Steder vi elsker i Hellerup

Liebhaverboligen har bedt kendte Hellerup-borgere fortælle om deres yndlingsspot i byen. Blandt alt, hvad der samtidig pynter i bybilledet, lader de op og nyder, hvad de ser og oplever

 

FET__SP_2388

FET_Stig_1

Lokal service betyder alt

Stig Gerlach, direktør og ejer af lysdekorationsvirksomheden
Sirius, og beboer i Tuborg Sundpark siden 2006:

 

Hvor er dine foretrukne steder i Hellerup?

”Emmerys på Strandvejen, hvor jeg møder venner og bekendte. En god middag med kæreste og venner foregår på Address på Tuborg Havn. Her er virkelig god service, og det sætter jeg højt. Er jeg alene og vil ud at spise, vælger jeg bådeklubbens restaurant i Hellerup Havn. Forretningsmøder og -frokoster lægger jeg også altid på Hellerup-restauranter”.

Hvor meget betyder det lokale?

”Virkelig meget! Jeg sætter stor pris på miljø og mennesker i Hellerup samt vandet, havnemiljøerne og de smukke parker og pladser”.

Har du andre favoritsteder i din by?

”Når jeg skal handle, er det i Meny i Rotunden. Det er et sublimt sted, både hvad angår udvalg, kvalitet og service. Service, som er sjælden i dag, findes også i andre Strandvejsbutikker. For eksempel Kop & Kande, hvis det er køkkenudstyr, og Britannia, hvis det er herretøj. De steder opsøger jeg igen og igen. Det betyder meget for mig at støtte lokale handlende, og så er prisen ikke vigtigst”.

Er der andre områder, hvor det lokale er af betydning?

”Ja hotel! Udenlandske forretningsforbindelser indlogerer jeg på Hellerup Park Hotel, fordi jeg ved, at det fungerer”.

 

FET_Books&Compagny2

FET_Books&Compagny

FET_Signe-Wenneberg

 

Elsker engelsk boghandel

Signe Wenneberg, journalist, forfatter m.m. Har boet halvandet år i Hellerup:

 

Hvilket sted i Hellerup foretrækker du?

”Der er mange. For eksempel den engelske boghandel Books & Compagny, hvor jeg kommer alene eller sammen med min engelske svigerinde. Så er der også tehandelen på Strandvejen med det originale interiør fra dengang, butikken var herreekviperingsforretning.  Jeg elsker også Social Food og er blevet afhængig af lakridsisen. Og så er der blomsterbutikken Bloom”.

Hvornår fik du øjnene op for Hellerup?

”Da jeg cyklede igennem for 18 år siden. Men det var først, da jeg fik min daglige gang herude, at jeg opdagede, hvor skønt her er. Hellerup er det bedste sted, jeg har boet med mange forskellige slags mennesker ikke mindst i vores egen opgang”.

 

FET_Forside-424FET_Hanne-Galschiøt

 

Mænger sig med søfugle

Hanne Galschiøt, billedkunstner og arrangør af kunst-dagene Åbne Døre: 

 

Hvad er dit foretrukne sted at være i Hellerup?
”Jeg har boet på Sofievej siden 1986, og de seneste 20 år har jeg haft atelier hjemme. Der tilbringer jeg selvfølgelig meget tid. Sofievej er hyggelig uden gennemkørende trafik”.

Er du også knyttet til andre steder?

”Hellerup Havn med rosenhaven og staudehaven holder jeg også meget af. Med børnebørnene er det blevet en tradition at spadsere til legepladsen og ud på badebroen for at mærke, hvor koldt vandet er. Så går vi tilbage gennem rosenhaven, hvor vi dufter til blomster, før vi går retur til legepladsen”.

Hvornår kommer du de steder?

”På alle årstider bortset fra sommer. Om vinteren fodrer vi ænder og måger med brød til stor fornøjelse for børnebørnene, da fodringen tiltrækker store fugleflokke. Det er flot at kigge ud over Øresund, som konstant skifter takket være sol, blæst og skyer”.

Er der andre steder du vil pege på?

”Gentofte Hovedbibliotek bruger jeg flittigt. Det er skønt at gå rundt og finde bøger samt få en god kop kaffe, mens man sidder og læser et par magasiner og nyder den grønne udsigt”.

 

FET_Øregårdsparken_Ramblersen-

FET_Katerina-Pitzner-portræt-2016

 

Paradis med is på søen

Katerina Pitzner, direktør med diamantfirma på Strandvejen:

 

Hvad er dit bedste sted, og hvordan fandt du det?

”Jeg har boet i Hellerup ad flere omgange og lagde i 2005 mærke til Øregårdsparken, som er noget nær et paradis”.

Hvornår kommer du der og hvor ofte?

”Måske en gang om ugen. Især kan jeg lide stedet om vinteren med is på søen. Men også om foråret, hvor der er et smukt tæppe af lilla og hvide krokus på plænen”.

Besøger du parken alene eller med andre?

”Jeg kommer der jævnligt alene for at tage et break og sidde på en bænk. Men jeg har i årenes løb været i Øregårdsparken med både børn og hunde”.

 

FET_Harrys

FET_Asger-Aamund2

 

Til pølsevognen hver dag 

Asger Aamund, direktør, mediepersonlighed m.m. Har boet 18 år i Hellerup:

 

Hvor vil du helst komme i Hellerup?

”Mit favoritsted er pølsevognen Harry’s Place på hjørnet af Strandvejen og Strandparksvej”.

Hvor tit spiser du dér?

”Jeg er lige knæopereret og har tabt ni kg. Det skulle jeg gerne holde og er derfor forhindret i at besøge stedet hver eneste dag, hvad jeg ellers helst ville gøre. Pølsevognen er en fornem repræsentant for det ypperste i dansk, kulinarisk tradition”.

Hvad tiltaler dig særligt ved det?

”Pølsevognen har venlig og forekommende betjening, som tilmed klipper snipperne af pølserne, inden de serveres! Der er et fornemt sortiment af pølser, tilbehør og drikkevarer kvalificeret til en stjerne i Michelin”.

Kunne noget forbedres?

”I sandhedens navn skal det tilføjes, at der også serveres en uhyrlighed som flæskestegssandwich for det mere jævne publikum. Men alt i alt er det alligevel en sand perle her lige midt i Hellerup”.