forlystelser.

 

Hajerne svømmer faretruende og mange lige oppe under vandoverfladen. Deres store, lineal-lige munde kigger ned på os, men de nærmer sig ikke. Og godt det samme.

Nærmer sig gør rokkerne til gengæld: Store, enorme faktisk – over en meter på hver led og sorte som Darth Vader fra Star Wars. Med faretruende lange haler bag på den nærmest trekantede krop kommer de helt tæt på os, ja, de nærmest omfavner os med deres bløde ”vinger”, og vi skal lige vænne os til denne aldeles nysgerrige nærkontakt. For rokker er normalt farlige dyr og kan være dødelige. Det mærkede i hvert fald den australske tv-kendis Steve Irwin i 2006, da han under en tv-optagelse på Great Barrier Reef blev stukket i hjertet af en pilrokke og døde af det.

Sådan er det dog ikke med rokkerne her. Ingen af dem har dødelig gift i sig, og i øvrigt har de allerede fra små af fået filet de skarpe piggeaf halerne, og så er de vant til menneskekontakt og vant til at blive fodret. Med salatblade! Og selvom de ser nok så faretruende ud på overfladen, når de svømmer, er det en ganske anderledes oplevelse at se på dem nedefra:

På undersiden af de store ”vinger” har rokkerne nemlig yndige og udtryksfulde øjene, og deres munde ser rare og smilende ud. Faktisk er de både smukke og tillidsvækkende.

 

FET_Dubai_marine_and_waterpark_marine_animal_adventures_24_09_2014_9476hr

Selv små børn kan fodre og klappe de store rokker

 

Vi dykker med hajer og rokker i Dubai

Her i dette mærkværdige emirat, hvor livet leves i noget, der ligner fremtidsvisioner, og hvor alt kan lade sig gøre, dykker vi naturligvis med hajer og rokker, selvom vi hverken har dykkercertifikater eller har prøvet det før.

En stor dykkerklokke på størrelse med en spand bliver sænket ned over hovedet, to iltflasker hægtes på ryggen, og så er det bare om at kravle ned ad stigen på bunden af Shark Lagoon (haj-lagunen) og forsigtigt gå rundt på bunden af det store akvarium sammen med en instruktør.

Oplevelsen varer i ca. 20 minutter og er aldeles grænseoverskridende og fantastisk, ligesom alting er det her på hotel Atlantis – et af verdens største luksushoteller, der ligger på en ø ud for ørkenstaten Dubais kystlinie.

Øen hedder Palm Jumeriah og er en af verdens største kunstige øer. Den er formet som en palme med en to kilometer lang stamme, har en krone med 17 ”blade” på, og det hele er omringet af en ringformet ø. Langs med ”bladene” ligger dyre villaer og hoteller – og yderst, som kronen på palmen, ligger Atlantis.

 

FET_Dubai_resort_landscape_28_01_2015_6826hr

The Palm i Dubai er verdens største kunstige ø.

FET_Dubai_Atlantis,-The-Palm_Sunset-Exterior

Hotel Atlantis ligger som ”kronen” på den kunstige, palmeformede ø.

 

Atlantis-myten som forbillede 

Hotellet, som åbnede i 2008, har kostet mere end 10 milliarder at bygge, og temaet for hele molevitten er myten om den sunkne ø Atlantis, som den græske filosof Platon for 2500 år siden beskrev i værkerne  Kritias og Timaios.

Ifølge myten var øen Atlantis et enestående smukt og godt samfund med en rig og harmonisk befolkning, som bl.a. drog ud i verden for at erobre land i Europa og Afrika. Men som også med tiden kom til at opføre sig ”alt for menneskeligt” (læs: synde- og lastefuldt) og derfor tabte en krig mod Athen, hvorpå øen styrtede i havet på blot en enkelt nat. Siden har der verseret utallige teorier om rigtigheden af historien. Var det blot en myte, eller ligger det sunkne paradis ”Atlantis” stadig et sted på havbunden? Det diskuterer forskere og plattenslagere verden over stadig med jævne mellemrum. Eet er i denne sammenhæng dog helt sikkert: Atlantis – hotellet med samme navn er særdeles virkeligt i Dubai og en oplevelse ud over det sædvanlige at bo på.

Noget for enhver smag

Bygget som et sandfarvet eventyrslot med to sidefløje rummer Hotel Atlantis The Palm hele 22 barer og restauranter, og det er muligt at spise mad fra hele verden.

Allestedsnærværende er temaet med fisk og hav, og kæmpemæssige akvarier går i højden flere etager op og danner for en del af restauraterne og nogle af de dyreste værelses-suiter et inspirerende ”baggrundstæppe” at kigge på.

Hele 65.000 fisk, af 220 forskellige arter, svømmer døgnet rundt i hotellets enorme akvarier, bliver passet af 100 mennesker, som alene har med fiskenes ve og vel at gøre, og spiser mere end 400 kilo mad hver dag – en del af foderet i øvrigt som genbrug fra de mange restauranter.

Natklubber, børneklubber, teenageklubber, butikker og et udendørsareal, der spænder over  flere sandstrande, flere pool-områder og et 17 hektar stort vandland (Mellemøstens største), tilbyder afslapning og underholdning til alle aldre og alle behov. Og i samme vandland er der bl.a. fire vandrutschebaner, en hajtunnel man kan gå igennem, og kanaler med rivende vandstrømme, som kan besejles med gummibåde – blot for at nævne et par forlystelser.

Dolfin Bay samt The Lost Chambers er andre attraktioner, og især her tilbydes mange forskellige spændende aktiviteter, man kan prøve. Eksempelvis kan de mindste børn stående i vandet, fodre rokkerne, klappe en søløve eller en delfin, og for de mere vovede og lidt ældre er det muligt at dykke, snorkle eller svømme med både hajer, rokker og delfiner. Til  yoga-freaks tilbydes ”undervandsyoga” i stilhed foran de smukke akvarier, ligesom en stor spa og fitnessafdeling tilbyder alt ud i skønhed/massage/afslapning eller tennis på gode baner.

