Hold varmen med lag-på-lag

I denne kolde sæson er der en trend, der er mere populær end andre – nemlig lag-på-lag. En trend, der bliver virkelig stor i år, hvor vi skal klæde os godt på for at holde varmen. Men selvom der er 19 grader på kontoret eller cafeen, vil vi stadig gerne se smarte ud og gemme flyverdragten eller den islandske strik til derhjemme. Vi tipper til, hvordan du griber lag-på-lag-stilen uden at ligne en Michelinmand.

Danske Mads Nørgaard er en mester i lag-på-lag-stilen. Her et fuldt look i flere lag. Tilsæt en vatteret, strikket eller plysset vest over stort set alt. Det perfekte alternativ, hvis jakken er for varm, eller hvis du har brug for et ekstra varmt lag under din jakke.

Klassisk og enkelt med skjorte og cardigan fra Uniqlo. Du kan roligt have en t-shirt under skjorten, hvis du ønsker et lag ekstra.

Vælg en kortærmet skjorte uden over en langærmet bluse, og suppler med en strikvest for et friskt udtryk her fra Wood Wood

The Garment gør det fint og klassisk på deres AW22-runway med en chunky strik uden over en skjorte og et tørklæde i halsen, som lige så godt kunne være en rullekrave, hvis det er ekstra koldt

Tip til flere lag

For både mænd og kvinder

  1. Sørg altid for at det bygge dine lag op inde fra og ud. Det tyndeste lag inderst og så tykkere lag uden over.

 

  1. Hvert eneste lag skal i princippet kunne fungere for sig selv. På den måde, at du altid kan pille et lag af, hvis du får det for varmt, og stadig se godt ud.

 

  1. En tommelfingerregel er at iføre dig max. tre lag plus dit undertøj, hvis du ikke vil ligne en Michelinmand.

 

  1. For at give lidt form til dit look er det en god idé at have lag i forskellige farver, toner eller materialer, da det ellers hurtigt bliver ret tungt at se på.

 

  1. Undgå lag i samme længde. Sørg altid for lidt længdeforskel, da dit look ellers bliver meget firkantet.

 

  1. Hold dit inderste lag i et materiale, du kan ånde i. Her er merinould eller silke et rigtigt godt bud.

 

  1. Til kvinder: Hvis du vil stadig gerne vil fremhæve dine former, skal du tænke din krop som en trekant. Enten fyldig for neden eller for oven, når du trækker i flere lag.

Økonomitip: Brug din elskede sommerkjole uden over varme leggings eller jeans og gerne åben som en cardigan, hvis den har knapper. Tag en tynd rullekrave eller en stram skjorte indenunder