Vær turist i din egen bydel

Lær dit eget kvarter at kende hvis du bor på Østerbro. Eller bliv klogere på bydelen, selv om du bor et andet sted. Byvandringer udbydes der flere af ikke mindst af private guidefirmaer. Liebhaverboligen har listet nogle op, som sikrer en god udflugt i det nære med fokus på bestemte kvarterer eller emner. Man kan melde sig til som enkeltperson eller få en guidet, skræddersyet tur, hvis man er en gruppe eller har et bestemt ønske om, hvad turen skal handle om.

 

FET_Østerbro_Byvandring_Kartoffelrække

FET_Østerbro_Byvandring_Bænk-Fælledpark

 

Det klassiske Østerbro

Kulturens Venner er et privat firma, som udbyder byvandringer til forskellige dele af Østerbro. En af dem foregår 27. april og koster 50 kr., mens man selv betaler sin frokost på Restaurant Under Uret på Sølvtorvet, hvor gåturen ender. Inden da kommer man med guide forbi blandt andet Søerne og Kartoffelrækkerne og får diverse at vide om bydel, huse, gader og gadenavne. På andre byvandringer kan man møde det klassiske Østerbro med historier siden anlæggelsen sidst i 1800-tallet efter nedrivningen af voldene. Specifikt hører man om Fælledparken, Brumleby, Trianglen, sporvogne, blegedammene og meget mere. 26. april udbydes også en vandring på Nordre Frihavnsgade, hvor blandt andre H. C. Andersen tilbragte sine sidste år. Man vil høre om butikkernes og gadens historie. Prisen er 120 kr.
www.kulturensvenner.dk

 

FET_Østerbro_Byvandring_Østerbro-Stadion

 

Det krigeriske Østerbro

Byvandring.nu er endnu et firma, som tilbyder byvandringer med vidensmæssigt gods om Østerbro. En af dem går til Østerbros attraktioner i de mindre sidegader, oaser, shopping- områder og sportsfaciliteter, der gennem tiderne har trukket københavnere ud til Østerbro. Vandringen varer 2,5 time med start og slut på Østerport Station. Ture kan også være med mødested på Trianglen, Lille Trianglen, Øster Fælled Torv eller Bopa Plads.  Man hører om kvægets græsning på fælleden, Borgerbevæbningens træning uden for byens volde, lægeforeningens huse i Brumleby efter koleraepidemien og Randersgade-kvarteret  – med afsluttende forfriskning på café. Også områder med krigerisk forhistorie udforskes på guidede ture. Det kan være ved Østre Anlæg bygget på de gamle volde, kirkegårde, våbenfabrikant Classens Have m.m. og flere ambassader samt Anden Verdenskrigs historie omkring Langelinje. Imens får man motion og går i behageligt tempo i grønne omgivelser!
www.byvandring.nu

 

Glemte Øbro-hændelser

Forfatter, cand.mag. og Østerbroborger Morten Lander Andersen har egne byvandringer året rundt med fokus på begivenheder som 1864 på Østerbro, Anden Verdenskrig på Østerbro, Ryvangen fra kaserne til mindelund og naturpark, Riffelsyndikatet i det nye Århusgade-kvarter og meget andet. Der arrangeres guidede byvandringer for grupper, men for enkeltpersoner koster det 100 kr. www.byvandring.milland.org 

 

Andre udbydere af byvandringer på Østerbro:

www.koebenhavnerture.dk
www.historytours.dk
www.koebenhavneroplevelser.dk

 

FET_Østerbro_Byvandring_Antik-dør-Øbro

FET_Østerbro_Byvandring_Cafemad-Øbro

FET_Østerbro_Byvandring_Kartoffelrækker

FET_Østerbro_Byvandring_Øbro-Facade

FET_Østerbro_Byvandring_Fælledpark-trafiklegepl.