Sommerens sejlture

Se by eller landlig idyl fra en turbåd her til sommer.
Det kan både være på søer, i fjord, i havn og kanaler eller langs kysten. Der er mange lokale muligheder i regionen, og nogle er med spisning og servering af champagne.

 

FET_baadfart

En fordel ved havne- og kanalrundfart er, at man kan se meget på kort tid, fordi der er et godt overblik fra søen uden forstyrrende trafik og bygninger.

 

FET_Baadfart_Flakfortet2

Flakfortet er 30.000 m2 med kasernebygning, hvor der er restaurant, vandrerhjem m.m. Foruden aktiviteter som spøgelsesjagt kan man nyde naturen.

 

Smut til kunstig ø

Sejlturen til Flakfortet, som var en del af Københavns Søbefæstning, er en klassiker. Og der er meget at se undervejs – Operaen, Amaliehaven, Holmen, Langelinje, Middelgrundsfortet m.m.
I højsæsonen sejles flere gange dagligt på nær mandag med færgen Langø fra Nyhavn 71.
De fleste tager til Flakfortet som éndagsturister, men overnatning på øens vandrerhjem er også muligt. Der er restaurant og forskellige aktiviteter i de gamle kasernebygninger.
Dagsbillet koster 150 kr. for voksne.

www.sparshipping.dk

 

FET_Baadfart_Hven2

M/S Jeppe sejler på daglig basis fra Havnegade til Hven i Øresund, hvor natur og idylliske huse er attraktionen sammen med historie og lokale specialiteter.

 

Idyl over Sundet

Hven er sydsvensk idyl kun en times sejltur væk fra København i det nordlige Øresund. Der kan traves eller cykles på øen for at nyde naturen, de gamle huse og resterne af Tycho Brahes Uranienborg. Øen tilbyder flere spisesteder og mulighed for at købe lokale specialiteter som durummel, pasta og brød. Den lokale whisky kan købes på vej hjem på M/S Jeppe i dansk farvand. Der sejles kl. 9.15 fra Havnegade 39 og retur fra Hven kl. 16.30. Enkeltdagsbillet koster 160 kr. for voksne.

www.sparshipping.dk

 

FET_Baadfart_fyldt-båd-768x1024

Efter at have været dok-ø-færge på Holmen i 25 år fik Hønen nyt liv som turbåd på Arresø, hvor den kendes som M/S Frederikke med plads til 50 passagerer.

 

Tur på lavbundet sø

Fra Arresødal og Ramløse Havn sejler det lille renoverede veteranskib M/S Frederikke sommeren igennem for at udforske Danmarks største – men meget lavvandede – sø Arresø med tilhørende kanaler, flere steder stærkt bevoksede og urskovsagtige. Voksne betaler 75 kr. for turen. M/S Frederikke er en renoveret dok-ø-færge kaldet Hønen fra Søværnet bygget i 1965. Den fragtede søfolk og værftsarbejdere fra Toldboden til Holmen i fast rutefart.

www.msfrederikke.dk

 

FET_Baadfart_EveningCruise

Evening-cruise langs Nordkysten i sundbus er blevet et hit. Der sejles mod solnedgangen med bobler i glasset efterfulgt at servering i salonen. 

 

Cruise langs kyst

Sundbusserne, som sejler mellem Helsingør og Helsingborg, tilbyder om sommeren aften-cruise langs nordkysten. Fra dækket kan man se solen gå ned og nyde et glas bobler, mens kysten og dens store villaer passerer forbi. I salonen serveres derefter en cruiseanretning. Tillader vejr og vind ikke den nordlige sejlads via Hornbæk, kan kaptajnen vælge at vende skibet sydpå til Snekkersten og Humlebæk. Der sejles tirsdage og søndage til 269 kr. for cruise, drink og mad. Der skal reserveres i forvejen.

www.sundbusserne.dk

 

FET_Baadfart_Bådfart-Lyngby

Man kan selv vælge afgangssted og tidspunkt for sin sommersejlads med veteranskib på Lyngby Sø, Bagsværd Sø, Mølleåen, Furesøen eller Vejlesø. 

