Plej dit hår rigtigt!

Mange kan let komme til at glemme håret i deres daglige skønhedsrutiner. Men lige som din hud, har dit hår brug for kærlighed og pleje – især efter en sommer med dage i solens UV-stråler, ture i havvand og plasken i poolen. Vi guider til, hvordan du plejer dit hår – både efter sommerens strabadser, men også generelt. Vi har talt med en ekspert på området, nemlig Tanja Nøddegaard, der arbejder som Wella Educator og generelt ved rigtigt meget om hår.

Q: Vi kan godt komme til at glemme vores hår blandt de vores andre skønhedsrutiner. Hvad er det bedste, man kan gøre for at pleje sit hår løbende?

A: Gode produkter gør både dit hår smukkere og dit liv lettere. Bliv klippet regelmæssigt, så du ikke hele tiden har spidser, du skal “redde” med varmeredskaber og produkter. Det er så vigtigt at have det rigtige værktøj, hvis man vil spare tid, men også vil have et flot og sundt hår. Et gammelt glattejern både slider på håret, og det tager meget længere tid at få det rigtige resultat end med et, der ikke er for slidt. På samme måde blæser en gammel føntørrer ofte dårligt og bliver brændende varm. En god hårolie er din ven, og generelt er leave-in‐produkter, der ikke skal skylles ud igen nemme og hurtige at bruge.

Q: Hvorfor er det vigtigt at vide, hvilken hårtype man har?

A: Det er vigtigt, fordi du ellers kan komme til at fejlbehandle dit hår, så det enten bliver for tungt eller ikke får den nødvendige pleje. Mit bedste råd vil være at gå til en professionel frisør og lade dem råde og vejlede dig.

Q: Pleje af håret kommer også indefra – hvilken mad eller vitaminer skal man spise for at være god mod håret?

A: Vores hår og krop skal helst være afbalanceret og med en tilpas mængde af alle vitaminer, specielt fordi nogle vitaminer slet ikke kan optages i kroppen, hvis nogle andre vitaminer mangler. Skal jeg vælge et favorit-vitamin til håret, så er det vitamin E, der er en antioxidant, der reparerer og genopbygger hårcellerne, samtidig med, at det bidrager til en sund hårvækst.

Q: Tørt og kedeligt hår efter en sommer i poolen eller havet – hvad er det bedste man kan gøre?

A: Køb nogle gode produkter, som fugter og giver glans, og som passer til din hårtype. Husk ikke at vaske håret for ofte. Hårolie er rigtig lækkert at bruge et lille pump af både morgen og aften, det fugter, gør håret smidigt og giver samtidig en lækker glans til trætte længder og spidser. Men husk nu også at blive klippet.

Hårprodukter, du bør have på hylden:

Farvemaske

Farven bliver ofte bleg og glansløs med tiden – især efter sommeren – uanset om du har farvet dit hår eller det er helt naturligt. Color Fresh Mask fra Wella er genial til det formål og gør, at du kan springe over en dyr gang hårfarve og i stedet få en smuk glaze-effekt. Du kan også bruge masken til at lege lidt med farvenuancerne.

Hårmaske til natten

Brug en hårmaske natten før du skal vaske håret. Den plejer og fugter håret. Hårcremen Nourishing Night Shift fra WeDo er helt perfekt.

Hårolie

En god hårolie kan bruges i både fugtigt og tørt hår og både plejer og beskytter håret. Denne Dark Oil fra Sebastian beskytter mod solens skadelige stråler og er desuden uden parabener.

Shampoo til din hårtype

Find en shampoo, der passer til din hårtype. Har du let ved at få irriteret hovedbund, er Ducray Sensinol-shampoo helt oplagt, da den mindsker ubehag og tilfører masser af fugt og generelt er meget mild mod håret. Har du derimod flotte krøller eller kruset hår, giver Bumble and bumble Bb. Curl-shampoo dine krøller form allerede i badet.