Kvalitet i glasset!

Liebhaverboligen har været på besøg hos Theis Vine i Skovlunde

Beliggenhed, beliggenhed … beliggenhed!

Ligesom den enkelte vinmarks placering er vigtig for vinens terroir, druernes opvækst m.m. er den enkelte vinhandler en vigtig faktor i forhold til indholdet af flaskerne på bordet i privaten. Det er hos vinhandleren eller i vinforretningen du henter inspiration, finder de gode tilbud og møder nye oplevelser i glasset.

leroy_richebourg copy red-wine-glass-02 copy copy

 

Erfaring – marken, vinen, regionen

Theis Vine blev etableret tilbage i 1994. Siden da har vinfirmaet udviklet sig til en markant aktør i den danske vinbranche. Indehaver John Krøigaard-Larsen kommer oprindeligt fra en helt anden område. Skiftet til vinbranchen var en hovedkulds rejse uden nævneværdig ekspertviden eller nedarvet forhåndskendskab til indholdet i flaskerne. Han startede firmaet af ren og skær interesse, men blev på ganske kort tid bidt af ”the wine bug”, der betød, at han i de første ti år levede og åndede for vinen. John Krøigaard-Larsen havde bogstaveligtalt hovedet dybt begravet i bøgerne sideløbende med, at den teoretiske knowhow blev suppleret med jord under neglene.

 

”De første mange år boede jeg nærmest på markerne i Frankrig, hvor jeg hos de respektive vinbønder arbejdede med høsten, produktionen og udvælgelsen af vinene. En meget spændende tid, der – den dag i dag – har givet mig en enestående referenceramme med hensyn til de store europæiske vinområder. Når man hvert eneste år smager 8.000-10.000 forskellige vine giver det automatisk en smagssensorisk ekspertise, fortæller John og referer samtidig til de garvede internationale opkøbere, der har gjort det i mere end 40-50 år: ”Erfaring og ydmyghed er vigtige parametre i vinens verden”, fortæller John Krøigaard-Larsen.