Regitses Rejseunivers

I denne måned tager Regitse dig med til Østrigs bedste restaurant, en stribe Bond-hoteller med inspiration fra den seneste James Bond film ’Spectre’ og afslappet luksusferie på Algarvekysten. God fornøjelse!

 

FET_Regitses_Rejseunivers_Rejseblog_Döllerers 2

FET_Regitses_Rejseunivers_Rejseblog_Döllerers

 

En Østrigsk gourmet himmel 

Foodies og madentusiaster fra hele verden har allerede fået øjnene op for Restaurant Döllerer i den lille østrigske by Golling, ca. en halv times kørsel syd for Salzburg. Her huserer Østrigs bedste kok, Andreas Döllerer nemlig, og det er ikke uden grund, at han har vundet et hav af priser. I både 2010 og 2015 blev han valgt som årets kok af bl.a. Gault Millau, mens hans restaurant har fået topscore i madguiden ’Falstaff’. I Döllerer’s Genusswelten i Golling kan du kombinere en gourmetmiddag med et ophold i det hyggelige, fire-stjernede ’Geniesserhotel’ ved siden af, som byder på 24 værelser. Undervejs kan du drikke et glas vin i vinbaren, som rummer intet mindre end 200.000 flasker af de bedste årgangsvine, og til slut kan du passende handle madvarer i Döllerer’s helt egen delikatesseforretning. Muligvis det tætteste man kommer på gourmet himlen.

Döllerer’s Genusswelten, Markt 56, 5440 Golling, Østrig.

 

FET_Regitses_Rejseunivers_Rejseblog_Tivoli Hotel Victoria

FET_Regitses_Rejseunivers_Rejseblog_Tivoli Hotel Victoria 2

 

Golf og afslapning på Algarvekysten 

Hvad enten man er til golf eller ej, kommer man ikke udenom Algarvekysten som en fantastisk feriedestination. Kig væk fra de turistede områder og tjek ind på ét af de fem-stjernede resorts – så er du sikret ferie og afslapning for alle pengene! For et par måneder siden havde jeg fornøjelsen af at besøge Tivoli Hotel Victoria i Vilamoura (ca. en times kørsel fra den spanske grænse) – et resort med 280 værelser, skønne pool-områder og en restaurant (EMO), som er værd at rejse langt for! Og i modsætning til hvad man skulle tro om et større resort, var betjeningen varm og personlig.

Golfspillere har direkte adgang til den imponerende golfbane ’Oceanico Victoria Golf Course’, som har udsigt til Atlanterhavet.

Tip: Tag turen til Faro (ca. en halv time i bil) og bestil en himmelsk cocktail eller to på Bar Colombus.

 

FET_Regitses_Rejseunivers_Rejseblog_The London Edition

FET_Regitses_Rejseunivers_Rejseblog_Gran Hotel de Mexico.

 

Bo som Bond 

Dem, der allerede har set den nyeste Bond-film ’Spectre’ ved, at man bliver taget med på noget af en rejse. Der er blevet filmet på intet mindre end 5 forskellige lokationer rundt om i verden, og er man ægte Bond-fan – eller bare glad for lækre hoteller – må man naturligvis tage samme tur:

I London ville Bond sandsynligvis tjekke ind på ’The London Edition’ – ét af storbyens mest stilede hoteller, hvis interiør ligner noget fra scenerne i en vintage Hollywood film.

I ’Spectre’ besøger Bond for første gang den evige stad, Rom, og her tjekkes der ind på det luksuriøse ’Boscolo Exedra Roma’, som ligger for foden af Piazza della Repubblica, hvorfra man har en magisk udsigt over byen.

Filmen byder også på flere scener fra Marokko, og den nordafrikanske by huser naturligvis et ægte Bond-hotel: El Minzah. Sidstnævnte blev etableret i 1930 af en britisk aristokrat, og det smukke, arabiske interiør minder mest af alt om tusinde og én nats eventyr.

De imponerende scener i begyndelsen af ’Spectre’ er skudt i Mexico City, hvor man også finder det famøse hotel ’Gran Ciudad de Mexico’. I filmen ’License to Kill’ fra 1989 boede Bond her også, og det er ikke svært at se hvorfor. Hotellet er beliggende i ét af verdens største paladser, El Zócalo.

Sidst, men ikke mindst, spillede ’Berghotel Hotel’ i Sölden en væsentlig rolle i den nyeste Bondfilm, da flere af scenerne blev skudt i området, og en stor del af crew’et boede her imens. Med snebeklædte bjerge lige uden for døren og en imponerende spaafdeling forstår man godt, hvorfor valget faldt på netop dette hotel.

 

……………………………………………………………………………………………………………………………….

FET_RegitsesRejseunivers_Regitse

Om Regitse

 Regitse Rosenvinge er 27 år og bosat i København.
Hun er rejseskribent, tekstforfatter og stifter af rejsebloggen
The Copenhagen Traveler, som omhandler rejser og luksuslivsstil.
Har du spørgsmål, idéer eller oplevelser, du gerne vil dele med Regitse,
kan du sende hende en mail på regitse@mhh.dk. 

……………………………………………………………………………………………………………………………….