Game on!

Luk ned for alle skærme, træk gardinerne for og saml dine venner omkring bordet til en sjov spilleaften. Liebhaverboligen har kastet et blik på nye og gamle klassikere, der kickstarter både hjerne- og lattermuskler. Hvad enten du er til musik, mystik eller mytologi, kan du være sikker på at finde et spil, der får tiden til at forsvinde og omverdenen til at falme. For når først ”terningerne er kastet” gælder kun een ting – nemlig at være sammen. Og nå ja, at vinde er naturligvis heller aldrig af vejen . . .

Russisk roulette – med killinger 

Det lyder virkeligt mærkeligt – og det er det ærligt talt også. Det er ikke helt til at sige, om det er en katteelsker eller kattehader, der har opfundet dette spil. De syrede tegninger kender du måske fra Netflix-pendanten? Og er du vild med denne, er der stor chance for, at du også vil elske kortspillet. Bare lov os een ting. Prøv ikke at eksplodere. Så skal det nok gå alt sammen.

Tænk hurtigt!

Nogle spil ser enormt lette ud, og i teorien er Dobble også ganske ligetil. Det gælder om først at matche et symbol på sit eget kort med et symbol på fælleskortet. Den spiller, der først kommer af med sine kort vinder. Desuden er der et symbol på alle kort, der matcher hinanden. Men hvorfor i alverden er det så svært at få øje på? Og hvorfor vinder familiens yngste så nemt over os voksne, der jo burde have det forkromede overblik? Meget irriterende, men ægte sjovt!

Et ægte hit

Hitster er et festspil til alle musikelskere – men måske særligt sjovt for de lidt ældre af slagsen. I spillet får I mulighed for at lytte til mere end 100 års musikhits. Den første spiller, som lykkes med at arrangere ti hits i kronologisk rækkefølge, vinder spillet. Man behøver ikke kunne det nøjagtige årstal – det vigtige er, at rækkefølgen er rigtig. Dine vinderchancer øges dog, hvis du er en sand musiknørd, og kender både sangtitlen og navnet på kunstneren. Et sjovt spil, som med garanti vil vække minder!

So many clues, so little time

Bezzerwizzer er kendt for deres sjove og gennemførte quiz-spil, og dette skuffer bestemt ikke. I So Many Clues kræver det overblik, viden og samarbejde at finde frem til svarene. I løbet af spillet skal I finde ud af, hvordan givne ledetråde hænger sammen. Men pas på, for det er nemt at komme på vildspor. Efterhånden som I får styr på ledetrådene, vil I gennemskue, hvilke svar de peger på – forhåbentligt før modstanderholdet.

Vores smukke natur

Dette virkeligt fint illustrerede brætspil er en kærlig påmindelse om, at vi skal værne om verdens økosystemer. I Cascadia tages du med på en rejse til det nordvestlige USA, hvor du konkurrerer om at skabe det mest harmoniske økosystem. Du tjener point ved at opfylde dyrelivets mål samt skabe habitater. Et flot og tankevækkende spil, der stiller nye udfordringer hver gang du spiller det.

Klassiker i nye (kvinde-)klæder

Verdens mest populære sport er ikke bare sjov at spille på banen – diskussioner omkring de bedste spillere, hold og deres rangeringer er en evig kilde til underholdning. Traditionelt set har fokus været på mændenes kampe. Men i disse år stormer kvinde-fodbold frem og er fuld af seje heltinder, der brillierer med bolden. Med FIFA-samlerkort, får du mulighed for at skabe og konkurrere med dit helt eget kvindelige drømmehold spiller for spiller.

Talrækker og taktik 

Et spil som dette er sjovt for alle, men appellerer nok mest til dem, der enten har godt styr på deres logiske sans eller ønsker at træne denne. I Setup skal du kombinere brikker med tal og kulører for at score point og rykke frem på spillepladen. Jo flere brikker, du har med i hvert sæt, jo flere point får du. Selv når det ikke er din tur, kan dine modstanderne (ufrivilligt) give dig bonuspoint, så husk at holde godt øje. Setup kan både spilles alle mod alle eller som en holddyst.

Lag tågen rulle ind 

Måske kender du allerede det populære spil Carcassonne? Det er elsket af mange for dets eventyrlige fortællinger og strategiske mekanikker. Mists Over Carcassonne er en endnu sjovere version, hvor man skal samarbejde for at nå målet. I denne udgave påvirker mystiske tåger spillet og ændrer de normale regler. Undervejs vil I blive udfordret af mørkets kræfter, der forsøger at ødelægge jeres arbejde med at opbygge Carcassonne. Stop spøgelserne i at sprede sig, tag jer i agt for hjemsøgt jord og sørg for at bruge de hjemløse slotte til egen fordel.

På rejse gennem Norden

Ticket To Ride er en moderne klassiker, der fås i et utal af versioner. Northern Lights er måske særlig spændende for os danskere, idet vi begiver os ud på et eventyr med tog gennem de smukke nordiske landskaber. Forbind hovedstæder, byg jernbaner i skove og bjerge, og udstik færgeruter for at grundlægge dit transportimperium. Mulighederne er mange, og tilsvarende rige er de gode stunder en billet til dette spil med sikkerhed vil udløse.