Sundhedsværkstedet: Smuthuller til at spise mere frugt og grønt

, ,

I en travl hverdag kan det være nok så svært at få spist de 600 gram frugt og grønt som Sundhedsstyrelsen anbefaler. Nyere undersøgelser viser også at det faktisk kun 6% af danskerne det lykkes for, så noget tyder altså på, at det for os fleste er en udfordring.

 

Hvis du er en af de 94% af befolkningen, som egentlig gerne vil give det mere fokus, så læs med her, hvad du kan gøre:

 

1. Hvis ikke du spiser så meget, så vælg de sundeste når du spiser grønt. Vælg de antioxidante bomber, der menes at kunne modvirke cancer, så som rød peber, granatæble, tomater, spinat og broccoli.

 

2. Spis en skål salat om morgenen. Du kan evt. være meget large med fordelingen frugt og grønt, så det nærmest smagsmæssigt minder mere om en frugtsalat.

 

3. Lav salater der stimulerer sanserne, så giver det en mere fuldendt oplevelse, som også bidrager til at du bliver hurtigere mæt.

 

4. Snit de sund grove grøntsager rigtig fint, så er de meget nemmere at fordøje og mere appetitlige.

 

5. Hvis du gerne vil have at dine børn skal spise mere grønt, så skær grøntsagerne i mundrette hapser og stil det på bordet et godt stykke tid inden I skal spise. Der, sidst på dagen er mange børn sultne og vi derfor være mere modtagelige overfor grønt, da sulten kalder.

 

Her kommer lige en let salat med rød peber, jordbær, tomater, bolsjebede og mynte. Kan spises morgen, middag og aften.

 

FET_Sundhedsværkstedet_Liebhaverboligen_SundhedPicfx

 

 

Du skal bruge:

1 rød peber

2 håndfulde jordbær

2 tomater

1 bolsjebede

1 spsk. granatæble

1 håndfuld mynte

 

Findel frugt og grønt og pynt med mynte. Meget nemt.

 

………………………………………………………………………………………………………………………….

FET_Liebhaverboligen_Sundhedsværkstedet_Opskrift_Sundhed_OrangeSHCamilla-5

 
Camilla Grønnegaard Christoffersen, Liebhaverboligens sundhedsekspert, cand.merc HRM, bachelor i psykologi, ernæringsrådgiver, certificeret Raw Chef, fitness instruktør, mindfullness instruktør og life coach.
 
Har siden 2009 drevet Sundhedsværkstedet og HR virksomheden camillachristoffersen.dk – begge med det formål at hjælpe mennesker til udvikling for der igennem at skabe positive forandringer. Eksempler på forandringer kan være ønsket om en bedre trivsel, mere glæde, finde sine styrker, bruge sine kompetencer på nye måder, bedre sundhed eller måske en forbedret kondition.
Se mere på: www.sundhedsvaerkstedet.com
………………………………………………………………………………………………………………………….