Bag scenen…

På Teater Grob ligger en ung mand for døden. Han samler sin familie om sig, og så rasler skeletterne ud af skabene. Jens Sætter-Lassen står på scenen med bl.a. Rosalinde Mynster og Solbjørg Højfeldt og skal finde ud af, hvad meningen er med det hele i ”På Herrens mark”.

 

FET_phm_ny

 

Jeg kan vel ikke lade være med at spørge, om du tror på Gud?

Jeg går i kirke til jul, men jeg ser mig ikke som et religiøst menneske.

På den anden side vil jeg heller ikke sige nej til, at der findes mere mellem himmel og jord, så jeg er heller ikke ateist. I forhold til stykket må det klart være lettere at sige farvel, hvis man tror, der er noget på den anden side, ikke bare et sort hul.

 

Du er skuespiller-barn, du spiller sammen med et skuespiller-barn. Tror du på arv eller miljø?

Som barn af to skuespillere er jeg da påvirket af, at de har gået derhjemme og øvet roller. Men når jeg ser på vennerne, så ser jeg også lægebørn bliver læger, gymnasielærerbørn blive gymnasielærere. Der har været tidspunkter, hvor jeg tænkte, at jeg skulle i hvert fald ikke være skuespiller, men så …

 

Ghita Nørby har sagt, at skue-spillere gifter sig med skuespillere – fordi de er de eneste, der kan holde dem ud (du er selv kæreste med Neel Rønholt) …

Det er sagt med et stænk ironi, for der er også skuespillere, som er gift med ikke-skuespillere. Men det er sandt, at det hjælper med en forståelse for den måde, man arbej-der på, underlige arbejdstider, og at det kan fylde meget. Og så har skuespillere ry for at få tingene til at handle om sig selv …

 

Handlingen er henlagt til Klampen- borg, der oser af penge – det gør skuespilfaget ikke nødvendigvis: Hvad betyder penge for dig?

Jeg prøver at leve, så jeg ikke er afhængig af at tjene mange penge.
Vi bor forholdsvis billigt på Christianshavn, og jeg vil ikke sætte mig i en situation, hvor jeg ikke kan prioritere eller må arbejde for meget.

 

Kirken er også et hus: Hvad er den smukkeste kirke, du nogensinde har set?

Peterskirken i Rom er overdådig, men vi har også mange smukke kirker herhjemme. Jeg er selv konfirmeret i Christianskirken på Christianshavn, som er en sjov bygning. Den ligner lidt et teater med loger.

 

Konceptet ’Det 6. kontinent’ handler om ’ude og hjemme’ – hvis ikke Danmark, hvor ville du så gerne bo? 

Jeg kunne da godt tænke mig at arbej- de andre steder, f.eks. i England, USA eller Canada, hvis muligheden byder sig. Men jeg tror altid, jeg vil vende tilbage.
Jeg er glad for Danmark.

 

Du er vokset op efter Murens fald med velstand og fremtidstro. Er du tryg ved den verden, du giver videre til dine børn?

Som det ser ud lige nu, må svaret være nej. Jeg har lige medvirket i ”Badehotellet”, som foregår i en skræmmende tid, og jeg kan godt se ligheder mellem 30’erne og nu – med frygt og fascisme. Så lige nu er jeg ikke så tryg.