Her skabes drømmen

Det er en lang og personlig proces, når designer Rikke Gudnitz sammen med kunden skaber den ultimative kjole til den helt særlige dag.

 

FET_Rikke Gudnitz_Brudekjoler_Estelle_2

Fotograf: Mark Trustrup.

 

Alt ånder fred og overskud i den smukke lille butik i Skovshoved nord for København, som danner rammen om Rikke Gudnitz’ eventyrlige designunivers. Her er der ro til at gå på opdagelse i perler og sten, tyl og blonder, snit og pasformer. At få designet sin brudekjole fra bunden er noget helt særligt. Det første møde indledes med en lang snak, hvor Rikke Gudnitz pejler sig ind på den kommende bruds drømme og personlighed.

”Det er en tillidserklæring at blive bedt om at skabe en kjole til den største dag i en kvindes liv, og derfor giver jeg mig god tid til at lære hende at kende. Efterhånden kan jeg meget hurtigt læse kvinders stil, når de kommer ind i butikken, og det er altid den, jeg tager udgangspunkt i. Jeg er ikke styret af moden, men af det menneske, der står over for mig. På bryllupsdagen skal en kvinde være den ypperste udgave af sig selv. Kjolen skal være en forlængelse af hendes egen stil, for det er den, hun føler sig bedst tilpas i, og som vil få hende til at føle sig selvsikker på dagen.”

 

Tro – og hårdt arbejde – flytter bjerge

Når man skal have skabt den perfekte brudekjole, er tiden en vigtig faktor.

”Det er så stor en del af hele oplevelsen omkring et bryllup at få syet en kjole, hvor man selv har sat sit præg på hver en detalje. Oplevelsen skal være hyggelig og rar, og vi skal have plads til at lege undervejs. Derfor siger jeg altid, at man skal komme et halvt år før brylluppet.”

Rikke Gudnitz er uddannet i hjembyen Aarhus og arbejdede efter endt uddannelse for designere i henholdsvis London og Milano. I 2000 vendte hun hjem til Danmark og var klar til at åbne egen forretning. Siden har hun oplevet en succes, der er de færreste forundt.

”Det er troen, der har bragt mig hertil,” siger hun. ”Troen på, at det kan lade sig gøre, hvis man bare bliver ved. Og så en masse hårdt arbejde selvfølgelig, det kommer man ikke udenom.”

 

Opmærksomhed i udlandet

I dag laver Rikke Gudnitz brudekjoler og festkjoler til kendte og kongelige, rød løber-arrangementer, store tv-shows – og helt almindelige mennesker, der sætter pris på godt håndværk. Også i udlandet har hendes design vakt opmærksomhed. Hun har  oplevet at få sponseret sit helt eget modeshow i forbindelse med New York Fashion Week af amerikansk ELLE, og hun har set stjerner som Paula Abdul og Katy Perry bære hendes design.

I dag lægger hun navn til tre forskellige linjer: Couture, som er kjoler, der skabes i butikken fra den allerførste skitse, White Label, som er brudekjoler, hvor grundformen er skabt, men hvor kjolen customizes til den enkelte kunde, og endelig Black Label, som er selskabskjoler i alle afskygninger. Herudover findes alverdens håndlavet tilbehør til både kjole og hår, som Rikke Gudnitz tilmed gerne pynter kjoler med, hun ikke selv har lavet.

”Jeg ved godt, at ikke alle har budget til at købe en kjole hos mig, men så kan jeg måske bidrage med noget tilbehør, og det synes jeg kun er sjovt,” slutter hun.

Lige nu handler moden inden for brudekjoler meget om at lade brudens figur være ”wauw”-effekten. Og det omhyggelige og dygtige skrædderarbejde, som netop Rikke Gudnitz er så kendt for.

 

Besøg butikken på Strandvejen 349D i Klampenborg eller se mere på:

www.rikkegudnitz.com

 

FET_Rikke Gudnitz_Brudekjoler_Fanny Fleur Lace_1

Fotograf: Mark Trustrup.

FET_Rikke Gudnitz_Brudekjoler_Crystal Clarie_4

Fotograf: Mark Trustrup.

FET_Rikke Gudnitz_Brudekjoler_Crystal Clarie_2

Fotograf: Mark Trustrup.

FET_Rikke Gudnitz_Brudekjoler_Celine_2

Fotograf: Mark Trustrup.

FET_Rikke Gudnitz_Brudekjoler_Bella Rose_3

Fotograf: Mark Trustrup.

FET_Rikke Gudnitz_Brudekjoler_Om_Gudnitz_D1 (Rikke Verner's conflicted copy 2013-05-01) copy