Kaffebar og bolig i det samme hus

Albis Kaffebar i Hornbæk har åbent året rundt. Her kommer både lokale, sommerhusejere og turister, der glæder sig over den hjemlige, hyggelige og uhøjtidelige stemning. Familien bag kaffebaren bor selv i huset fyldt med retro-ting til salg!

 

FET_Boligreportage__Q8A5758

 

Gennem en årrække havde Camilla og Michael Mengers samlet møbler og
boligudstyr til indretning af deres kommende kaffebar. I 2013 fandt de et hus til formålet i Hornbæks hovedgade og slog til. Huset trængte i den grad til istandsættelse, så en lang og hård proces med murbrokker, tilbygning (tegnet af en lokal arkitekt) og indretning til bolig og kaffebar ventede. Familien boede imens i huset og klarede til dels opgaven ved hjælp af egen og gode venners arbejdskraft. I dag bor de på 100 m2: Tre værelser ovenpå og et tilbygget alrum i stueplan med højt til loftet. To stuer en suite, et køkken og et toilet i underetagen er reserveret kaffebaren, som året rundt besøges af både lokale og sommergæster.

”Alt er til salg, og allerede efter et par måneder kom en hollænder og købte halvdelen af kaffebarens møblement, så vi måtte have nye ting frem. Vi har håndplukket det gamle men har også sjove og skæve ting af yngre dato. De ryger nogen gange frem og tilbage mellem kaffebaren og privaten,” fortæller ejerne, som ind i mellem får møbler mm forærende af bekendte og gæster i kaffebaren.

Ganske få genstande er ikke til salg. Det er blandt andet et maleri udført af Camilla Mengers afdøde far, Michael Mengers surfbræt fra Australien, en munk fra Thailand, som spreder god karma i kaffebaren, en muslingelampe og en fin gul gammel postcykel, som familien har fået af en ven. Der er mange ting at få øje på: Nogle bussæder fra en rutebil fra 1940’ernes Bornholm, en torpedo fra Michaels morfars tid på flådestation Holmen og en disk fra en nedlagt boghandel i Gilleleje. I privaten bruges et gammelt bord fra en bank i Memphis som
spisebord, og et tapet er fra et loppemarked i Sverige:

Fløjlsbuks med svaj

”Vi er åbne over for det meste og går også gerne i genbrugstøj. Modsat dem, som var voksne i 60’erne og 70’erne, ser vi periodens farver og mønstre i et positivt lys, fordi vi kun var børn”, forklarer parret og tilføjer:

”Genbrugstanken tiltaler os. Det er interessant at gamle ting, som intet fejler, kan få nyt liv i en ny kontekst”.

Noget af det charmerende ved kaffebaren er, at familien bor her selv, og at familiens børn høres og ses i huset. Det har gæsterne forståelse for. Da Michael pludseligt mistede sin far, oplevede familien støtte i sorgen fra kaffebarens stamgæster.

”Omsorgen går også den modsatte vej. Vi tager tavshedspligten på os, når gæsterne tillidsfuldt fortæller om deres glæder og sorger.”

 

FET_Boligreportage__Q8A5730

FET_Boligreportage_Q8A5822

 

Her bor

Camilla og Michael Mengers, 44 og 45 år, uddannet pædagoger
Alberte, 14 og Mingus, 10
Hus fra 1917 med ny tilbygning.
90 m2 beboelse, 68 m2 café  

 

FET_Boligreportage__Q8A5679

FET_Boligreportage__Q8A5683

Tilbygningen et trin ned med stue og køkken i ét har en moderne hjørnesofa fra DBA, retrotapet fra et privat svensk loppemarked og 60´er teaktræsbord. Det gulmalede arbejdsbord er fra et bilværksted i Valby og gulvtæppet er fra Berlin. På væggen hænger der en stor grøn lysfanger fra Holmegaard, som hang i vinduer i 70´erne.

 

FET_Boligreportage__Q8A5693

FET_Boligreportage__Q8A5663

FET_Boligreportage__Q8A5690

 

Albis Kaffebar

Albis Kaffebar, Nordre Strandvej 354, Hornbæk, tlf. 2517 1751, har åbent året rundt.

Find Albis Kaffebar & Second-hand på Facebook og Instagram

I kaffebaren er der legetøj, brætspil, bøger, magasiner og trådløst netværk. 

Albis leverer bagværk ud af huset og lejer lokaler ud til fødselsdage m.m. Om sommeren er der levende musik i haven, og om vinteren spiseaftener.

Menukortet står på økologisk kaffe, friskpresset juice, specialøl og vin, hjemmebagte boller og kager samt græsk salat.

 

FET_Boligreportage__Q8A5783

Husets oprindelige dagligstue er indrettet med en skønsom blanding af retromøbler, lamper, kunst mm. Sælges noget af det, suppleres med andre møbler fra familiens gemmer.

 

FET_Boligreportage__Q8A5782

FET_Boligreportage__Q8A5797

FET_Boligreportage__Q8A5793

FET_Boligreportage__Q8A5815

FET_Boligreportage__Q8A5717

FET_Boligreportage__Q8A5720

SLIDE_Boligreportage_Q8A5739

Camilla og Michael Mengers er tidligere
pædagoger, som førte en mangeårig drøm om egen kaffebar ud i livet i hjembyen Hornbæk.