Spis på Frederiksberg

Frederiksberg byder på et hav af kulinariske oplevelser …

restaurant2

Forza Italia

Vi skyder vist ikke for højt, når vi siger, at Enomania er Frederiksbergs bedste italiener. Det giver lidt sig selv, når den faktisk er en af Københavns, ja landets bedste. Det er den italienske kok og sommelier Damiano Alberti, der, sammen med sin kæreste, kører det lille hyggelige sted på Vesterbrogade, hvor du forkæle ganen med masser af lækker vin fra Piemonte og Bourgogne, mens du nyder den hjemmelavede pasta, cremede risotto og alle de andre enkle retter, som gør det italienske køkken så fantastisk. Navnet Enomania har sin vinøse oprindelse i det faktum, at Eno betyder vin på oldgræsk og Mania er en sygelig opstemthed eller optagethed af noget. Så kan man selv lægge to og to sammen. Enomania, Vesterbrogade 187, 1800 Frederiksberg

 restaurant3

På café med historien

En af Frederiksberg absolut største klassikere hedder Sokkelund Cafe & Brasserie. Den er simpelthen umulig at komme udenom, og hvorfor skulle man dog også det, når nu den er så god? Cafeen er indrettet i en tidløs og mondæn fransk brasseriestil, der matcher det pæne Frederiksberg helt perfekt. Man føler sig hensat til en tur direkte til Paris, når man går ind af døren, og det bliver kun bedre, når maden kommer. Menukortet er traditionelt, men det gør jo heller ikke noget, når bare det bliver lavet til UG med kryds og slange. Skal man endelig hoppe ombord i en burger, er Sokkelund det perfekte sted at gøre det. Med sine 169 kr. er det en af byens dyreste burgere, men den smager så også, så hver en krone er godt givet ud. Sokkelund Cafe & Brasserie, Smallegade 36, 2000 Frederiksberg

restaurant4

Rugbymad uden så mange dikkedarer

Restaurant Mêlée er blevet en nyklassiker, men har også i en årrække været en af Frederiksbergs lidt mere hemmelige steder. Måske fordi folk ikke helt kan forstå navnet, så lad os lige tage den med det samme. Restauranten er opkaldt efter den klynge i rugby, hvor otte fra hvert hold kæmper om bolden; det hedder en mêlée. Meningen bag galskaben skulle være, at det sammenhold og teameffort, som ligger bag rugby, også skulle komme til udtryk i restauranten. Det er ‘Bearnaise-kongen’ Rasmus Oubæk, der står bag og de serverer bistromad med kant og personlighed ud fra et fransk forbillede, hvor det er naturligt at spise tre enkle, veltillavede retter af sæsonens bedste råvarer. Stilen er i rørt tatar-, kalvebrisler-, æblecrumble-gaden. Restaurant Mêlée, Martensens Alle 16, 1824 Frederiksberg C

restaurant1

Den helt store joke

Restaurant Mielcke & Hurtigkarl har udviklet sig til landets største kulinariske joke. Igennem flere år har Michelin-guiden nemlig valgt at springe over den smukke gamle bygning i Frederiksberg Have. Og det er manglen på stjernen, der er vittigheden her, ikke niveauet. Mielcke & Hurtigkarl laver nemlig toptunet, gourmeteksemplarisk og dristig mad, der udfordrer selv den kræsne feinschmecker. At man så samtidig sidder i en af landet mest gennemdesignede restaurant og får serveret små kunstværker på en tallerken, må så bare bevise, at man ikke altid skal tage Michelin for gode varer. Madstilen er avantgarde, og priserne er også i det øverste leje. Restaurant Mielcke & Hurtigkarl, Frederiksberg Runddel 1, 2000 Frederiksberg