Kom i julestemning

Spoelsbjerg Gaard er en gammel slægtsgård fra 1865, hvor man dyrker og sælger juletræer, gran, ænder, æg, græskar og lam. Gården ligger i Nordsjælland kun 30 km fra København.

På Spoelsbjerg Gaard hjælper hele familien til herunder børn, fætre og bedsteforældrene på 81 år.

”Vi lægger vægt på, at dem, der besøger os, får en god og hyggelig oplevelse i en ellers travl hverdag/julemåned. Vi er således ikke det største julemarked, men gør os umage i forhold til at være det hyggeligste og mest nærværende,” fortæller Tina Bang, der ejer gården sammen med sin mand, Jacob Stene.

    

Friske juletræer og økologisk gran

Når du besøger Spoelsbjerg Gaard, kan du vælge at tage på ATV-juletræssafari til fæld-selv plantagen, eller du kan vælge et af de nyfældede træer på gårdspladsen. Alle træer er friske, da de fældes løbende. Og på gården hjælper man gerne med at nette og sætte fod på, så dit træ både kan komme med hjem i bilen og stadig stå lige, når det kommer hjem i stuen.

Du kan både finde nordmannsgran, rødgran og pottetræer på den hyggelige gårdsplads.

På Spoelsbjerg Gaard har man også et stort udvalg af gran så adventskransen eller juledekorationen kan blive helt unik. ”Vi har blandt andet friskklippet nordmannsgran, nobilis, thuja, fyr, ene, buksbom, kristtorn, misteltenen, koglegrene af lærk samt birkeskiver til juledekorationen eller lignende, og vi får som regel ros for kvaliteten, da bundterne er både større, billigere og friskere end dem man ofte finder i København,” fortæller Tina. Alt klippegrønt er enten økologisk eller usprøjtet.

Kommer du i bil (eventuelt med trailer), er det som regel let at finde parkering, der er gratis.

Café, boder og dyr

I de fire adventsweekender holder caféen og de små boder i stalden også åbent. Her kan du købe god økologisk kaffe, varm kakao, hjemmebag, økologiske grill pølser og meget mere.

Boderne varierer fra år til år og weekend til weekend, men du kan altid finde en god advents-, mandel- eller julegave samt lidt forkælelse til dig selv eller hjemmet. I byder Tina og Jacob på et udvalg af skønne indiske tæpper og duge fra Roomers, boheme armbånd fra PearlsCph., smukke kranse fra Ulla Dupont, lækker hjemmelavet chokolade fra Artibus Chokolade samt gavekurve og julepynt fra Gaverummet. De mindste kan få en lille ridetur på hesten Frederik, der kommer forbi et par timer hver dag, og poderne kan også hilse på gårdens dyr – herunder gårdhunden Carlo, der altid er frisk på at lege med bold.

På Spoelsbjerg Gaards Facebook side kan du under begivenheder se, hvornår de respektive aktiviteter løber af stablen.

And og kamsteg til juleaften

Du har også mulighed for at købe kødfulde økologiske ænder og kamstege med hjem til juleaften – eller bestille med afhentning tæt på juleaften. Uanset er det altid en god idé at reservere kødet i god tid, da det er eftertragtet og efterspørgslen generelt er særlig høj i år. Du kan reservere ved at sende en mail til jacob@spoelsbjerg.dk

Faktaboks: Åbningstider og adresse

Der er åbent for juletræs- og gransalg hver dag fra klokken 10.00 til 17.00 alle dage frem til jul. Juleaftensdag lukker man klokken 12.00.

Caféen, boderne og ATV-juletræsafari har åbent de fire adventsweekender klokken 10.00 til 16.00.

  • – 27. november
  • – 4. december
  • – 11. december
  • – 18. december

Spoelsbjerg Gaard, Svestrupvej 12, 3650 Ølstykke.

Lidt om gården og vores filosofi

Spoelsbjerg Gaard er en gammel slægsgård, som blev genopført i 1865 efter en brand, og Jacob Stene Kristoffersen er nu 7. generation på gården og børnene Alma og Magnus er 8. generation.

Selve ejendommen har sandsynligvis været i familiens eje siden 1792, hvor Jacobs forfædre overtog den som arvefæstebønder fra Christian den 7. Da Jacob var barn, boede hans mormor og morfar på gården, og Jacob var tit med morfar i marken på den gamle grå Ferguson traktor, der stadig hjælper til på gården. Det er bl.a. den, der stadig bruges, når han om sommeren sår de mange græskar, til de populære græskarmarkeder i oktober.

Selve gården ligger tæt op ad Toreskov, der er plantet af Jacob i 1999 og opkaldt efter hans far. Ud over at øge herligheden og oplevelsen for ejendommen og fæld-selv oplevelsen, er skoven også gårdens vigtigste klimaindsats, idet den over tid fast vil lagre 10-17.000 tons CO2. Og det er rigelig kompensation for de aktiviteter gården byder på. Hertil kommer ydermere, at Jacob altid planter mindst et nyt træ for hvert juletræ, der fældes, og at skovbruget og landbruget i dag dyrkes økologisk. Det gælder også alle spise-, pynte- og Halloween græskarene, som sælges hvert år til græskarmarkedet i efterårsferien og op til Halloween.

De fire træer i logoet symboliserer i øvrigt gårdens fire beboere Tina, Jacob, Alma og Magnus.