Forfatterens fem favoritter med Mikael Kamber

,

Forfatteren, journalisten og tv-værten Mikael Kamber er aktuel med sin femte bog, Gå godt, der handler om at gå og om at finde et passende tempo i livet. Også hans tidligere bøger, bl.a. Sur for en sikkerheds skyld? og 3 gode ting udforsker med udgangspunkt i moderne forskning vejene til trivsel og et meningsfuldt liv. Her deler Mikael Kamber fem af de ting, han selv sætter mest pris på i hverdagen.


Fotograf: Kim Vadskær


Foto: Visit Fanø

Vandringer i naturen

Nogle af mine bedste øjeblikke opstår, når jeg går på mine to ben. Særligt når jeg går i naturen, får jeg de der intense oplevelser, som man kun kan få, når man er fuldstændigt til stede. Nogle af mine favoritsteder er stranden på Fanø, hvor jeg kommer fra, en tæt skov eller et bjergområde. Der er noget befriende over områder, hvor der ikke er mange spor af mennesker. Efter en halv times gang på sådan et sted har den værste støj inde i hovedet lagt sig, og så begynder sanserne at åbne sig, og man bliver mere og mere nærværende. Når man kommer hjem fra sådan en tur, er man stort set altid mere afklaret og lettere at have med at gøre, end før man tog afsted.

3 gode ting – en af verdens bedste vaner  

Det at hæfte sig ved 3 gode ting ved slutningen af dagen er for mig at se en af verdens bedste vaner. Både fordi metoden er ekstremt nyttig og samtidig er meget enkel. Man kan simpelt hen bare kaste sig ud i at lave 3 gode ting – enten ved at skrive dem ned eller tage en 3 gode ting-runde sammen med andre, f.eks. ved aftensbordet. Det handler naturligvis ikke om, at man skal fokusere på det positive til hver en tid og for enhver pris. Men når man laver 3 gode ting, sker der det, at man træner den måde, man oplever virkeligheden på. Jo mere opmærksom man er på det gode i sin hverdag, jo mere er det det gode, der fylder.


Fotograf: Kim Vadskær

Gåture i byen

Jeg bor på Christianshavn. Så snart jeg træder ud ad døren – allerhelst sammen med Annette, min hustru – er vi et sted, hvor gammelt og nyt blander sig, hvor kanalerne og havneløbet skærer sig mellem husene, og der altid er gang i noget spændende. For mig er en gåtur i byen et overflødighedshorn af overraskelser og uventede møder og spor som tankerne kan forfølge. Det er også fremragende omgivelser til en samtale. Ordene flyder let, når man går i byen, og pauserne er blot en anledning til at blive opmærksom på nye impulser.


Vegetarkassen fra Hello Fresh

Måltidskasser

Hvis man vil spise sundt og varieret, undgå madspild, køen i supermarkedet og spekulationer over dagens menu, er måltidskasser som sendt fra himlen. Det kan f.eks. være fra Aarstiderne, Simple Feast eller Hello Fresh. Hjemme hos os har vi fået måltidskasser i en årrække, og de har betydet, at jeg har genfundet glæden ved at lave mad. Alverdens herlige råvarer bliver leveret lige til køkkenbordet med opskrift og det hele. Og så er det skønt at kunne samles ved et aftenbord med sund og lækker mad, der næsten altid indeholder en ny og overraskende ingrediens.

La table d´Eglantine – min største luksus

Mine gode venner Eglantine Charrier og Jeppe Fonnesbæk har smittet mig med deres begejstring for antikt fransk porcelæn og andre fund fra franske loppemarkeder, der kan tilføre god stil og masser af charme til ethvert spisebord. Jeg besøger deres butik, La table d´Eglantine (det betyder ”Eglantines bord”), i Kompagnistræde midt i København meget tit. Jeg kan simpelt hen ikke lade være, for straks jeg træder ind ad døren, befinder jeg mig i en verden, hvor alt er godt.

La table d´Eglantine kan også besøges på latabledeglantine.com