Mærkevaretøj til ok priser!

På Loppemarkedet i Charlottenlund kan man ofte gøre sig et godt tøjkup i den dyrere ende samtidig med, at man støtter hjemløse og udsatte personer.

 

FET_Loppemarkeder_Gentofte-Loppemarked

 

Genbrug er guld, siger man, og det passer fremragende med udviklingen af loppemarkeder herhjemme. Tidligere blev der – i visse kredse – set lidt ned på det at købe ting og tøj på et loppemarked. Det har ændret sig markant, og i dag vrimler det med muligheder for at købe brugt tøj, møbler, slidt køkkenudstyr, gamle lamper og mormors efterladte sager. Steder som DBA og Gul & Gratis, genbrugsgrupper på facebook, genbrugsbutikker og ikke mindst loppemarkeder boomer som aldrig før. Ifølge en livsstilsekspert skyldes det primært vores kræmmermentalitet kombineret med miljøbekymring. Samtidig er det også blevet ‘respektabelt’ og et symbol på individualitet og personlighed, at man i dag parrer nyindkøbte ting med ældre retroudstyr.

Hjælper hjemløse

Et af de bedste steder at købe gammelt tøj og retro er loppemarkedet i Charlottenlund lige ved Charlottenlund Station. Af markedsføringsmæssige årsager hedder det Gentofte Loppemarked, men det ligger altså i hjertet af Charlottenlund mellem stationen og forstbotanisk have. Gentofte Loppemarked drives af Overførstergården, som er en institution, der hjælper hjemløse med alkoholproblemer og psykiske og sociale vanskeligheder. Loppemarkedet så dagens lys i 2000 og drives som indtægtsdækket virksomhed, hvor overskuddet bruges til gavn for herberget. Prisen pr stade er 450 kr. Her er godt 60 stadepladser og på en normal søndag kommer der mellem 2.000 og 3.000 besøgende. Kommer man på en  god dag vejrmæssigt, kan det være svært at finde en parkeringsplads tæt på, og det er ualmindelig god ide at overholde parkeringsreglerne, da der bliver uddelt mange irriterende bøder af kommunes parkeringsvagter hver søndag.

Professionelle sælgere

Så når man prutter om de fede retrofund og designertøj nær stationen, støtter man også et godt formål udover ens egen pengepung og miljøet. Markedet er især kendt for de store mængder af designer- og andet mærkevaretøj, der bliver solgt af private. Ellers er det en blanding af antik, retro og almindeligt skrammel, der karakteriserer tingene på de forskellige stande. Her optræder en del professionelle sælgere, som har de samme ting med hver gang. Den store forekomst af tøj og det lidt dyrere designertøj gør, at der er et stort overskud af kvinder på loppemarkedet. Det er typisk mødre i alderen 30-50 år eller teenagepiger, som med glubske øjne går på hugst i de store tøjmængder.

Mærkevarer til ok priser

Vi har spurgt to typiske kunder, Anna på 17 og Susanne på 47, hvorfor de handler på Gentofte Loppemarked. “Det er et sted, hvor man kan gøre nogle gode fund blandt de lidt dyrere ting. På mange af standende sælger de mærkevaretøj til ok priser, men sjældent billigt, som man kan se det andre steder. Jeg støder ofte på unge piger, der sælger deres mærkevaretøj for 1.000 – 1.500 kr., og det støder man næsten aldrig på, når man besøger andre loppemarkeder. Men her er meget lækkert tøj både til mig selv og til mine børn. Jeg kommer her mest for tøjet skyld, da jeg ikke bryder mig specielt om deres retroting, som er for dyre. Der er næsten ikke nogen møbler her, men sidste år fik jeg købt et Johannes Andersen sofabord fra 1950’erne til 200 kr., som efter slibning og olie var som nyt igen. Det er vurderet til 4.000-5.000 kr., så det var et superkøb! Generelt er det et rigtig godt loppemarked, selv om parkeringspladsen, hvor det holdes på, er lidt ucharmerende,” mener Susanne.

Svært at prutte om tøjet

Det med tøjet kan Anna på 17 sagtens følge. Hun kommer der også for tøjets skyld, selv om hun også er ret vild med mange af retrotingene: “Her er mange dyre mærkevarer, og det tiltaler mig. Tøjet er dyrere end andre steder, men du får også noget kvalitet, som er pengene værd. Somme tider er det virkelig svært at prutte om tøjet, fordi sælgerne har sat en pris, som de under ingen omstændigheder fraviger. Jeg har flere gange oplevet, at de hellere vil beholde tøjet end sælge det lidt under. Jeg kan godt lide mange af retrotingene på markedet, som ville passe godt til mit værelse. Og så er det hyggeligt, at man bagefter kan gå en lille tur i botanisk have. Når der er mange mennesker på loppemarkedet, kan det godt blive temmelig crowdy ved standene, men ellers har jeg kun godt at sige om stedet.”

Man har selv mulighed for at prutte om Donna Karan bukserne eller den tyske industrilampe fra søndag den 8. april, hvor Gentofte indleder sæsonen. Der er åbent hver søndag fra 8.00 til 14.00 frem til den 10. oktober, hvor sæsonen slutter.