Gå på opdagelse i Hørsholm/ Rungsted

I 1775 skrev Johannes Ewald digtet ”Rungsteds Lyksaligheder.” Digtet var en ode til egnen og den skønne natur, der om- kransede hans bolig nær Øresund og Rungstedlund.
Hørsholm/Rungsted er stadig kendt for havet, skovene og de mange parker. Men det er også en by med smuk arkitektur, kunst og et rigt kulturliv.
Liebhaverboligen guider dig til nogle af de bedste steder og oplevelser, du kan nyde og se frem til hen over sommeren.

 

FET_Guide_Rungsted_Hoersholm_HSS9177_col_cmyk

 

Med udsigt til Øresund

Rungstedgaard er en sand perle med en skøn beliggenhed. Deres søndagsbrunch er fantastisk lækker. Om sommeren kan børn løbe og lege på de grønne arealer udenfor restauranten, hvor der er både trampolin, fodboldmål og små cykler. Det kan give de voksne ro til at dykke ned i buffeen på ny eller tage sig en ekstra Bloody Mary.
Men tænk fremad hvis I ønsker bord her, da alt ofte er booket mange uger frem.

www.rungstedgaard.dk

 

FET_Guide_Rungsted_Hoersholm_Kokkedal_RAISFOTO_8236

 

Til the på slottet

Kokkedal slot blev opført i 1746 som en lystejendom i hollandsk renæssancestil af arkitekten Johan Gottfried Rosenberg, der også tegnede Odd Fellow palæet i København. De imponerende hvælvinger og den smukke arkitektur lader ingen tvivl om, at bygningen udgør et ægte slot. Men uden adelige beboere eller andre til at passe det, fik det gennem mange år status af et spøgelseshus. I 2011 åbnede Kokkedal Slot som hotel efter en omfattende og krævende renovering. Resultatet er intet mindre end fantastisk, og du kan sagtens besøge hotellet uden at overnatte. Prøv eksempelvis deres luksuriøse spa eller drik en kop the i biblioteksbaren.

www.kokkedalslotcopenhagen.dk

 

FET_Guide_Rungsted_Hoersholm_Forside-091-kopi

 

Krabbefiskeri og havnebesøg

Lige så øde og fredelig Rungsted Havn kan være i vinterhalvåret, lige så livlig er den om sommeren. Den tilhørende strand er et yndet udflugtsmål for gymnasieelever og familier.
Når badeturen er overstået kan man gå sig en tur på promenaden for at spise is og kigge på de imponerende sejlskibe. Går man bagom de mange burger- steak- og sushirestauranter, væk fra menneskemylderet, kan man besøger fiskehuset Fiskerikajen. Her er anlagt et bassin, hvor børn kan fange krabber, for bagefter at lade dem glide ned i havet igen via en lille ”rutchebane”. Det kan være sjovt at vædde om hvilken krabbe, der kommer hurtigst ned.

www.fiskerikajen.dk, www.rungsted-havn.dk

 

FET_Guide_Rungsted_HoersholmDen-Gr├©nne-Stue-foto-Jens-Lindhe

 

Blixen og Bøgetræet

I 1885 blev Karen Blixen født på Rungstedlund, og i 1962 døde hun samme sted. Tiden imellem bød på fantastiske rejser, ikoniske fortællinger og intense kærlighedsforhold. Rungstedlund er i dag et museum, der ikke blot byder på en tur rundt i Karens Blixens hjem –  men også foredrag og filmfremvisninger med hendes liv og litteratur som omdrejningspunkt. Det fineste ved museet er muligvis den tilhørende park.
Her kan du ad snørklede stier nå frem til Ewalds høj, hvor Karen Blixen ligger begravet under et stort bøgetræ. Den tidligere vognport og hestestald er i dag restaureret og indrettet med museumsbutik og café, hvor du kan nyde en kaffe eller en let frokost.

www.blixen.dk

 

FET_Guide_Rungsted_Hoersholm_Forrest

 

Ud i det blå

Hvis du er særligt interesseret i botanik og planteanvendelse, eller bare glad for smuk natur, så læg vejen forbi Arboretet i Hørsholm. Her findes over 2000 arter af træer og buske, hvilket gør det til den største samling i Danmark. Der afholdes løbende guidede rundvisninger i Arboretet, hvor forskere og studerende fortæller om den unikke natur. Men du kan også udforske området alene, nyde stilheden og læse om plantearterne på de mange opsatte skilte.

www.arboretet.dk

 

FET_Guide_Rungsted_HoersholmHørsholm_Kirke_2

 

Mærk historiens vingesus

I hjertet af Hørsholm slotshave, omkranset af søer og park, ligger Hørsholm kirke. Her kan man gå rundt og fore- stille sig, hvordan dronning Caroline Mathilde og kongens livslæge Johann Friedrich Struense i den sidste del af 1700 tallet tog del i et blomstrende hofliv. Dengang lå Hirschholm Slot på holmen, men da kongefamilien ikke længere ønskede at bebo det, forfaldt slottet.
I 1823 blev Hørsholm kirke indviet, og både dets indre og ydre er stærkt påvirket af arkitekten C.F. Hansens arbejde med Vor Frue kirke i København. Lidt gemt væk fra kirken ligger Hørsholm kirkegård, hvor en af Rungsteds mest kendte personligheder, Simon Spies, ligger begravet.

www.horsholmkirke.dk

 

FET_Guide_Rungsted_HoersholmKulturhus_Trommen,_Hørsholm_-_Knud_Munk_1987_-_panoramio

 

Kultur på tværs af generationer

Kulturhuset Trommen danner rammen om bibliotek, biograf, koncerter og meget mere. Her er plads til alle uanset alder, køn eller baggrund. Stemningen er afslappet, og man kan slænge sig i sofaerne eller mødes til en kaffe i caféen.
Hold godt øje med deres program for resten af 2018, der blandt andet byder på Dyrene i Hakkebakkeskoven, Præsidentinderne og Peer Gynt.

www.trommen.dk

 

FET_Guide_Rungsted_HoersholmHørsholm_Mølle_1

 

Når vinden blæser

Hørsholm Mølle ligger i udkanten af Hørsholm, og er for mange et symbol på den gamle bydel. Møllen blev bygget i 1890 og malede korn indtil 1970’erne, hvor den blev taget ud af drift og begyndte at forfalde. I 1988 blev møllen købt og restaureret af kommunen. I dag huser møllen også en håndværktøjssamling. Begge dele er i sommerhalvåret åbent for besøgende hver lørdag fra klokken 10-13.

www.hoersholmmoelle.dk

 

FET_Guide_Rungsted_Hoersholm_174397-OW40U9-766

 

Det hele til det halve

Hørsholm/Rungsted er et område med flere lækre tøjbutikker, hvilket let kan blive en dyr fornøjelse. Men der er en billigere måder at få fingrene i de eksklusive mærkevarer.
Elliotts i Hørsholm er et outlet – men ikke på den kaotiske måde. Her ligger alt ordentligt og udvalget af tøj fra indeværende sæson er stort. Heartmade er et af de mest populære mærker, og du kan ofte spare op til 75 procent på brandet.
Hvis du melder dig ind i klubben på deres hjemmeside, vil du automatisk blive inviteret med, når de cirka to gange om måneden holder åbent.

www.Portal.elliotts.dk