Nye generationer af
smart-ure

Der er efterhånden mange muligheder for at få et multifunktionelt hybrid-ur eller smart-ur, der kan hjælpe dig i hverdagen. Her får du fem meget forskellige nyheder.

 

FET_Smarture_2-bearbeitet_IMG_1108_a

 

G-shock, nu med pulsmåler og GPS

Casios G-Shock-serie har altid været synonym med hårdføre og multifunktionelle toolwatches, men med modellen GBD-H1000 har man taget et skridt videre; nu har man nemlig tilføjet pulsmåler og GPS, så du kan bruge uret i forbindelse med alt fra løb til søvnovervågning. I G-shock-serien udnyttes solenergi til at lade uret, og hvis du undlader at bruge GPS og pulsmåler, kan du regne med batteritid i et helt år. Men med GPS og pulsmåler daler batteritiden til under et døgn, og så må du anvende det medfølgende ladekabel. Uret måler 55 mm i bredden og 20,4 mm i tykkelsen, og det er jo en hel del, men hvis du har et solidt håndled og lever et aktivt liv, er det her måske dit nye smart-ur.

Casio G-SHOCK (ref. GBD-H1000-1A7). Pris 3.499 kr.

 

FET_Smarture_1-2b-SBG8A12.BT6219_FACE

 

TAG Heuer Connected I ny udgave

I år har TAG Heuer lanceret tredje generation af deres Connected smart-ur, og udtrykket er mere cool end nogensinde. Inspirationen er de klassiske kronografer med to pushers på hver sin side af kronen. Kassen måler 45 mm og fås i enten stål eller titanium, mens kransen er keramisk, og glasset er safirglas. Softwaren kører på Google Wear, men kan også synkronisere med fx Apple Health. Og så er der indbygget GPS og pulsmåler, så du kan bruge uret i din træning. Du kan vælge mellem en lænke og en kraftig gummirem i en stribe fine farver – har du begge, kan du nemt skifte uden brug af værktøj.

TAG Heuer Connected stål (ref. SBG8A12.BT6219). Pris 13.900 kr. 

 

FET_Smarture_3-mtb_mb127679_127680_127681_wat_01_01_t_1956370.jpg

 

Montblanc Summit inspireret af fortiden

Du kender måske bedst Montblanc for deres kuglepenne og tasker, men deres kollektioner af mekaniske ure er virkelig fine og forener heritage-design med tårnhøj kvalitet. Og så har Montblanc sandelig også et ægte smart-ur, nemlig Summit, der i år kommer i version 2+, og som blandt andet er udstyret med en såkaldt ‘outdoor toolbox’ med speedometer, barometer, kompas og GPS. Det er et Google Wear-baseret ur med indbygget mikrofon og Google Assistant, så du med stemmen kan foretage opkald og lave søgninger. Uret måler 43,5 mm, og både kassen og kronen minder om de klassiske Heritage-serier fra Montblanc, hvilket du kan fuldende ved at indstille skiven til at vise en udgave af det populære Montblanc 1858 Chronograph. 

Montblanc Summit 2+ (ref. MB127679.127680.127681). Pris 9.400 kr. 

 

FET_Smarture_4

 

Chikt og feminint smart-ur fra Frederique Constant

Et smart-ur behøver ikke nødvendigvis være stort og maskulint i udtrykket. Frederique Constants nye kollektion Vitality rummer blandt andet en stribe 36 mm store dameure i enten stål eller som her PVD-rosaguld. Selvom urene har både pulsmåler og fuld kompatibilitet med din smartphone, har man valgt et klassisk look og fravalgt touchskærmen, så urene ligner faktisk til forveksling et almindeligt quartz-ur – indtil du trykker på kronen, hvorved det digitale display lyser op igennem skiven og viser dig din puls, vejrudsigten eller vigtige beskeder fra dine udvalgte apps. På den måde får du et nedtonet smart-ur, som kan bruges til både hverdag og fest og holde dig opdateret undervejs. 

Frederique Constant Vitality (ref. FC-286CD3B2) (dame). Pris 8.600 kr.

 

FET_Smarture_5-j889_2

 

Jaguar rider med på hybrid-bølgen

Jaguars klassiske dykkerur er i år blevet transformeret til et hybrid-ur med to subdials på skiven, hvor du kan aflæse fx dato, alternativ tidszone, eller hvor langt du er kommet i dit daglige mål for fysisk aktivitet. De to pushers kan derudover bruges til at styre din smartphone – fx springe i playlisten, tage et billede eller logge din GPS-position. Det hele styres fra app’en, hvor du også kan vælge, hvilke notifikationer, der skal nå frem til dit ur. Til trods for de fikse funktioner ligner uret en klassisk diver på 45,7 mm med safirglas og vandtæthed til 200 meter. 

Jaguar (ref. J888-2). Pris 4.198 kr.