Alt det bedste i maj

Liebhaverboligen har taget pulsen på en række spændende oplevelser, der kan være med til at gøre din maj lidt sjovere.

 

FET_Maj_lp

 

Hjertevarm krimiserie

Indbyggerne i Three Pines vågner langsomt morgenen efter Thanksgiving – alle på nær én. Panikken og forvirringen spreder sig i den ellers trygge by, da et højt elsket medlem af lokalsamfundet findes død i ahornskovene. Men det må da være en vådeskudsulykke – for hvem kan have ønsket Jane Neal død? Med en lang karriere i det canadiske politi, ved politiinspektør Armand Gamache bedre end nogen, at hemmeligheder kan lure bag de hvide stakitter i byen, hvis bare man kigger grundigt nok efter. Mørkt motiv er første bog i Louise Pennys krimiserie, hvoraf den anden bog, Nådesstødet, allerede er udgivet.

+ Louise Penny skriver meget dejligt og hyggeligt med skønne natur- og madbeskrivelser. Der er lidt Agatha Christie over krimierne, og elsker du mordgåder i charmerende rammer, vil du elske denne serie.

÷  Krimien er rigtig spændende og velskrevet, men bliver ikke sådan rigtig uhyggelig.  

www.politikensforlag.dk

 

FET_Maj_gustav

 

Fra fat til fabulous

Gustav Salinas har været alt fra for lækker til love, en diva i junglen og på udebane med Linse. Men Gustav har aldrig været så meget på udebane, som da han blev indlagt efter et voldeligt overfald. Under sit ophold på hospitalet beslutter Gustav, at han ikke vil lade sig slå ud; han vil ikke være bange. Med viljen som det vigtigste værktøj ændrer Gustavs sit liv, så han i dag er veltrænet og har dedikeret sit arbejdsliv til at hjælpe andre med at finde viljestyrken til at ændre deres eget liv. Oversat til vægttabsverdenen bruger han sine erfaringer og sin uddannelse til at hjælpe andre med at blive den bedste udgave af dem selv. At gå fra fat til fabulous. Gustav tror nemlig på, at alle har potentialet til at blive fabulous. Udgangspunktet for, at du kan komme til at føle dig fabulous, er, at du har det godt med dig selv og din krop. Med denne bog får du en helhedsorienteret løsning, der kan kickstarte et vægttab og hjælpe dig til at smide 12 kilo på bare 12 uger – godt guidet af Gustav. Du får også over 40 opskrifter på lækre retter uden tilsat sukker, retter til hele dagen, også de små snacks og mellemmåltider. Glæd dig til meatza, broccolivafler, greenies, prinsessekage, makroner og meget mere.

www.fitnessnu.nu 

 

FET_Maj_cg_book

 

Der er åbenbart så meget, kvinder ikke forstår

Bil- og livsstilseksperten Christian Grau beskriver på skarp og ærlig vis det ganske særlige forhold, der er mellem bil og ejer. Hvad siger din bil om dig – og hvad signalerer du med dit valg af bil? Denne fjerde udgave af bestselleren ”Mænd og biler” er fuldt opdateret med nye tekster, nye biler og nye lækre billeder. Grau giver tips til den gode kørestil, når han tager læseren med på en verbal søndagstur mellem de bedste og værste biler, trafikanter og andre fænomener fra vejnettet. 

+ Graus ærlige beskrivelser af de forskellige bilmærker og deres ejere er til tider ret underholdende. Som når han med glimt i øjet fortæller: ”Jeg har et had-kærligheds-forhold til mini-MPV’er – bare uden kærlighed.”

÷  Christian Grau skriver meget provokerende, at selvbestemmelse er en maskulin dyd, og at de færreste kvinder gider sætte sig ind i, hvad manden taler om, når det handler om biler. Desuden er man åbenbart ikke maskulin, hvis man ikke har benzin i blodet. Bliver du træt, når du læser postulater som disse, er det nok ikke lige denne bog, du skal sætte på ønskelisten.

 

FET_Maj_billede-3

 

Poetisk teaterkoncert

Dette forår bliver Danmarks største nulevende sangskriver C.V. Jørgensen hyldet fra scenen med en teaterkoncert, netop som han fylder 70 år. Aveny-T og Aarhus Teater har i fællesskab sammensat et talentfuldt kunstnerisk hold fra den unge generation, der sammen med erfarne kræfter skal forløse sangerens udtryksfulde univers. Publikum kan blandt andet opleve musikeren Tue West, der får sin debut i en teaterkoncert. Omdrejningspunktet for de smukke tekster er ofte den menneskelige eksistens i det simple hverdagsliv, men samtidig formår han at inddrage et kritisk perspektiv. Netop dette er måske grunden til, at C.V.’s sange efter 50 år stadig har en aktuel stemme i samfundet. Måske mere nu end nogensinde før.

