Forfatterens fem favoritter!

Om forfatteren:

Thomas Korsgaard (f.1995) er forfatter til flere romaner, en novellesamling, en kortroman samt flere børnebøger skrevet sammen med vennen Frida Brygmann. Han blev i2021 tildelt De Gyldne Laurbær for sin trilogi om Tue, som begyndte med romandebuten Hvis der skulle komme et menneske forbi. Hans forfatterskab er solgt til udgivelse i mere end otte lande.

En butik jeg altid anbefaler 
For nogle år siden åbnede Novellix i Danmark. Det er et lille forlag, som udelukkende udgiver noveller, korte historier på omkring 15-40 sider. De koster ikke meget pr styk, omkring en halvtredser, hvad jeg egentlig ikke kan forstå, hvordan kan lade sig gøre, for det er fuldstændig overlegen kvalitet. Pixibøger til voksne, kan man kalde dem, men det er pixibøger, som vil sætte store aftryk i din sjæl. Jeg elsker det koncept og er lige spændt, hver gang de udgiver noget nyt.  (Billede: deres udgivelse af HCA grantræet)


En bog, der bliver hos mig
”En lille bog om Blixen” er sådan en bog, som man må bøje sig i støvet over, for den er både fantastisk for kendere af hendes forfatterskab, men også en utroligt god introduktion, hvis man gerne vil i gang med at læse Blixen. Forfatter Sune de Souza Schmidt-Madsen har begået en perle, som bliver stående i mange år, er jeg sikker på, og så skinner det igennem, at han har været omviser på Blixenmuseet og kender hver en detalje i hendes liv, også i helt fysisk forstand. Jeg ville ønske, han lavede sådan en bog om alle store forfattere.


Restauranten, jeg vender tilbage til
I min kommende novellesamling ”Snydt ud af næsen” er der en novelle, som foregår på en lurvet landevejskro. Sådan er Gl. Humlebæk Kro ikke, men jeg har for hver gang, jeg har besøgt den, fået en fred i sjælen, som har ført en del gode sætninger med sig. Maden er klassisk, personalet er så imødekommende og der er en fred, som kan være tiltrængt efter at have besøgt deres nabo Louisiana på et populært tidspunkt, men giv ikke det tip videre til for mange.

Et køb, der gjorde mig glad
Jeg elsker lyden af en tændstik, der flammer op, når den får stryg. Generelt elsker jeg alt, hvad der er analogt og har en langsommelighed i sig, papirkalendere, rigtige vækkeure, den slags. Forleden blev jeg derfor meget glad, da jeg fandt en utroligt smuk æske tændstikker fra Archivist. Den er noget af det smukkeste, jeg har købt i år, en lille genvej til at gøre vinterhverdagen mere lys og så for en sølle halvtredser.

Bogen, jeg giver alle i gave
”Den slags små ting”. Eventyrlig i sin fortryllelse af en benhård og kold vinterhverdag i Irland. Jeg har lige købt ti styks af den til at pakke ind og sende med posten til mine venner som årets julebog, det gør jeg hvert år, for bøger er den bedste gave, man kan få og denne er noget af det glasklareste og smukkeste, jeg har læst i årevis, irske Claire Keegan, hun er en mester.