Alt det bedste til din efterårsferie

Efterårsferien kommer snigende, hvilket betyder familiehygge, nærvær og skønne oplevelser. Fyld dagene med fælles oplevelser, rolige dage og små overraskelser, der samler og glæder hele familien.

Magisk musical

Årets magiske musical Robin Hood er Eventyrteatrets 30 års jubilæumsforestilling for hele familien, der byder på et festfyrværkeri af fægtekampe og overdådige kostumer. Med en god portion humor og spænding præsenterer Eventyrteatrets unge skuespiltalenter historien om mod, retfærdighed og folkets helt, der tager fra de rige og giver til de fattige. Forestillingen er egnet for alle eventyrelskere fra fem år og børnene vil elske at komme i god tid inden showet starter, for at opleve Den Eventyrlige Parade underholde på pladsen foran Glassalen i Tivoli. I hele efterårsferien giver billetten desuden adgang til “Halloween i Tivoli” på spilledagen.

Robin Hood får premiere den 9. oktober, se mere på www.eventyrteatret.dk

Efterår med skovens dyr

Bladene skifter farve, dagene bliver kortere, og nu er det efterår. Pindsvinet Pirke og Musen Mattæus går i gang med at forberede sig til vinteren. De skal både finde en varm vinterrede og et forråd af mad. Undervejs møder de flere andre dyr, der på forskellige måder er ved at gøre sig klar til den kolde vinter. Efterår med Pindsvinet Pirke er den kæreste naturbog på vers, der fortæller historien om, hvordan skoven bliver klar til vinterens rusken og rasen. Bogen er fuld af søde illustrationer, der går lige i hjertet på små og store. www.gyldendal.dk

Kortspil med vinger

Indimellem kommer der små analoge spil på gaden, der bare er helt fantastisk fine og gennemarbejdede. Biotopia er netop sådan et spil og det fanger med det samme interessen på grund af sine flotte illustrationer. I kortspillet skal du anlægge den bedste blomsterhave og tiltrække smukke, danske sommerfugle for på den måde at vinde spillet. Der er masser af læring og hyggelige stunder i det lille spil, der er enkelt at lære – men svært at mestre. Undervejs lærer du navnene på de sommerfugle, der flyver rundt i din have og børnene vil elske at genkende de fascinerende insekter som citronsommerfuglen eller admiralen. www.legebyen.dk

Ren magi

Kenneth Bøgh Andersen er en af tidens mest populære forfattere blandt børn og unge, og hans bøger er altid fantastisk spændende. Sidste skud på stammen ”Drømmeslot” er absolut ingen undtagelse. Romanen handler om 10-årige Leo, der er bange for mørke og altid ligger vågen længe efter, at lyset er blevet slukket. Indtil den dag han finder en snekugle med et smukt, hvidt slot indeni. Et magisk slot i en magisk verden, hvor alle ens drømme bliver levende, og som Leo en nat pludselig træder ind i. Her møder han drengen Alf, der bor helt alene på det store slot, og som med sin tryllestav kan få alle drømme til at gå i opfyldelse. Men hvad drømmer Alf selv om? Og hvad gemmer der sig nede i slottets kælder? www.gyldendal.dk

Skal vi tegne?

At tegne og male er noget af det hyggeligste, men det er ikke altid lige nemt. Denne inspirerende trin-for-trin guide er dedikeret til kreative og tegneglade større børn. Den indeholder masser af tips og tricks, som vil styrke deres teknik og færdigheder. Her kan de lære at tegne stort set alt – lige fra mennesker, kæledyr og dinosaurer til huse og rumskibe. De lærer også om tegneredskaber, farvelære og komposition. Sidst i bogen er der plads til, at børnene selv kan afprøve alt det, de har lært. De flotte og farverige fotos og illustrationer kombineret med letforståelig tekst gør bogen indbydende og nem at gå i gang med. www.globe.dk

Klassiske børnebogskarakterer vækkes til live

Det er ikke for tidligt at glæde sig til jul. I hvert fald ikke, hvis man er barn eller har en barnlig sjæl. I år bliver julen ekstra magisk med den fortryllende forestilling Cirkus Jul, der kombinerer cirkus, teater, sang og dans i et storladent show, hele familien kan samles om. I Cirkus Jul møder I Mustafa fra Mustafas Kiosk, selveste Næsehornet Otto, den frække Vitello, bøllen Orla Frøsnapper og ikke mindst – eller faktisk allermindst – Cirkeline. Rundt om teltet er cirkuspladsen indrettet med julelys, juletræer, julehøjtlæsning, juleknas, julebøger og masser af julemagi. Så kom i god tid og mærk den hyggelige stemning, der også er en vigtig del af den store oplevelse.

Oplev Cirkus Jul i København fra d. 18. november – 28. november, og i Aarhus fra den 10. december til den 20. december. Alt overskuddet fra Cirkus Jul går til Muskelsvindfonden. Se mere på www.cirkusjul.dk

En bæredygtig fremtid

Klimaforandringer og miljø fylder enormt meget hos børn og unge i dag. Det kan være rart at tale om det spændende emne med udgangspunkt i en bog, der netop beskriver, hvordan Jordens klima fungerer, og hvorfor det forandrer sig. Ved hjælp af fakta, fotos, grafik og masser af kort kan du lære, hvilken betydning klimaforandringerne har for verden, og hvad vi kan gøre for at ændre udviklingen. Få også forklaringen på begreber som drivhuseffekt, befolkningstilvækst, solenergi og mange flere. Bogen henvender sig til unge mennesker fra ca. 12 år, som gerne vil blive klogere på et af tidens mest presserende emner. Børn som i fremtiden skal være med til at løse de klimaudfordringer, vi står overfor. www.globe.dk

Juleglæde og en hyldest til de frivillige ildsjæle

Gør nedtællingen til jul endnu sødere med de 25 lækre overraskelser, der gemmer sig i Share the Love Big Advent Calendar. Den ikoniske beauty pakkekalendere er tilbage i et nyt og unikt design, som tager dig med ind i et magisk juleunivers. Bag hver låge gemmer der sig ikke kun et lækkert skønhedsprodukt – du finder også små, godgørende godbidder, som du kan dele med dine venner, familie og alle andre, du vil give kærlig opmærksomhed hver dag frem til jul. Denne jul hylder The Body Shop desuden den ultimative form for uselvisk kærlighed og omsorg, som millioner af frivillige og ubetalte omsorgspersoner giver til andre hver dag. Det er mennesker, som brænder for at hjælpe deres medmennesker, f.eks. udsatte for vold og misbrug, ældre, handicappede og andre. Alle køb bidrager til at støtte disse ildsjæle. www.thebodyshop.com

Et eventyr med magneter

Legetøj, der rummer mange timers sjov og er nemt at tage med på farten er skønt til ferien. Denne fine træ-kuffert, formet som et hus, har magnetisk fold-ud tavle og indeholder 50 geometriske figurer og lille bog med forslag til forskellige figurer. Det er rigtigt sjovt for de små at se, hvordan de enkelte dele danner flotte billeder, hvis blot de sættes sammen rigtigt. De nysgerrige venner Mumi og Lille My er også inkluderet. Kufferten er bygget i solidt træ, med metal klik-lås og snorehåndtag. www.globe.dk