www.aveny-t.dk

 

FET_Maj_billede-7

 

Med kærlighed til København

Er du vild med historie, vil du elske Københavns Museums podcastserie ”København i 1000 år”. Her kan du lytte til fortællinger om vikingebosættelser og sørøverangreb, byggeboom og brande. Om drømme, fattigdom, rigdom og alt det imellem fra før København blev København. Der er spor af historien overalt: Under Københavns asfalt og fliser, på bygninger, byrum og mellem de mennesker, der færdes her. Det er med stor indlevelse og fornemmelse for fortiden, at det tidligere Overformynderi i Stormgade, der i dag huser Københavns Museum, har samlet hele hovedstadens historie. Når museet igen åbner dørene op for besøgende, kan du supplere din lytteoplevelse med et visuelt perspektiv på København gennem den permanente udstilling og særudstillingen ”Paul Fischer – Byen i det bedste lys”, der både indeholder sjældent udstillede malerier, samt Fischers plakatkunst, postkortmotiver og egne fotografier af datidens København. I regn, sol, sne og slud stråler Fischers kærlighed til København ud af hvert enkelt værk.

www.cphmuseum.kk.dk

 

FET_Maj_billede-6

 

Luksus under solen

Den skønne sæson for sol og lyse dage er kommet, og vigtigheden af solcreme i denne tid kan ikke gentages nok. Når du dyrker sport eller bader, er det særligt vigtigt med en solcreme, der føles rar mod huden og er holdbar. Dermalogica Protection 50 sport er en vandafvisende solcreme, der virker i op til firs minutter. Solcremen har en høj SPF på 50 og anvender et bredspektret solfilter spækket med antioxidanter, der hjælper med at beskytte huden mod forbrænding. Solbeskyttelsen kan bruges både til ansigt og krop og er derfor perfekt at have med i både rejse- og sportstasken. Det er sjældent, at en bæredygtig solcreme med høj faktor har så let en konsistens som denne. Solcremen smelter fint ind i huden og kan
derfor trygt bruges under makeup.

www.dermalogica.dk

 

FET_Maj_klovn

 

Hverdagens helte

Hvis vi fremover skal til at vænne os mere til hjemmeundervisning, er der udover støtten fra vores fantastiske skolelærere hjælp at hente hos forlaget Globe. Her kan du finde et skoleskema fyldt med sjove og inspirerende bøger, der bidrager til viden om alt fra matematik til geografi. Måske ekstra mange børn og unge i disse tider har fået interesse for faget biologi, med spirende drømme om at uddanne sig til superhelte som læger og sygeplejersker. Med bogen ”Familiens store bog om kroppen” kan I læse om alt fra celler og dna til spændende muligheder for sygdomsbehandlinger. Bogen er skrevet i børnehøjde og er fyldt med masser af fascinerende illustrationer af menneskets fantastiske krop.

www.globe.dk 

 

FET_Maj_billede-8

 

Med tiden som fjende

Da 1. Verdenskrig er på sit højeste, kastes de to unge britiske soldater Scofield og Blake ud i en tilsyneladende umulig mission. I et kapløb mod tiden må de krydse fjendtligt territorie for at levere en besked, der vil forhindre et altødelæggende angreb på hundredvis af britiske soldater, heriblandt Blakes egen bror. Værket ”1917” har taget filmverdenen med storm og hjemtaget utallige priser og nomineringer, heriblandt ti Oscar-nomineringer og Golden Globes hovedpris for bedste film. Særligt er filmen blevet rost for at se ud, som om den er optaget i én lang kamerabevægelse. Filmen kan nu købes online, så du kan opleve det tankevækkende krigsdrama hjemme fra din egen stue. Foto: Nordisk Film

www.blockbuster.dk

 

FET_Maj_billede-5

 

Livets svære ligning

Danmarks populære sundhedsformidler, humanfysiolog Chris MacDonald, har brugt de seneste tyve år på at grave i menneskets urgamle genetik og moderne videnskab for at finde svaret på, hvorfor så mange af os bliver syge, stressede og angste. Denne bog er hans bud på en løsning – et monumentalt og meget personligt manifest fyldt med tankevækkende viden, humor og håb. Chris MacDonald giver os mod til at sige fra, når verden omkring os bliver så skør og naturstridig, at den kan skade os, og til at træffe de gode valg i hverdagen. Ikke mindst når det gælder søvn, kost og motion. Dette er en af den slags bøger, der inspirerer os til at se på os selv og omverdenen med nye øjne. ”Ikke til forhandling” efterlader et kæmpe indtryk på læseren og vil for mange være første skridt på vejen mod at skabe en mere
harmonisk og positiv tilværelse.

www.politikensforlag.dk