Øl med gutterne i Rungsted eller
pluk-selv med familien i Vedbæk?

Flere arrangementer derude giver os blod på tanden til at være mere udfarende og udadvendte mod det omgivende samfund og hinanden.

Giver gas med gutter

”Tag gutterne med på gården” lyder opfordringen fra hotellet, konferencestedet m.m. Rungstedgaard på Rungsted Strandvej. Her glæder man sig over genåbningen og kommer med en specifik opfordring: ”Vi giver den fuld gas med udendørs servering af kolde øl og køkkenets lækre sommerret. Efter middagen inviterer vi til et spil petanque eller kongespil i haven, og vi kvitterer med en iskold fadøl til vinderen”. Arrangementet med gutterne starter allerede om morgenen med træning med Øresundsudsigt og dukkert i infinity pool. Bord kan bestilles på den lille gourmetrestaurant ”The Lounge” med plads til 20 personer. www.rungstedgaard.dk

Pluk-selv skydes i gang

Pluk-selv sæsonen løber over weekender fra midten af august til slutningen af oktober på Frydenlund Slot i Vedbæk. Præcis hvor mange weekender afhænger af årets udbytte og meldes ud på hjemmesiden, som også holder a jour med hvilke sorter, der er modne nok til at blive plukket. Der vil være smagsprøver på æbler og forarbejdede varer som gin, likør, marmelade, gelé, brændevin, hedvin, eddike, most m.m. Produkterne har smukke, tegninger på etiketterne af Dronning Caroline Mathilde og Struensee, som er knyttet til det lille slots historie. To flasker cider med navnet ”Kongelig affære” koster 229 kroner, mens en ”Livlægepakke” fås for 450 kroner. www.frydenlundslot.dk

Flere nye stadeholdere

Den seneste tid er der kommet flere nye stadeholdere til Torvehallerne på Israels Plads ved Nørreport. En af dem er Den Lille Bagebutik, hvor man kan gå på opdagelse i regnbuefarvede udstikkere, mundstykker til glasursprøjten eller investere i et komplet flødebollekit til at lave egne flødeboller fra bunden. Andre nye stader er Glean med (færdige) flødeboller, Il Mattarello (italienske specialiteter), OC Depot (kaffe) og Rørt (pålægsdeli og spisebar). Samt Salumeria med italienske specialiteter som oste, skinker og pølser i flere afskygninger og caputomel til pizzanørderne. www.torvehallernekbh.dk

C-pas kostede milliard

Horesta, organisationen for hotel og restaurant, anslår at corona-passet har været årsag til et milliardtab i omsætning hver måned. Hver fjerde dansker valgte restaurantbesøg fra på grund af passet, mens hver femte også undgik cafeer, barer og værtshuse. Nu hvor benspændet udfases, åbnes døre for oplevelseshungrende danskere til at gå mere ud, hvilket glæder Horesta-formand Jan Vinther Laursen. Han mener, at corona-passet var en dyr og overflødig barriere, der blokerede for impuls og spontanitet i danskernes spise-ude-mønster. Positivt er det med åbningstiden til klokken 02.00 på barer og restauranter, og at mundbind er forsvundet sammen med forsamlingsforbuddet. www.horesta.dk

Gin er ikke bare gin

Interessen for gin er så sandelig kommet for at blive, og flere tilbyder smagning af de stærke dråber. Restaurant Romarin i Ryesgade 90 tilbyder 29. september kl. 18-21 ginsmagning for 399 kroner. Oplev den store smagsforskel og hør om innovation inden for gin, og hvad producenterne gør for at skabe en personlig smag. Hør om gintraditioner og om, hvorfor G & T er relevant mod gigt, astma, influenza, malaria og blærebetændelse! Der serveres lidt mad før smagningen, som også omhandler valg af tonic. Copenhagen Distillery i en ombygget fabriksbygning på Kløvermarksvej 70 D bag Christiania tilbyder også ginsmagninger blandt fem smage efter rundvisning i produktionen. www.smagning.com www.billetto.dk www.duglemmerdetaldrig.dk

Ung med knoglesuppe

Læge og forfatter Jerk W. Langer holder foredrag med udgangspunkt i sin nye bog om collagen, et protein i den menneskelige krop til at holde knogler, led, bindevæv og muskler sammen. Det sker online i FOF Nordsjælland-regi 12. oktober kl. 19-20.30 for 175 kroner. Mad med collagen kan holde kroppen smidig og stærk, bevare hudens fasthed og fylde samt gavne fordøjelse og vægt. Mange af os siger dog nej tak til de dele af maden, som indeholder collagen og efter sigende kan hjælpe til at dæmpe smerter, gavne tarmfloraen og forbedre restitution efter træning. Langer præsenterer den seneste forskning om collagens virkning på slidgigt, leddegigt og knogleskørhed. www.fof.dk

Læge og forfatter Jerk W. Langer giver råd om at komme i gang med mere collagen og supplere med bone broth (knoglesuppe) og collagen-pulver.