Yoga, et middel til at få fat i sig selv

Yoga og meditation er blandt andet et middel til at leve i nuet og finde ud af, hvad man vil bruge sin tid på, forklarer yoga-guruen Daviid Arthur Becker.

 

FET_Yoga_2015-12-04 kl. 12.23.14 copy

 

Hvis du tror, at yoga kun er en fysisk træningsform, hvor du vrider din krop i mærkelige stillinger, er du galt afmarcheret. I hvert fald hvis du spørger Daviid Arthur Becker, der er indehaver af Human Wellness og en af de fremmeste yoga-kendere og undervisere herhjemme.

Ifølge ham kan man få en oplevelse af sit inderste ved hjælp af det gamle indiske træningssystem. “Yoga og også meditation er vejen til den indre storhed, visdommen og selvet. Det er også fysisk træning, hvor man kan få et godt helbred, styrke sine muskler og blive mere fleksibel i kroppen, men for mig er det først og fremmest et instrument til, at folk får fat i sig selv. Når de går hos mig, krydrer jeg det med visdomshistorier, anekdoter og alt, der støtter op omkring og fører dem ind på den vej. Mange siger, de ikke kan gøre de ting, fordi de er stive i kroppen. Det er i princippet ligegyldigt. Det, som betyder noget, er, at du er gladere, når du går ud af døren, end da du gik ind,” fortæller Daviid Arthur Becker.

 

Meditation ad bagvejen

Han mener, at yoga er genial for den tid, vi lever i. Folk har så travlt, at de ikke har tid til at meditere eller til at være med sig selv. “Men de vil gerne have en god fysik og et godt helbred, så de kommer til mig for noget træning. Jeg kan ad bagvejen sørge for, de får tid til sig selv. Da yoga blandt andet er en forberedelse til meditation, får de den også serveret her.”

“Fundamentet i både meditation og yoga er mindfulness,” fortæller Daviid Arthur Becker. Mindfulness handler om at rette opmærksomheden mod nuet og være til stede. At rette sin fokus mod, hvad man vil bruge sin tid på. “Det kræver ikke meget tid, før krop og sind kvitterer med et vidunderligt velbefindende. Immunforsvaret styrkes, alt falder på plads, og man ved, hvilken vej man skal gå i livet. Hvilke valg man skal tage eller ikke skal tage. Det bliver enkelt, uden at det bliver mystisk,” forklarer han.

 

Ringe til bekræftelse

Det er bl.a. derfor, at han, udover sin undervisning, kurser og behandling til både private og virksomheder i Human Welness, også er begyndt at sælge guldringe med ædelsten. “Det er ringe af stor skønhed og funktionalitet, hvor man kan have sit mantra stående. De fås i en udgave, som kan drejes med syv forhøjninger til at huske sit mantra eller affirmation (bekræftelse). Man kan tænke positivt eller på noget, man er taknemlig over og skabe et link til den indre verden. De kan bruges til at afstresse og lade op, og de forbinder én med den indre ro. Ringene kan også bruges som vielsesringe, så kan man tale om de kvaliteter, der betyder noget i ens forhold. Som f.eks. kærlighed, loyalitet og tilgivelse. De kan forfriske det løfte, man gav hinanden og styrke båndet af kærlighed,” siger Daviid Arthur Becker.

 

Delfin gøgl kling klang

Selvom yoga og meditation klinger af noget, der er både mystisk og eksotisk, er det samtidig helt simpelt, logisk og ikke specielt mystisk. I yoga er stillingerne logiske, hvis man kender til fysiologi og anatomi. “Det samme gælder med meditation. Alle sætter pris på fred og ro samt at kunne hvile i sig selv og få kærlighed. Det kan vi alle sammen længes efter. Det kan man gøre til noget mystisk og avanceret, eller som jeg kalder det ‘delfin gøgl kling klang-måden’, eller man kan gøre det let og enkelt for folk, så de bare går ind i det. Det svære er at få folk til at gøre det selv, men hvis man kan, kan man bl.a. blive i stand til at se den rigdom, der er i hvert eneste øjeblik,” slutter Daviid Arthur Becker.

Læs mere på www.humanwellness.dk ell. www.DaviidArthurBecker.com

 

FET_Yoga

FET_Yoga_2015-12-04 kl. 12.26.17 copy

FET_Yoga_2015-12-04 kl. 12.24.46

FET_Yoga_2015-12-04 kl. 12.23.52 copy