Sundhed på bloggen: Grønne dage i januar

,

Untitled Session20287 copy

Kan det tænkes, at du den seneste tid har opbygget et overtræk på din kaloriekonto?

At du har givet den fuld gas i julebuffeter og har spist lidt for meget?

Hjælpen er på vej …

På 7 dage får du nu mulighed for at få bugt med nogle irriterende madvaner og du undgår træthed og udmattelse hver aften. Du investerer i at gøre noget godt for dig selv, nulstiller kroppen med sunde og nærende kalorier. Udbyttet er et fornyet energiniveau og en langt bedre fysisk og mental tilstand. Det eneste du risikerer, er at tabe er et par kilo!

Flydende sundhed

Prøv 7 grønne dage, hvor den tilførte energi består af frugt, grønt og nogle gode fedtstoffer samt frø som chia, hampfrø og nødder til at sikre dig de rette vitaminer, mineraler, proteiner og kulhydrater. Menuen står alle 7 dage på smoothies, grøntsagsjuice og supper. Kosten er flydende og derfor meget nem at fordøje. Du giver din fordøjelse en pause og din krop får kun produkter, der er naturlige og næringsrige. Det vil sige, at kaffe, alkohol, mættet fedt og raffineret sukker ikke er velkomne gæster i de 7 grønne dage.

Hvordan virker de grønne dage?

Vi tilfører kroppen energi igennem indtag af fedtstoffer, proteiner, kulhydrater, vitaminer og mineraler. Det gør du fortsat i de 7 dage kuren varer bare med fokus på nogle nærings-stoffer, der er særligt gavnlige for kroppen. Her et eksempel på en sund, smagfuld og særdeles nærende supersuppe;

Orange powersuppe

– Saften fra to appelsiner

– 2 store søde kartofler

– 2 alm kartofler

– 3 gulerødder

– 1 fed hvidløg

– Sea salt

– Lidt olie

– 250 ml vand

Skræl kartofler og gulerødder og skær dem i mindre stykker. Put dem i en gryde og dæk til med saften af appelsinsaft og vand. Lad det loge op og lad det derefter simre i ca. 15. minutter. Blend det og spis det lunt.

OBS. DU bliver tilfredsstillet af en ”god” smagsoplevelse, når du spiser fede, salte og søde sager. Hjernen er glad og maven synger håbefuldt med på “Julen varer lige til påske”. Det er nemt at gøre de tomme, velsmagende kalorier til en vane. Men de varer ikke ret længe og den fornemmelse bliver til en tunghed i kroppen, der endda kan være ledsaget af dårlig samvittighed.

Ha’ et godt og sundt nytår!

Læs mere på www.sundhedsvaerkstedet.com

 

FET_Sundhedsværkstedet_Liebhaverboligen_Products-11

 

Drop alt fokus på vægten!

Mange af de kvinder jeg møder har et udestående med deres vægt. Jeg vil godt helt uvidenskabeligt vove den påstand, at det er et tema, der vedrører de fleste kvinder. For nogle fylder dette tema så meget, at humøret kan være direkte påvirket af, hvad nålen på vægten om morgenen viste. Vi kan ligefrem lade forvirrende tanker styre os og foranlediges til at tro, at når bare vægten når ned på 55 kg, så venter lykken ved hoveddøren og er klar til at give os en ”velkommen hjem krammer”. Som om en ydre tilstand er direkte bestemmende for, hvordan vi skal have det indeni. Er det rimeligt?

Flyt fokus

Det er situationer, hvor vi måske nok lader os forvirre af ydre ting. Ikke dermed sagt, at vægten ikke er medbestemmende for, hvordan ens velvære og sundhedstilstand er, men måske vi skulle give alt dette fokus på vægt en anden prioritering. Vægten behøver ikke at være det primære kriterium hvis du gerne vil tabe dig. Stil dig selv spørgsmålet: hvad ville der ske hvis jeg droppede alt det fokus på din vægt? Prøv i stedet at flyt fokus.

Hvad med at flytte fokus fra din vægt til din adfærd, altså til handling. Det du konkret gør eller ikke gør! Derefter skal vægten nok skal gå den rigtige vej, når du fokuserer på det, du kan gøre noget ved. Vil du gerne tabe dig så prøv at holde op med at ville tabe dig. Det lyder mærkeligt, men ikke desto mindre kan du ikke kontrollere din vægt, men du kan kontrollere din adfærd, som så påvirker din vægt.

Brug det positive

Vær glad når det lykkes dig at vælge noget andet dvs. noget der er bedre for din krop ens overspisning eller hvad der måtte præge dit spisemønster uhensigtsmæssigt. Vær glad og stolt når det lykkes at gøre noget godt for din krop og giv ikke altid giver efter for din vanetænkning. Man behøver ikke at gribe enhver tanke og betragte den som sandhed. Betragt hellere tanker som skyer på himlen, der driver forbi. For det gør de. Der kommer rigtig mange tanker i løbet af en dag og man kan med rette betragte dem sådan, som skyer der driver. En tanke, der påvirker en følelse, der udløser en kropsfornemmelse, som man ikke nødvendigvis behøver at reagere på.

Hvis vi gør de rigtige ting er jeg sikker på, at det nok skal vise sig på vægten, men vi har fokus på vores sundhed og her er vægten kun en måleenhed og en vej til velvære. Hav fokus på at have det godt og følg det op med gode valg.