Drømmende luftballoner

Luftballoner emmer af eventyr. Med luftballonen hævede mennesket sig for første gang langt over jorden. Selvom det er mere end 200 år siden, den første luftballon steg til vejrs, er der stadig noget fascinerende ved at kunne svæve i svimlende højder i en lille flettet kurv.

I 1783 blev den første varmluftballon sendt til vejrs med et får, en and og en hane, der alle kom ned i god behold. Ballonen var lavet af papir og blev opvarmet af et bål af våd halm og fåreuld. Man troede nemlig, at opdriften kom fra selve røgen, som jo ligner skyer, idet man ikke vidste, at opvarmet luft udvider sig og dermed får mindre massefylde. Alt dette blev udført i Versailles og overværet af Kong Ludvig XVI, for at få kongens tilladelse til videre forsøg med mennesker ombord. Inden længe var det ikke kun dyr, men også mennesker, man kunne ane i luftlagene over Paris.

Kilde www.ballondanmark.dk

 

FET_Luftballon_billede-2

 

Man in the Sky 

Helt roligt svæver han der på gyngen. Uden bekymringer, på vej mod nye steder. Måske nyder han roen deroppe blandt skyerne? Det ser i hvert fald skønt ud, om end en smule farligt. Den poetiske plakat fra det københavnske design- og papirstudie Vissevasse, er trykt på svensk miljørigtigt papir, og bringer eventyret ind i din indretning.

www.vissevasse.dk

 

FET_Luftballon_billede-1

 

Svæv hen over by og land

At flyve ballon er noget helt ud over det sædvanlige, og ballonture gives derfor ofte som gave i forbindelse med runde fødselsdage og bryllupsdage. Enkelte vælger endda den meget romantiske indgangsvinkel til ægteskabet, at fri til sin udkårne med himlen som kulisse – højt hævet over land og by. Ballonflyvning er desuden en øvelse i at slippe tøjlerne og indfinde sig med, at vejret og vinden ikke er noget, du selv kan styre. Det er ikke sikkert, om I lander på en fodboldbane, en vej eller en mark, hvilket er med til at gøre det sjovt og uforudsigeligt. Så er det bare med at håbe på en venligsindet ejer, hvis I lander på privat grund.

www.ballondanmark.dk

 

FET_Luftballon_billede-6

 

Bevaringsværdig ballonhangar

På Islands Brygge i København ligger en 100 år gammel ballonhangar, der er en af de eneste tilbageværende af sin slags i Europa. Bygningen er opført i 1917 af Hærens Ballonvæsen som en usædvanlig stor og høj træbygning, der blev til efter omhyggelige beregninger og militær præcision. Det oprindelige formål var opbevaring af observationsballoner, der blev brugt under artilleriets øvelser i præcisionsskydning. Fra en kurv under svæveballonen kunne soldaterne se, om artilleriet ramte plet. Bygningen bærer vidnesbyrd om en særlig epoke i militærhistorien. I 2017 købte Realdania By & Byg ballonhangaren med henblik på at bevare den for eftertiden og bruge bygningen meningsfuldt i en moderne sammenhæng.

www.realdania.dk

 

FET_Luftballon_Tapet

 

Fantasifulde tapeter

Tapeter er en nem måde at skabe farve og nyt liv i din bolig. Der findes rigtigt mange forskellige tapeter med luftballon-motiver, der for eksempel kan passe flot ind i entreen. Så ved man, at her bor en drømmer, der elsker eventyr og rejser. Dette tapet fra Happy Wall kan bestilles i lige den størrelse, du ønsker. Motivet er legende og positivt med den farverige lufballon og solen, der kigger frem.

www.happywall.dk

 

FET_Luftballon_cam-cam-copenhagen-1

 

Lysende luftballoner

Luftballonlampen kan sende de smås tanker på en fantasifuld rejse, takket være sit drømmende udtryk med skærmens facon og den lille kurv, der leder tankerne hen på eventyr og opdagelsesrejser. Luftballonen passer med sit enkle udtryk ind flere steder i hjemmet, særligt i en hyggekrog eller et legehjørne. Lampen fås med forskellige print, og den lille kurv er lavet i bambus. Selvom lampen i sig selv ikke er ret stor, giver den et godt og varmt lys.

www.camcamcopenhagen.dk

 

FET_Luftballon_billede-4

 

En lille bid af Tivoli

Ballongyngerne er en Tivoli-klassiker, og de fleste har gode minder fra at hænge på niveau med trætoppene og nyde udsigten over forlystelsesparken og København. Den særlige ”tivoli-feeling” kan du nu få med hjem gennem samleobjekterne Columbine, Harlekin, historiefortæller, påfugl, svane, garder, skilderhus, Pjerrot – og ikke mindst luftballon. Hver af de små træfigurer fortæller sin egen unikke historie fra enten verdensberømte eventyr, eller fra den dansk kultur- og litteraturskat.

www.normann-copenhagen.com

 

FET_Luftballon_billede-3

 

Blow Ball Blow

Denne vinter udloddede Tivoli en bod til idérige iværksættere. Konkurrencen blev vundet af søstrene Karina og Louise, der designer poetiske luftballoner. Det nye brand har en ganske særlig designæstetik, der tilføjer farve og fantasi til dit hjem. Designet tager dig ind i et finurligt univers af drømmescenarier, der kommer til udtryk gennem en række visuelle elementer af både prints og former. Børn og voksne føres til et magisk sted, hvor fantasien, fortællingen og fortolkningen er grænseløs. Den nye serie, Magic Woods, består af håndlavede luftballon-mobiler, der skabes i limited editions. Mobilerne kommer i 50 forskellige design- og farvekombinationer, hvilket giver mulighed for at skabe sit helt eget udtryk.

@blowballblow 

 

FET_luftballoner

 

Eventyrlige ballonfestivaler

En luftballon i himlen er et smukt syn. Men en himmel, der vrimler med luftballoner, er en fuldstændig fantastisk inspiration. Mange spændende steder rundt omkring i verden afholder ballonfestivaler, hvilket er en oplevelse, der er værd at rejse langt efter. Parret bag rejsebloggen Afterglobe har lavet en guide til de bedste steder at se og flyve med luftballoner. Læs for eksempel, hvor i Afrika du kan nyde savannen fra en ballonkurv – eller tag med til Albuquerque International Balloon Fiesta, hvor forfatteren af blogindlægget, Laura, selv måtte fælde en tåre, den morgen hun fra jorden betragtede flere hundrede farverige luftballoner stige til vejrs, mens solen stod op bag bjergene.

www.afterglobe.dk