Alt det bedste i marts

Liebhaverboligen har taget pulsen på en række spændende oplevelser, der kan være med til at gøre din marts lidt sjovere.

 

FET_Altdetbedste_Kultur_billede-1

 

Først kommer familien

Det danske drama ’Kød og Blod’ er en intens familiefortælling, der udspiller sig i den danske provins. Da en ung kvindes mor omkommer i en bilulykke, placeres hun hos sin moster og tre voksne fætre. Hun kender ikke denne del af sin familie, men de tager hende kærligt til sig og giver hende en tiltrængt omsorg og opmærksomhed. Familiens kriminelle levevej bliver hurtigt hverdag for Ida. Men da volden eskalerer, føler hun sig splittet og forstår, hvad hendes egen mor forsøgte at flygte fra. Men tør hun selv forlade sit nyfundne fællesskab og opgive følelsen af at høre til?

+ Plus

Sidse Babett Knudsen spiller blændende som familiens manipulerende matriark, der med mafia-lignende metoder ikke kun ødelægger livet for folk omkring sig, men også nedbryder sine egne nærmeste.

÷ Minus 

Filmen føles til tider en smule tung og ensformig.

 

FET_Altdetbedste_Kultur_billede-2

 

Fabelagtig kunst

Med forårets store særudstilling inviterer Nivaagaards Malerisamling publikum i alle aldre til et første møde eller et kært gensyn med maleren og forfatteren Hans Scherfigs vidunderlige univers. Udstillingen er en hyldest til maleren og forfatteren – og til naturen og den biodiversitet, der i dag er truet. Scherfig så aldrig selv hverken jungle eller savanne. Livet igennem drømte han om elefanter, giraffer, næsehorn og aber i deres naturlige omgivelser. Globetrotterlængslen skinner igennem i hans fantastiske og farveglødende urskovsbilleder, du kan nyde i særudstillingen, der kører frem til den 7. juni 2020.

+ Plus

Udstillingen viser Scherfigs fabelagtige kunst, og der er svært ikke at forelske sig i de smukke dyremotiver. Desuden er det rigtig fint at lade kunsten fungere som en kærlig ramme for at sætte fokus på naturens biodiversitet.

÷ Minus 

Der er noget vemodigt over maleriernes stille kritik af, hvordan vi mennesker glemmer at passe på naturen. Scherfigs budskaber nåede bredt omkring fra slutningen af 1960’erne – men vi har stadig – og mere end nogensinde – behov for at blive påmindet vigtigheden af at tage ansvar for klodens miljø og dyrelivet.

www.nivaagaard.dk

 

FET_Altdetbedste_Kultur_billede-3

 

Et enestående mindesmærke

Danmark har en lang række fantastiske slotte, hvoraf Fredensborg Slot er et af de mest eventyrlige. Slottet blev bygget som jagtslot for Frederik 4. i 1722 og har siden dannet ramme om både dagligliv og store begivenheder i Kongehuset. Her holdes bryllups- og fødselsdagsfester, her modtages gæster fra alverdens lande, og dronning Margrethe og hendes familie tilbringer forår og efterår på slottet. Bogen tager os med ind i private rum, som aldrig før har været vist, og dronning Margrethe har en vigtig stemme i bogen. For eksempel fortæller hun levende om, hvordan statsoverhoveder ridser deres navnetræk ind i slottets glasruder med en diamant.

+ Plus

Dette pragtværk af en bog er fyldt med smukke billeder og spændende fortællinger. Man fornemmer virkelig slottets myldrende liv og dragende historie. Forfatteren skriver så livligt, at man nærmest føler sig fysisk til stede i slottets historiske sale.

÷ Minus

Man skal nok være ualmindeligt vild med historie, hvis man sætter sig for at læse bogen fra start til slut. Men man får også stor glæde af blot at bruge bogen som en form for opslagsværk og læse teksterne til de billeder, der virker mest dragende.

www.lindhardtogringhof.dk

 

FET_Altdetbedste_Kultur_billede-4

 

Musik og kærlighed

One And Only Musical Teater byder velkommen til verdenspremieren på DEN SKALDEDE FRISØR – THE MUSICAL i Scandic Falkoner på Frederiksberg. Den stjernespækkede musical med blandt andre Xenia Lach-Nielsen, Niels Olsen, Maria Lucia, Silas Holst, Jakob Fauerby og Bodil Jørgensen og med musik af Thomas

Helmig, er baseret på Susanne Biers store filmsucces af samme navn fra 2012. Musicalen handler om Ida, der er frisør. Hun har mistet alt sit hår efter kemo – og hendes mand Leif er hende utro med Thilde fra bogholderiet. Idas datter skal giftes i Italien, hvilket bliver en rodet, kærlig og livsforandrende rejse for dem alle.

+ Plus

Den skaldede frisør er en sjov, rørende og romantisk musicalkomedie om at blive frelst af kærligheden, lige som man tror, at alt er forbi.

÷ Minus

Thomas Helmig har skrevet en masse nye sange til musicalen, du risikerer at have på hjernen længe efter, du har forladt salen. Så er du advaret!

www.denskaldedefrisor.dk 

 

FET_Altdetbedste_Kultur_billede-5

 

Bryllupsdrømme

Det er sæson for bryllupper, hvilket for mange kommende brudepar betyder mødet med et væld af muligheder og produkter. To danske kvinder har sat sig for at gøre bryllupsplanlægningen langt mere overskuelig og skabt Bridenista Bridal Club, der er en fordelsklub for kommende brude(par). Det er gratis at være medlem, du downloader appen Bridenista og melder dig ind. Som medlem optjener du points, når du handler hos medlemsbutikkerne og får adgang til nøje udvalgte bryllupsrelaterede varer og services.

+ Plus

Bryllup er ofte en skøn, men dyr fornøjelse. Det er derfor smart med en fordelsklub, hvor der også følger gode råd og et fællesskab med andre brudepar med på samme tid.

÷ Minus

App’en henvender primært sig til kommende brudepar. Står du ikke lige og skal giftes, er der heldigvis også gode ideer til dig, der planlægger fødselsdag eller konfirmation.

www.bridenista.com