Havnen hitter

De fleste kendte Hørsholm-Rungsted-beboere, Liebhaverboligen har talt med, nævner Rungsted Havn og flere grønne oaser, når de skal pege på deres favoritsteder i kommunen.

 

FET_Rungsted_Forside-085

FET_Jens

Plastikkirurg Jens Jørgen Elberg fra TV sejler hver uge med sin 92-årige far i familiens båd, som ligger i Rungsted Havn.

 

Livlig på godt og ondt

Jens Jørgen Elberg, 62, Hørsholm, plastikkirurg, medejer af Amalieklinikken og kendt fra ”Mit plastikmareridt” på TV3:

Hvor længe har du boet i kommunen?

”Familien flyttede til Hørsholm i 1963. Jeg gik på Usserød Skole og Rungsted Statsskole. Efter studier med mere vendte jeg for 30 år siden tilbage med min hustru og tre drenge. Jeg har altid arbejdet i København men nyder at komme hjem.”

Hvad er dit foretrukne sted i hjembyen?

”Jeg har mange favoritsteder i naturen men holder navnlig af Rungsted Havn, hvor familien har haft sejlbåd, siden havnen blev etableret i 1973. Jeg har utallige sejlminder derfra og sejler hver uge med min 92-årige far. Havnen har gennem årene udviklet sig på godt og ondt men bliver ved med at være et livligt samlingssted for os, som elsker havet.”

 

FET_Rungsted_Forside-089

FET_Rungsted_Schaufuss2

Skuespiller Puk Schaufuss har egen båd og sejler fra Rungsted Havn, som er hendes foretrukne opholdssted.

 

Smukt syn ud over vand

Puk Schaufuss, skuespiller, 75, Rungsted:

Hvad er dit favoritsted i kommunen og hvorfor?

”Det er ubetinget Rungsted Havn, hvor vores båd ligger. Stedet er smukt på alle tider af døgnet og kan også tilbyde gode restauranter. Det er især synet ud over vandet, som fylder mig med glæde.”

Hvor tit kommer du der og med hvem?

”Jeg kommer på havnen hver dag, og det sker ofte sammen med min mand og vores hund.”

 

FET_Hørsholm_Kirke_1

FET_Rungsted_Dan-Rachlin

Radiovært Dan Rachlin går gerne ved Hørsholm Kirke og kirkegård for at gå en smuk tur i historiske omgivelser. 

 

Historisk og smuk gåtur

Dan Rachlin, 55, discjockey og radiovært, Rungsted:

Hvor vil du helst komme i kommunen?

”Jeg har flere yndlingssteder, men favoritten er en gåtur fra Hørsholm Kirke og op til Hørsholm Kirkegård. Der er masser af historie og smukt samtidig. Jeg kommer der en gang om måneden med min kone og vores hunde, men også sommetider alene.”

Hvor længe har du boet i Rungsted?

”I denne omgang i 13 år. Jeg boede her også som barn og var så væk i nogle år, før jeg vendte tilbage.”

 

FET_Rungsted_Karen_Blixen_Museum,_Rungsted_Kyst

FET_Rungsted_Morten-Slotved,-borgmester

Borgmester Morten Slotved holder særligt af en spadseretur med sin 11-årige datter ved Karen Blixen Museet.

 

I Blixens have med datter

Morten Slotved, 49, borgmester og tidligere salgschef:

Hvor længe har du boet i kommunen?

”Jeg flyttede til Hørsholm for 19 år siden og byggede i 2016 nyt hus, hvor jeg bor med min familie”.

Hvad er dit foretrukne sted, og kommer du der alene?

”Det er Karen Blixen-museet i Rungsted. At gå en tur i den dejlige have er en oplevelse hver gang. Man hører nye fugle og oplever stilheden, selv om man er tæt på byen. Det bliver nok til en gang om måneden, ofte med min yngste datter på 11 år. Hun er god at gå med, måske fordi hun ved, at vi kan afslutte med en is på havnen”.

 

FET_Folehaveskoven2

FET_Jens-Gantzel

Pølsemand, malermester med mere Jens Gantzel værdsætter især skovene i Hørsholm og Rungsted til ture med hunden.

 

Skov inden for rækkevidde 

Jens Gantzel, 53,
Hørsholm, driver ”Foderbrættet” ved Strandvejen og DK Gulv- og Malerservice:

Hvilket sted er bedst i din kommune?

”Jeg kan lide at spise brunch på Promenaden på Rungsted Havn. Og gå med hunden i Folehaveskoven og Rungsted Hegn. Det sker også, at jeg besøger den smukke Rungsted Kirke på Bolbrovej.”

Er du vokset op i området?

”Ja fra jeg var otte år. Før den tid boede jeg i Australien, hvor jeg er født af danske forældre. Derfor har jeg to pas i dag.

Min kone Diana passer Foderbrættet, mens jeg passer gulv- og malerfirmaet. Alt er hjemmelavet, og foruden bøfsandwich, flæskestegssandwich med mere serverer vi også tysk karrypølse med hjemmelavet karrydressing ligesom i Tyskland, hvor Diana kommer fra.”