Motion i høj varme fjerner affaldsstoffer

Man kan udfordre og ligefrem overvinde sig selv ved fitness og yoga i rum med op til 40 grader.Varmen sørger infrarøde loftspaneler for, så man får det fulde udbytte.

FET_HotYoga_HotYogaHellerup_BikramYoga1

 

Fitness i et 35-37 grader varmt lokale med infrarøde varme-lamper under loftet og ekstra ventilation er en trend adopteret fra yogaverdenen – som er kommet for at blive. Det viser de senere års succes for den særlige motionsform, som har fået sine trofaste tilhængere. En af dem er den professionelle fitnessinstruktør Pernille Stryger Olsen, 39 år. Hun oplevede for første gang motion ved høj varme på et såkaldt bikram yogahold. Siden har hun undervist i det, der er blevet døbt Heat Wave fitness i flere af Fitness World kædens centre i og omkring København. Hver uge står hun i spidsen for Heat Wave-hold, hvor deltagerne er både begyndere og rutinerede motionister i absolut topform:

”Der er både den fysiske og den mentale del. Den fysiske har den fordel, at man ved at svede meget kommer af med affaldsstoffer, man ellers ikke ville kunne slippe af med. Det er lidt lige som at komme i sauna: Man får renere hud, bedre nattesøvn og bedre generel velvære. Om man taber sig mere end ved anden motion, kan jeg selvfølgelig ikke garantere, selv om vi principielt forbrænder mere i varme end i kulde,” forklarer Pernille Stryger Olsen.

Overvinder sig selv

Hun beskriver også de mentale gevinster af Heat Wave-træningen: Især den basale udfordring for de fleste ved den høje temperatur kan ende som en personlig sejr: Man skal helst blive inde i det varme lokale hele træningstimen igennem, idet det risikerer at føles endnu varmere, hvis man undervejs fristes til at gå ud og trække luft. Overvinder man sig selv og udholder at forblive inde sammen med de øvrige deltagere, kan man lettere vænne sig til varmen næste gang og få det totale udbytte:

”Det er meget sort-hvidt, om man er til Heat Wave fitness eller ikke.  Der er flere mænd på holdene end på andre hold, så noget i fænomenet må appellere til dem. Jeg tilpasser undervisningen efter, hvor mange begyndere og rutinerede der er. Spørger man mig, anbefaler jeg at vælge Heat Wave til hver anden træning,” forklarer Pernille Stryger Olsen, som siger, at fitness i varme er for alle bortset fra gravide og folk med for højt blodtryk.

Flere yogacentre tilbyder også træning i opvarmede rum. Et af dem er Hot Yoga på Strandvejen 56 i Hellerup. Her tilbydes Bikram yoga med fokus på styrke, smidighed og balance i 60 eller 90 minutter. Centret tilbyder også Yin yoga samt Inferno Hot Pilates, der kombinerer pilates med intervaltræning ved høj intensitet i de varme lokaler, fortæller indehaver Mette Fenger.

 

FET_HotYoga_Pernille-dv

Fitnessinstruktør Pernille Stryger Olsen. Underviser i Heat Wave fitness i Fitness World.

 

FET_HotYoga_fitness-pernille1

Fitness i op til 40 grader varme rum hjælper med at udskille affaldsstoffer, forbedre huden og give en bedre nattesøvn. 

 

FET_HotYoga_mette3-e1470514200343

Studieejer, underviser i Bikram Yoga og Yin Yoga, Mette Fenger.

 

FET_HotYoga_HotYogaHellerup_BikramYoga3

FET_HotYoga_HotYogaHellerup_BikramYoga2

Udbyttet ved Bikram yoga bliver større, når det dyrkes i opvarmede rum med fokus på styrke, smidighed og balance.

FET_HotYoga_HotYogaHellerup_BikramYoga4