Satser på gourmetmad, museum og pandaer

København Zoo på Frederiksberg er gået all in med toparkitektur til højt profilerede dyrearter. Men også restaurantsiden får et løft, og så er der indrettet
Zoo-udstilling i den tidligere direktørvilla ud til Roskildevej.

 

FET_Zoo_pandaanlæg-big-8

 

Det kan næppe være forbigået nogens opmærksomhed, at to pandaer er flyttet ind i Københavns Zoo på Frederiksberg. Her bliver de bespist med unge bambus fra en fem hektar stor plantage ved Vordingborg. Det arkitekttegnede anlæg, dyrene bor i, har i sig selv har været et prestigebyggeri, siden det første spadestik blev taget i 2017. Tegnestuen BIG (Bjarke Ingels Group) og Schønherr Landskabsarkitekter har skabt anlægget med en cirkelformet gangbro til publikum omkring dyrenes hjem med yderligere mulighed for at se pandaerne gennem et stort vindue i en ny restaurant. Pandaanlægget er centralt placeret i Zoo i området mellem Norman Fosters elefanthus og primathuset, hvor det gamle nu nedrevne elefanthus tidligere lå. Her vil fremover også være restaurant og picnicområde.

Fine dining i Zoo

Da Zoo i april slog dørene op for forårssæsonen, blev det med tre nye restauranter med Michelin-kok Casper Sobczyk som køkkenchef. Han skal være med til at indfri havens ambition om at rumme spisesteder med kvalitet. Haven skal være intet mindre end en gastronomisk højborg med såvel fine dining som mere folkelige madoplevelser og en vegetarrestaurant. Alene i år vil Zoo investere 5,5 million kr. i projektet med restauranter, cafeer og konferencer.

Til september fylder Zoo 160 år. I den anledning er den tidligere direktørvilla, som senest var tidligere direktør Bent Jørgensens bolig, allerede nu indrettet som museum. Villaen, som stedet kaldes, er med støtte fra Frederiksberg Fonden indrettet som opdagelseshus. Her fortælles historien om Zoo, fra dengang det var et cirkuslignende menageri, hvor også mennesker fra andre verdensdele blev vist frem, til nutidens moderne zoologiske have.

 

FET_Zoo_pandaanlæg-big-1

 

Zoo

Københavns Zoologiske Have er en af Europas ældste og råder over
11 hektarer i den tidligere Prinsesse Vilhemines Have ved Frederiksberg Have.

Haven har 180 fuldtids- ansatte og 1,2 millioner besøgende om året

I Zoo lever over 4000 dyr fordelt på cirka
260 arter.

Københavns Zoo blev grundlagt i 1859 af Niels Kjærbølling, som var direktør i 12 år.

De første Zoo-dyr var ørne, ænder, ugler, høns, kaniner, ræv, sæl og skildpadde.

I 1953 blev en afdeling i Søndermarken med adgang via en tunnel indviet.

 

FET_Zoo_Villa_27-03-19_006

 

I den tidligere direktørvilla ud til Roskildevej er indrettet historisk opdagelseshus med en rejse fra menageri til moderne zoologisk have. Foto: Neel Andreasen

 

FET_Zoo_190329-mk-zoo-013

FET_Zoo_190329-Botanika-zoo-032

 

Zoo introducerer blandt andet gourmetrestaurant og vegetarrestaurant. Casper Sobczyk skal være køkkenchef for det hele. Foto: Madkastellet