Mad på mode

Kød uden kød

En af de helt store trends, som banker derudaf, er plantebaserede kødprodukter, der ligner de kødprodukter, vi kender til forveksling. Og mange af dem smager endda lige så godt. Trenden er blandt andet til dem, der egentlig ikke er vegetarer, men som alligevel gerne vil forsøge at spise mindre kød, selvom de elsker en klassisk burger og pølser på grillen. Køderstatningerne er ofte baseret på baseret på bælgfrugter som eksempelvis sojabønner og ærter eller hvede.

Hakket plantekød fra Naturli’ 

Gourmetpizza derhjemme

Der er gået pizza i den og som det mindste bør du eje en pizzasten, du kan putte i ovnen. Men er du ægte pizzaentusiast, skal du købe en pizzaovn og helst den træfyrede variant, hvor flammerne kan slikke skorpen. Vi kan nemlig slet ikke få nok af at lave vores egne pizzaer, hvor alle ingredienser helst skal laves helt fra bunden. Samtidig er pizza faktisk en af de retter, der smager rigtig godt, også selvom du ikke putter kød på, og det er derfor virkelig nemt at servere kødløse måltider.

Ooni Pizza Ovens

Sylt, sylt, sylt

En stor trend er syltning – og i princippet kan alt syltes. Lige nu er syltede æg for eksempel populært og med de stigende priser på råvarer, så kan du forlænge levetiden på mange af dem ved at sylte løs.

Vegansk is

Plantemælk, planteyoghurt og plante-alt muligt er oppe i tiden. Især er vegansk is blevet et hit og kan endda købes direkte i supermarkedernes kølediske. Så vil du være madtrendy, skal du servere glutenfri pandekager med soja-is og måske toppe den med nødder og kerner – en anden stor trend.

Plantebaseret is fra Naturli’

Eksotiske frugter

En stor trend er smagsnuancer fra eksotiske frugter, såsom papaya, ananas, passionsfrugt, fersken og ikke mindst de ekstremt sunde yuzu-frugter. Brug dem i alt fra salater til smoothies samt gryderetter og sammen med kokos og eksotiske krydderier for at sætte prikken over i’et.

Gurkemeje

Den smukke, gule gurkemeje er blevet enormt populær i sin rene form i både mad og skønhedsprodukter. Den tilfører ikke blot utroligt smuk farve til alt, men den er også enormt sund og har antioxidante egenskaber. Gurkemejen er at finde i alt fra chokolade til desserter og gryderetter eller bagværk.

Hold øje med…

Sort salt er det nye sorte inden for madlavning. Asiatisk rom vinder mere ind på markedet, og eftersigende blev rommen faktisk opfundet i Asien. Yuba-nudler er nudler lavet af tofuskind og skulle være enormt sunde. Palmetræshjerter er den inderste del af særlige palmetræer og kommer til at erstatte fisk i mange retter.