 

FET_Dubai_P1160719

FET_Dubai_P1160760

Lobbyen i hotellet er ren eventyr-arkitektur.

FET_Dubai_restaurants_ayamna_06_04_2016_2039hr

Mad fra hele verden serveres i de mange restauranter. Her fra Ayamna.

 

FET_Dubai_guest_rooms_signature_suites_24_09_2014_113hr

Hotellet har syv signatur-suiter. Her en ”undervands-suite” i tre etager.

 

 

Sublim service

De mange restauranter på Hotel Atlantis er et kapitel for sig. Om man er til steaks eller sushi, østers eller hummer eller vegetar eller noget helt tredje – så er det bare om at vælge, hvor man vil spise og naturligvis også med mad fra hele verdenen. Til børnene er der flere steder også ”slikbuffeter” samme steds, men om man som forælder hylder den idé, kan sikkert dele vandene.

Gordon Ramsey har selvfølgelig sin egen restaurant her på Atlantis, og det samme har i øvrigt også Robert De Niro, og verdenskendte kendisser, politikere og præsidenter samt prinser og prinsesser frekventerer ofte hotellet og bor naturlivis i de dyreste og mest luksuriøse suiter af hvilke der er syv.

Den største og dyreste af suiterne er 928 m2 stor og koster 27.000 dollar pr. nat, men så er privat butler også med i prisen. Et billigere alternativ er undervandssuiterne, som er i tre etager med ditto akvarie-udsigt – også i tre etager.

Det skal dog siges, at man overhovedet ikke behøver bruge så mange penge for at bo godt på The Atlantis. Hotellet råder over i alt 1539 værelser, og de er alle supergode. Lækkert indrettede, alt virker, ingen problemer med, hvor man slukker lyset, eller hvordan man får bruseren til at virke uden at blive skoldet eller få frisuren ødelagt, men den største ros skal hotellets personale have.

3000 ansatte sørger hver eneste minut, hvert eneste sekund, hver eneste dag og nat for, at alle gæster føler sig velkomne og godt tilpas. Jeg har sjældent mødt så meget venlighed og tålmodighed fra et personale, som nok ikke får verdens højeste løn, men som til gengæld møder gæsten med et smil og en hjælpsomhed, der varmer som millioner. Alt fungerer til perfektion på Hotel Atlantis – intet mindre – og det er i sig selv en oplevelse ud over det sædvanlige. En verden i verden, hvor turister fra hele jordkloden engang imellem lader sig opvarte på ferien, i et hotel, hvor endeløse gulve af marmor hver minut bliver fejet af en smilende ansat, og hvor tusindvis af gyldne håndtag ligeledes hver dag bliver poleret, og kridhvide smil i solbrune ansigter konstant og venligt svarer på mange spørgsmål om dette og hint – med ufattelig tålmodighed.

 

FET_Dubai_P1160742

FET_Dubai_marine_and_waterpark_aquaventure_waterpark_24_09_2014_6683hr

Våde fornøjelser for hele familien byder sig til i hotellets store vandland.

FET_Dubai_marine_and_waterpark_marine_animal_adventures_24_09_2014_730hr

Hotel Atlantis The Palm

Hotel Atlantis The Palm er en velsmurt maskine, som kører døgnet rundt, og i princippet behøver man ikke bevæge sig udenfor hotellets område for at få en uge til at gå. Hver årstid har sit tema og sine tilhørende begivenheder, som tilbydes gæsterne. Det kan være juletræsfest, nytårsfest, filmfestival for både små og store eller tilbud om helikopterture, yachtcruises eller udflugter med hotellets egen bus. Samt naturligvis optræden på hotellets natklubber med store internationale kunstnere. Men også begivenheden Cirque de Cuisine – en gourmet-oplevelse ud over det sædvanlige, hvor de blankpolerede marmorgader med de mange restauranter i hotellet lukkes af for begivenheden, og de, som har købt billetter, frit kan gå ind og ud af alle spisesteder og barer og drikke og spise ad libitum. Samtidig med at festlige gøglere, sangere og andre kunstnere optræder hele aftenen.

Går lysten imidlertid mere ud på at komme væk fra hotellets ”eventyr-verden” og se det ”rigtige” Dubai, kan det også sagtens lade sig gøre. En monorail fører direkte fra hotellets vandland og ind til centrum af Dubai, men monorailen er dyr, og tit kan det bedre betale sig at tage en taxi. Og inde i selve Dubai står verdens højeste bygning, verdens største indkøbscenter, et skisportssted, et spritnyt operahus samt autentiske oplevelser i Old Dubai og lokker med nye eventyr. 

 

FET_Dubai_P1160688

 

Rejsefakta

Både Emirates og Norwegian flyver direkte fra København til Dubai.
www.emirates.com og www.norwegian.com.

For oplysninger om Hotel Atlantis The Palm se:
www.atlantisthepalm.com

Flere danske rejsebureauer, bl.a. Apollo, Bravo Tours og Spies, har rejser med ophold på hotellet, og i lavsæsonen (fra ca. maj til september, hvor der er tæt på eller over 40 grader varmt i Dubai) kan man få billige tilbud

Hjemmesider til inspiration kan være www.getyourguide.dk eller www.dubaifan.dk

 

FET_Dubai_Family-infront-of-Ambassador-Lagoon

FET_Dubai_Aquaventure-Waterpark_Shark-Attack-2

FET_Dubai_Aquaventure-Waterpark_Leap-of-Faith-2