Nyheder til boligen

Der er både et par opdaterede klassikere og helt friskt design blandt denne måneds nyheder i møbler og boligtilbehør. Både træ, metal, glas og tekstil spiller en rolle.

 

FET_Bolignyheder_Array-egeskab

 

Højbenet med kontrast

Det eksklusive højskab af egetræ med navnet Array er tegnet af Says Who og inspireret af moderne arkitekturelementer, som indfanger lys og skygge. Man er nysgerrig efter, hvad der gemmer sig bag skabslågerne. De slanke ben giver en elegant kontrast til det solide trækabinet oven på metalkonstruktionen. Says Who er en dansk designduo med rødder i skandinavisk tradition for minimalisme og funktionalitet og med respekt for dansk designarv – men også nytænkning!
Prisen for højskabet er 14.999 kr.

www.woud.dk

 

FET_Bolignyheder_Nakki-ottoman

 

Comeback for ottoman

Efterhånden bruges betegnelsen ottoman kun
sjældent. Men Nakki Long ottoman er en undtagelse, der også fås i to mindre størrelser i enten gråt eller dybblåt velour. Designer er finske Mika Tolvanen, som har skabt det bløde sidde-liggemøbel i et kvadrat og to rektangulære på henholdsvis 80 cm og halvanden meter i længden. Hjørnerne er rundede, og benene ligner klassiske sofaben, bare mere spinkle. Prisen er 11.799 kr. for den største model.

www.woud.dk

 

FET_Bolignyheder_Snack

 

Servering i smukt egetræ

Den tidløse skål af ubehandlet egetræ har fået navnet Snack. Den er nemlig velegnet til at servere nødder, chips med mere i til gæster. Den dråbeformede skål kan sættes sammen med flere, for eksempel fire til et harmonisk firkløver. En skål måler 140X163X30 mm og koster 345 kr. – det vil sige 1380 kr. for fire.

www.diza.dk

 

FET_Bolignyheder_Lampe

 

Røget lampe med detaljer

Circle hedder lampen i røget eg, som fås i small og large på henholdsvis 225 og 270 cm i diameter. Pendlen er udført i fineret MDF i en lys og en mørk udgave med hvid akrylplade på toppen. Den leveres med tre meter ledning og detaljer af messing. Prisen for large er 1295 kr.

www.diza.dk

 

FET_Bolignyheder_Nebl-Mega2

 

En ret tåget affære

Nebl Mega er en urtepotte-kuppel, og navnet hentyder til det tyske ord for tåge, Nebel. Designet består af en grå eller sort keramikbase, hvori planten placeres, inden den matterede glaskuppel sættes over. Designer er tyske Michael Rem. Prisen er 1495 kr.

www.gejst.com

 

FET_Bolignyheder_Frugtskål

 

Idé fra grønthandleren

Frugtskålen designet af danske Matias Møllenbach, som er uddannet i London, er inspireret af blisterpakkeplast fra de kendte frugtemballager hos den lokale grønthandler. Skålen er udført af massivt presset glas og fås klar eller med en coating i regnbueeffekt til 950 kr.

www.matiasmoellenbach.com

 

FET_Bolignyheder_Christianshavn

 

Med eget farveunivers

Her i 2019 har Fritz Hansen introduceret ”Christianshavn”, som er en tidløs tekstilkollektion med eget farveunivers til polstrede møbler. Navnet, som er taget fra den københavnske bydel, er ikke tilfældigt, men fejrer en designarv: Fritz Hansens historie begynder i 1872, hvor den driftige møbelsnedker af samme navn løser næringsbrev i hovedstaden. 13 år senere starter han egen møbelproduktion med værksted på Christianshavn. Sammen med sønnen Christian grundlægges det kvalitetsniveau, som siden har været et varemærke.

www.fritzhansen.com

 

FET_Bolignyheder_Fabula-tæppe

 

Mogens Koch-kvadrater

I 1959 valgte arkitekt Mogens Koch at give sit tæppedesign navnet Ea efter sin kone, som vævede tæpperne i familiens stue. Ea har et grafisk mønster af geometriske kvadrater og er et af de 60 tæpper, Mogens Koch designede, selvom han er mest kendt for sine reolkuber og foldestole. Tæppet, som før kun blev produceret i få eksemplarer, er nu relanceret i flere farver af firmaet Fabula Living, som sælger det håndvævede luvtæppe i new zealandsk uld på bomuldskæde. Tæppet fås 160X240 cm, 200X280 cm eller i specialmål fra 7799 kr.

www.fabulaliving.dk

 

FET_Bolignyheder_3110_Millenial_Pink_Mono_Base-png

 

Dråbe i nye pasteller

Farver kan puste nyt liv i et designikon. Som Arne Jacobsens Dråben, der har fået en make over med nye farver. Ud over sort og hvid fås stolen nu i grå, lyserød, gul og blå. Det udvidede sortiment giver flere indretningsmuligheder: Stolen kan stå alene i entréen som en skulptur, på hjemmekontor eller i én eller blandede farver omkring spisebordet. Dråben blev designet i 1958 til SAS Royal Hotel, men kun fremstillet i et begrænset antal. Derfor har den status som samlerobjekt. Den lille stol med stor udstråling er af nye materialer, der respekterer det originale design. Prisen begynder ved cirka 2000 kr.

www.fritzhansen.com
www.brdr-friis.dk