 

Klassiker i bådfart

Bådfarten på Lyngby Sø, Mølleåen, Bagsværd Sø, Furesø og Vejlesø er blandt de mest kendte og traditionsrige bådture, som tog deres begyndelse allerede i 1890´erne med dampdrevne fartøjer og har sejlet lige siden i sommermånederne.  I dag er to af Bådfartens fartøjer fortsat fra 1800-tallet nemlig Prins Christian og Prinsesse Alexandrine, mens de øvrige stammer fra 1930’erne og 1950’erne. De seks motorbåde har flere anlægssteder. Priser og sejltider ses på hjemmesiden.

www.baadfarten.dk

 

FET_Baadfart_Frederiksborg

Fra Torvet i Hillerød afgår den lille færge, som altid har været passagerskib. Turen Slotssøen rundt tager 30 minutter og sejles hver hele og halve time.

 

Minifærge i smuk sø

Færgen Frederiksborg, som i folkemunde kaldes ”den lille færge”, har sejlet på Slotssøen i Hillerød med turister siden 1952. Den er selvfølgelig renoveret og sejles af frivillige skippere og motormænd syv dage om ugen frem til midt i september samt i efterårsferien. Færgen sejler, når flaget er oppe ved broerne, og turen tager en halv time med anløb ved Rosenhaven og Barokhaven ved Frederiksborg Slot. Turen koster 30 kr. for voksne, og bestilling er ikke påkrævet.

www.partrederiet.dk 

 

FET_Baadfart_EsrumSoe

Turbådene Viking og Rolf sejler på anmodning dagen lang på Danmarks vandrigeste sø, Esrum Sø, med udgangspunkt fra Skipperhuset ved Fredensborg Slot.

 

Fra bred til bred

Der er ingen fast sejlplan, men to turbåde sejler på Esrum Sø fra solopgang til solnedgang frem til sidst i september fra Skipperhuset for enden af Skipper Allé i Fredensborg. Turen går sydover forbi Sørup, langs et fuglereservat og op langs
Nøddebo. Ved Dronningens Bøge krydses over søen til Slotsparken og retur til Skipperhuset. Afgang kan også ske fra den modsatte bred ved traktørstedet Fændrikhus i Gribskov. Undervejs på turen fortæller skipperen, hvad man ser. Der er også anløb ved Kongens og Dronningens Bøge på søens vestlige bred. Prisen er 100 kr. for voksne.

www.baadfarten.com 

 

FET_Baadfart_NYsagafjord_galleri09[1]

Den ældre norske færge Saga Fjord er i dag restaurantskib på Roskilde Fjord med udsigt til landskabet med småbyer, havne, kirketårne og anden sommeridyl.

 

Rundtur på fjorden

Restaurantskibet Saga Fjord er en institution i Roskilde. Fartøjet blev oprindelig bygget i 1950´erne og sejlede som passagerfærge i Norge men er i dag renoveret og tilbyder ture på Roskilde Fjord med udsigt til fjordlandskabet. Man kan være dækspassager uden forplejning for 125 kr. eller bestille bord i restauranten med menuer til frokost, eftermiddag eller aften på såvel hverdage som i weekends. Der er desuden events som Sankt Hans og koncerter.

www.sagafjord.dk

 

FET_Baadfart_Kanalrundfart-KBH

 

By set fra vandet

”Oplev byen fra vandet” hedder det i en af havnerundfartens reklamer. Her kan man se hovedstadens highlights som Den Lille Havfrue, Børsen, Christiansborg, Vor Frelser Kirke, Den Sorte Diamant og arkitektur i almindelighed med guide på dansk og andre sprog. En times Grand Tour fra Gammel Strand eller Nyhavn koster fra 85 kr. og kan med fordel bestilles online i forvejen. Der er også familiebilletter.  En anden spiller er Netto-bådene, som starter ud fra blandt andet Holmens Kirke og Nyhavn og tager 50 kr. for en voksenbillet.

www.stromma.dk, www.havnerundfart.dk