Sund & Skøn

Har du styr på dine hudplejerutiner?

Har du styr på dine skønhedsrutiner? Og hvor meget tid skal du egentlig bruge på det? Vi forsøger at guide dig gennem junglen af gode rutiner og viser dig, hvad du som minimum skal bruge.

Light-udgaven

Et absolut minimum af rutiner

Rens

Det er en god idé, at rense din hud hver morgen og også gerne aften, fordi du fjerner affaldsstoffer, døde hudceller og andet skidt, der har samlet sig på huden i løbet af dagen eller natten og tilstopper dine porrer. Anvender du make-up skal du desuden huske at fjerne makeuppen hver dag. Det er tilmed en god idé at anvende en toner efterfølgende, der gendanner hudens pH-værdi efter afrensningen og forbereder huden på at tage imod pleje.

Husk: Hvis ikke du afrenser er dagcremen faktisk overflødig, da den ikke kan trænge ordentligt ned i huden.

Økologisk og vegansk Creamy Soft Cleanser fra Lucia Care, afrenser til både ansigt, krop og hår på én gang – baseret på medicinske lægeurter.

XeraCalm A.D Cleansing Oil fra Eau Thermale Avène med med 86% naturlige ingredienser og nedbrydelig emballage.

Plej og fugt

Som minimum bør du, hvad enten du er kvinde eller mand bruge en god dagcreme hver dag, der fugter huden og er tilpasset din hudtype. Du kan vælge en mere avanceret dagcreme, hvis du vil undgå ekstra cremer som serum og lignende.

Husk: Huden kan nærmest ikke få for meget fugt. Har du fedtet hud, hjælper det ikke at udtørre den, da den blot vil overproducere endnu mere olie. Vælg en creme med en let konsistens, hvis din hud er fedtet.

God basis dagcreme fra danske Ecooking, som passer til alle hudtyper og kan suppleres med serum og olier.

Solcreme

Uanset årstiden udsætter vi vores hud for UV-stråler, hvis solen skinner. Sørg derfor for at vælge en creme med UV-beskyttelse eller brug solcreme ved siden af.

Husk: Solcremen skal altid ovenpå dagcremen og ikke omvendt.

Fakta: Solen er den største årsag til at huden ældes

Medium-udgaven

Tilfør lidt flere rutiner end blot at rense og fugte. Du bestemmer selv hvor mange

Eksfoliering

En gang imellem har din hud brug for en opfriskning – det gælder både i ansigtet, men også over hele kroppen. Derfor kan du med fordel anvende en eksfoliering i eksempelvis badet et par gange om ugen. Når du eksfolierer fjerner du gamle døde hudceller fra hudens overflade, øger blodcirkulationen og hjælper huden med at danne nye hudceller.

Tip: eksfolier kun efter behov. Hvis du eksfolierer hver dag kan det resultere i tør, sensitiv eller fedtet hud.

Husk: Afrens altid før du eksfolierer.

Natcreme

Vælg en natcreme eller en fugtmaske, som kan virke på din hud hen over natten. Huden optager nemlig flere vitaminer og mineraler om natten og samtidig forstyrres din pleje ikke af din makeup.

Avanceret-plejerutine

Tilføj endnu flere elementer for en mere målrettet rutine

Serum

En god serum er en mere målrettet pleje af din hud, og indeholder flere aktive ingredienser. Anvend den alene eller under din dagcreme. En serum er ofte mere tyndtflydende, og konsistensen gør, at de lettere trænger dybt ind i huden – hvilket er vigtigt for at de virker, som de skal.

Øjencreme

De fine øjenomgivelser, kræver deres helt egen creme for at få den rigtige pleje.

TIP: Du behøver først at bruge øjencreme fra du er midt i tyverne.

Husk: Du skal altid duppe din øjencreme på og ikke smøre.

Ansigtsmasker

Ansigtsmasker er oplagte, når du vil give din hud en ekstra plejende behandling. Der findes utallige typer, der er målrettet den enkelte hudtyper, giver ekstra fugt, eksfolierer eller plejer øjnene.

Forskellige ansigtsmasker fra danske Masque Me Up, der er tilpasset skandinaviske hudtyper.

Ansigtsolie

Ansigtsolie kan tilføre ekstra næring til huden, den blødgører den og beskytter den mod forurening. Påfør den efter serum og creme – især om vinteren.

Fakta: Olier og cremer er næring og overtøj til de øvre lag af huden.

Økologisk ansigtsolie fra Osmosis med advokado-ekstrakt, som øger hudens fyldighed og forbedrer elasticiteten.