Internationalt beach-party – med heste!

,

polo1

Den 3.-5. august lægger Hornbæk Strand sand til Scandinavian Beach Polo World Cup, hvor verdenseliten dyster i den klassiske gentleman-sport polo. Her er smukke heste, modige ryttere, action, høj sol, champagne og
selvfølgelig natklub bagefter.

Beach Polo som sport er mere publikumsvenlig end traditionel polo. – Det fede ved Beach Polo er, at med den mindre bane – ca. 40 x 100 meter, eller en tiendedel af banen til græspolo – kommer publikum tættere på spillets action, understreger Jacob Klingert, der arrangerer eventet sammen med Louise Sandberg. – I almindelig polo skal man også holde en sikkerhedsafstand, fordi bolden er hård, mens vi i Beach Polo spiller med en større og blødere bold, lidt á la en håndbold. – Der er måske også mere sport i Scandinavian Beach Polo World Cup i Hornbæk end så mange andre steder. Fordi det er noget, vi sjældent ser i Danmark, vil folk gerne se kampene. I andre turneringer bliver kampene lidt noget, der foregår i baggrunden, mens man drikker champagne og netværker. For polo – også Beach Polo – har altid været et netværksarrangement. – Man siger at de bedste netværk skabes, hvor der svedes eller drikkes. I polo gør man begge dele, siger Jacob Klingert. – Ikke sådan at forstå, at nogen er fulde på banen, men man mødes gerne over et glas champagne … uanset om man er ankommet med privat helikopter eller i en gammel bil.

Polo i verdensklasse

For ingen tvivl om, at det er en dyr sport for holdejerne – patronerne – der holder hestene og betaler for transport af hestene (op til 6 per spiller!) og deres professionelle makker. Til gengæld får de mulighed for at dyrke deres passion med kampe hver dag i turneringens tre dage. Der samles point, og sidste dag kan man så kåre en World Cup-vinder. – Copenhagen Polo Club stiller med et dansk hold, men ellers er det internationale spillere, så vi kommer til at opleve et højt niveau, lover Jacob Klingert. – Man kan sammenligne det med sejlsport, hvor det er en hobby, man dyrker – en rig ejer, der er styrmand, og så har han et professionelt crew, der hjælper ham til sejre og i hvert fald oplevelser. På samme måde er Polo en elitær sport, dels fordi det traditionelt har været en adelig sport, dels fordi det er vanvittigt dyrt at holde hestene. Patronerne er velhavende – om det nu er ’old money’, eller de selv har skabt sig deres formuer.

Gentlemen og damer i dyre hatte

Det afspejler sig selvfølgelig også, når man kaster et blik ud over tilskuerområdet: – Polo er en gentleman-sport, så selvfølgelig kommer man i pænt tøj, siger Jacob Klingert. – Beach Polo er lidt mere afslappet, fordi det foregår i sand, men der er smarte hatte, dyre solbriller og lækre tasker. Det er måske mere smarte sandaler end stiletter, men jo – vi ser også de dyre stilethæle til Beach Polo. Det handler om både at se og blive set. – I VIP-området får den, alt hvad den kan trække; champagne, kaviar, highball-drinks og afternoon tea, fortsætter han. – Det er en chance for at opleve Beach Polo som det skal opleves. Det kan selvfølgelig kun lade sig gøre på grund af vore sponsorer, hvor Veuve Clicqout – apropos champagne-traditionen – er hovedsponsor. Men det er også et arrangement for alle. Der er fri adgang fra stranden, hvor man kan komme helt tæt på spillet på langsiden. – Vi har et samarbejde med natklubben Arch og Remée om underholdning både om dagen og om aftenen, som bliver en stor del af oplevelsen. Til after-party i VIP teltet kan alle købe billet. Vi giver den gas med beach party på internationalt niveau … og selvfølgelig har vi bestilt godt vejr! – Vi spiller i alt slags vejr. Jo mere det har regnet, desto bedre er det faktisk for spillet, for så er sandet fast. Ellers vander vi banen … for vi satser selvfølgelig på sommer med varme og høj sol, slutter Jacob Klingert.

polo3

Gratis adgang – eller international atmosfære i VIP-teltet

Scandinavian Beach Polo World Cup 2017 afholdes 3.-5. august i Hornbæk. Der kommer hold fra Tyskland, Schweiz, England, USA, Sverige, måske fra Norge og et dansk team og man kan opleve 3-4 kampe hver dag. Det er gratis at være tilskuer på stranden, mens billet til VIP-teltet kan købes for 750 kr. Der er som regel enkeltbilletter til rådighed helt frem selve dagen (se www.scandinavianbeachpolo.com). Om aftenen omdannes VIP-teltet til natklub i regi af Arch og Remée. Gentleman-sport gennem 2.500 år Polo kan spores tilbage til Persien 500 år før vor tidsregning. Det oprindelige persisk navn, chogan, genfindes i betegnelsen for de runder, man spiller mellem hvert skift af heste, chukka. Navnet polo kommer fra pulu, som betyder kugle eller bold. Spillet spredte sig til hele Mellemøsten og Asien – hvor briterne tog det til sig, da de erobrede Indien. Den første moderne poloklub blev etableret i Calcutta i 1862. Briterne tog spillet med hjem til England (og resten af Imperiet), hvor det blev en sport for gentlemen, der havde råd til at holde hestene. I sin nuværende form spilles polo fire mod fire. For Beach Polos vedkommende spilles der dog to mod to og på en mindre bane, hvis dimensioner bestemmes af forholdene. Denne seneste version af spillet blev opfundet i Miami for godt 10 år siden og har lynhurtigt bredt sig verden over. For et par år siden fik Jacob Klingert og Louise Sandberg ideen til også at udnytte de smukke danske strande og fik Scandinavian Beach Polo World Cup til Hornbæk i 2015.