Kunst, velvære og Rock ’n’ Roll

,

Et par timers kørsel fra København ligger Halmstad – Sveriges svar på både Hornbæk og Tisvildeleje. Her findes et luksuriøst spahotel, som sætter helt nye standarder for begreberne fritid og fest.

 

FET_Spa_Ophold_Hotel Tylösand_Tylöhusvägen_Halmstad_TheSpa.

 

Halmstad er en yderst trendy by på den svenske vestkyst, som har over 40 kilometer hvide sandstrande lige ud til Kattegat. Ydermere er Halmstad hjemby for en af Sveriges mest succesfulde popduoer nogensinde, Roxette.

Og det er da også Per Gessle fra netop Roxette, der er krumtappen bag byens førende strandhotel, Tylösand, som han ejer i fællesskab med kompagnonen Bjørn Nordstrand. Bare at kalde Tylösand for et strandhotel, er det samme som at kalde en æsel for en hest.

For stedet er nærmest blevet en institution i Sverige, hvor den gode smag i hele indretningen af værelser, reception og spaområde går hånd i hånd med restauranternes menukort. Det er kokken Torsten Kjörling, som huserer bag gryderne, og han er kendt som en del af det svenske kokkelandshold samt en fast bestanddel af de store Nobel-middage.

Men der, hvor hotellet får en kant ud over alle andre strand- og spahoteller, er det krydderi af fandenivoldskhed, som rockmusikeren Per Gessle har tilført. Han er for det første en lidenskabelig kunstsamler, og i stedet for at lade de mange fotokunstserier, oliemalerier, skulpturer og den gamle Indian-motorcykel trække støv i hjemmet, er det hele udstillet i foyer, restauranter, spa-område samt på alle 228 værelser. Det gør det til Sveriges suverænt største galleri, og meget af den spændende kunst er til salg. Udover det er han gift med design-eren og indretningsarkitekten Åsa Gessle, som har stået for indretningen af alle værelserne, som emmer af fed lounge-stil. Marketingschef Andrea Hanné kan da heller ikke undlade at fortælle Liebhaverboligen, at hotellet modtog prisen for Sveriges førende spa-resort 2015.

”Vi er stolte over hæderen og har noteret os, at mange danskere elsker spahoteller. Da vi kun ligger et par ti-

mers kørsel fra København, håber vi, at endnu flere fra Danmark kigger forbi vores hotel,” fortæller Andrea, som oplyser, at Sveriges rige, unge og smukke – og de knap så rige og knap så smukke – hver sommer strømmer til Halmstads lokkende strande.

Og her spiller Tylösand en stor rolle i det gode liv. Der er fest og dans flere aftener om ugen, og de mange barer og restauranter bliver krydret med koncerter i gården ud til havet – det er vel en rockmusiker, som ejer stedet.

I den mere asketiske genre byder hotellet på et væld af spabehandlinger og hele 53 træningstilbud, hvor undertegnede bed skeer med en to times hård boot camp, hvor den søde, men ubarmhjertige kvindelige instruktør, rev holdet rundt i løb på stranden, kravlen i klitterne, trappeløb og meget mere.

Så følte man også bagefter, at man havde fortjent drinken i Leifs Bar & Grill nede i kælderen med den store knitrende pejs. Her kan man se Roxettes memorabilia udstillet i form af guldplader, guitarer, pladekontrakter og meget mere, mens man nyder retter fra den amerikanske menu – og den dårlige  samvittighed over burgers, fries og chili-mayo er aldeles fraværende – boot camp’en in mente.

 

……………………………………………………………………………………………………………………………….

 

Hotel Tylösand,  Tylöhusvägen, Halmstad

9 km fra Halmstad Centralstation

162 km nord for Øresundsbroen

200 dobbeltværelser

18 enkeltværelser

9 suiter

4 restauranter/barer

Konferencefaciliteter

Spa/swimmingpools/dampbad, sauna/massage/yoga m.m.

www.tylosand.se

Tlf: +46 35 305 00

 

……………………………………………………………………………………………………………………………….

 

FET_Spa_Ophold_Hotel Tylösand_Tylöhusvägen_Halmstad_Andrea

Marketingschef Andrea Hanné med prisen for Sveriges førende spa-resort 2015. 

 

FET_Spa_Ophold_Hotel Tylösand_Tylöhusvägen_Halmstad_IMG_1009

FET_Spa_Ophold_Hotel Tylösand_Tylöhusvägen_Halmstad_IMG_2260

FET_Spa_Ophold_Hotel Tylösand_Tylöhusvägen_Halmstad_spa_grupp__Foto_Pamela.se.jpg

FET_Spa_Ophold_Hotel Tylösand_Tylöhusvägen_Halmstad_The_Spa_Traning_gym2

FET_Spa_Ophold_Hotel Tylösand_Tylöhusvägen_Halmstad_Utsikt

FET_Spa_Ophold_Hotel Tylösand_Tylöhusvägen_Halmstad_LeifsBaroGrill_FotobyPamela.se

FET_Spa_Ophold_Hotel Tylösand_Tylöhusvägen_Halmstad_Recept_leifsbarGrill_fotopamela.se.jpg

FET_Spa_Ophold_Hotel Tylösand_Tylöhusvägen_Halmstad_Galleri 1

FET_Spa_Ophold_Hotel Tylösand_Tylöhusvägen_Halmstad_Guitarbar