Frederiksbergs skjulte skatte 

Frederiksberg er en kulturrig og grøn bydel, fyldt med historiske steder, museer og lækre butikker. Måske har du ofte kørt forbi områdets tårne og bygninger, uden at tænke nærmere over hvilke oplevelser, de gemmer på. Liebhaverboligen går helt tæt på nogle af de spændende seværdigheder, der kan få dig til at se bydelen fra en ny vinkel. 

Hvad slottet gemmer på (Foto: Marie-Louise Høstbo) 

Du kender uden tvivl Frederiksberg Slot, det kongelige lystslot, der knejser på Frederiksberg Bakke, opført i begyndelsen af 1700-tallet af Frederik 4. I dag hører slottet under Forsvarsministeriet og huser Hærens Officersskole. Det er således en meget levende arbejdsplads eller garnison, som det kaldes i Hæren. Frederiksberg Slot er normalt lukket, men sidste lørdag i måneden (det meste af året), kan du tage på rundvisning og lære mere om slottets historie. Her kommer du blandt andet forbi Riddersalen, hvor der stadig danses Les Lanciers til de traditionsrige kadetballer, Marmorbadet, Det kinesiske værelse, Prinsessernes Pandekagekøkken og den smukke barokkirke. Turen gennem slottets gange giver desuden et spændende indblik i livet på Hærens Officersskole og de opgaver, som officerskorpset i Hæren løser. www.klartilkamp.dk 

Tag turen til toppen 

Zootårnet – alle kender det, men når først man står blandt de spændende dyr i haven, glemmer mange at tage turen op til toppen. Tårnet har været en del af Københavns skyline siden 1905 og der er 182 trin op til øverste plateau, hvor man i 43,5 meters højde har en blændende udsigt over hele hovedstaden. I klart vejr kan man endda se helt til Sverige. I begyndelsen af maj indvies det nyrenoverede og gennemrestaurerede tårn, der gennem de sidste måneder er blevet shinet op fra top til tå og tilføjet en udstilling på øverste udsigtsplatform. Her kan du både lære om byens tårne og spir horisonten rundt – og om ZOOs mange projekter kloden rundt, hvor haven arbejder for at passe på verdens dyr. www.zoo.dk 

Farveglæde 

4. Maj Kollegietligger tilbagetrukket fraBredegade på Frederiksberg. Det er skabt af arkitekt Hans Hansen, der meget bevidst brugte farver i sin arkitektur. Kollegiet er et blandt ni, der efter Anden Verdenskrig blev opført med økonomisk støtte fra Frihedsfonden til efterkommere af frihedskæmpere fra alle samfundslag. Med sin symmetriske plan er her tale om en rolig bygning, der består af tre sammenhængende længer, formende et u, omkring en stor plæne. De allieredes farver, rød, blå og hvid, er brugt blandt andet i indgangspartiet og på trappegelændere. Derudover er grøn, i flere nuancer, i samspil med andre nøje udvalgte farver brugt på vægge, gelændere og lofter. Det er desuden lidt sjovt at tænke på, at kollegiet frem til 1972 fungerede som et smukt hotel midt i byen. Billede: Arkitekt MAA Marie-Louise Høstbo, https://www.instagram.com/marielouise_hoestbo/ 

Satire med humor og lune 

Storm P. Museet ved Frederiksberg Runddel er en virkelig fin oplevelse for dig, der sætter pris på satire og et kritisk blik på samfundet. På museet møder du mennesket og kunstneren Storm P. og hans humoristiske og finurlige univers. Hans liv, hans samtid og hans kunstneriske virke skildres i lyd, fotografier, film og avisklip. Naturligvis med talrige eksempler på hans alsidige og mangfoldige produktion – lige fra de farverige og ekspressionistiske akvareller og oliemalerier til de kendte og elskede bladtegninger, filosofiske fluer og tegnede figurer. Den nuværende særudstilling Latterfronten sætter fokus på politisk satire under 2. verdenskrig og i dag. www.stormp.dk 

Franske fornemmelser

På Frederiksbergs charmerende Pariser-gade Værnedamsvej, ligger en væld af lækre specialforretninger. En af dem er Le Gourmand, der byder på foie gras, vin, ost, charcuterie og mange andre franske delikatesser. Ildsjælen bag er Carsten Thisted, der siden 2005 har ligget i pendulfart mellem Danmark og Frankrig, for som en trøffelgris at opsnuse de små producenter, der leverer den højeste kvalitet inden for hver deres felt. Missionen er klar: at bringe det bedste, Frankrig har at byde på, til danske ganer. En skøn og fristende lille perle midt i bydelens travle landskab. www.legourmand.dk