Familierne smelter sammen i unikke ringe

SONY DSC

 

Med guld fra hver familie, bliver de forenet i parrets vielsesringe.

Når bryllupsfesten er slut, og brudekjolen er hængt i skabet, er der ét særligt minde, du har med dig overalt, og som du vil kigge på mange gange om dagen resten af dit liv. Og det er vielsesringen.

”Netop fordi man skal bære vielsesringen resten af sine dage, skal der være den respekt omkring smykket, som det for- tjener,” siger industriel designer Anne-Mette Sonnichsen.

Hun laver alle typer smykker i sit værksted i Silkeborg, men hun har en særlig forkærlighed for netop vielsesringen, fordi den rummer så megen symbolik. Derfor har hun gjort sig sine helt egne tanker om, hvordan den kan forene brudeparrets to familier.

”Jeg opfordrer parrene til at samle nogle gamle guldsmykker fra hver familie, som jeg smelter om og bruger i vielsesringene. På den måde smelter de to familier sammen i ordets meget bogstavelige forstand, og brudeparret får noget helt unikt.”

 

Hvert smykke er unikt

Det er ikke nødvendigt at have alt guldet til de to ringe, for Anne-Mette Sonnich- sen kan altid supplere med guld i den ønskede karat, så ringene får præcis den farve og det udtryk, man ønsker.

”De to vielsesringe behøver ikke være ens. Det er vigtigere, at brud og brudgom får en ring, som de hver især bliver glade for, og at de to ringe passer sammen, fordi de udspringer af den samme helhed. Jeg er god til at læse kunderne og fornemme, hvad de drømmer om, også selvom de ikke selv har et klart billede af det, når de kommer. Det er der, vi tager udgangspunkt, og så tegner jeg forslag, indtil vi rammer det helt rigtige.”

Hos Son-Smykket er der åbent efter aftale og gerne på utraditionelle tids- punkter.

”Jeg har værksted og bolig i samme hus, og jeg foretrækker at lave aftale med kunderne, når de har tid og overskud. Det kan sagtens være aften eller weekend, og jeg tager også ud til kunderne, hvis det passer dem bedre.”

Hos Son-Smykket er der ingen standarder og ingen prototyper. Her skabes hvert eneste smykke til den enkelte kunde. Anne-Mette Sonnichsen arbejder i mange materialer, men særligt i guld og diamanter, som hun gerne kombinerer med råt jern for at skabe kontrast og kant.

 

Se mere på: www.son-smykket.dk

 

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC