Sundhed på bloggen: Den vildeste hvede!

,

Hvis du synes det kan være svært at få spist de anbefalede 600 gram frugt og grønt hver dag, så kan du overveje at spise hvedegræs. Hvedegræs er en vitaminbombe uden lige!

sundhedsværkstedet oktober 2014 web

 

Hvedegræs har været dyrket i mange år og anvendt med helbredende virkning til flere formål.  Hvedegræs indeholder en bred vifte af vitaminer A, B, C, E og K, enzymer, antioxidanter, klorofyl, magnesium, jern, calcium, kalium og er rig på protein og fibre. Hvedegræs er eftersigende ekstremt sundt – bare en enkelt drik på 30 ml. hvedegræs svarer til 600 gram let kogt broccoli … eller den anbefalet ration af grøntsager på én dag!

 

sundhedsværkstedet oktober 2014 hvedeboost web

 

Hvedegræs kan købes i de fleste helsekostbutikker enten i pulverform eller i små frosne indpakninger, som efter ca. 10. minutters optøning kan blendes i din juice eller smoothie. Det smager for eksempel godt sammen med friske krydderurter som citronmelisse og mynte eller sammen med bl.a. ingefær, citron, æble, pære og banan – kun fantasien sætter grænser.