Greenify – gør byen lidt grønnere

, ,

FET_Liebhaverboligen_Haveliv_Urbanliving_Greenify_altankasser_48

 

Den nye virksomhed Greenify har et brændende ønske om at gøre byen lidt grønnere!

“Vi synes, at friske krydderurter og planter fortjener mere end en plads i køleskabet, eller i en kedelig pose fra supermarkedet. Friske krydderurter og planter bringer både smag, skønhed, liv og energi med sig. Dét vil vi gerne gøre mere tilgængeligt for alle, som bor i byen.

Du sammensætter selv din egen virtuelle altankasse eller krukke, og vi leverer til din dør. På den måde skaber vi sammen små grønne oaser i byen – én ad gangen.

De fleste af vores blomster, urter og grøntsager er dyrket efter økologiske principper og kommer fra Greenify® Gården tæt ved Holbæk Fjord, hvor vores gartner, Niels, året rundt dyrker, plejer og passer dem.

Når du har valgt lige netop de ting, du har lyst til at have i din altankasse/krukke, finder vi de bedste eksemplarer frem og skynder os at plante, pakke og sende dem til dig.

Vi dyrker alle vores planter lokalt i Danmark og er derfor underlagt det danske vejr og sæsoner. Du får derfor fornøjelsen af at opleve panterne i deres naturlige vækst, og følge dem vokse sig sunde og stærke. Derfor må du – hvis du f.eks. bestiller jordbær i maj – forvente, at vi sender dig små fine planter, som du selv skal pusle om, indtil du kan høste velsmagende, danske jordbær i slutningen juni. Omvendt får du selvfølgelig en stor, flot timianplante leveret, hvis det er sæson for netop timian, når du bestiller.

Du kan læse mere om vores sæsonbestemte varer i fyld-selv-menuen under hvert enkelt produkt, eller du kan lade valget være op til os og vælge en af ‘Gartnerens færdigfyldte favoritter’.

God fornøjelse!”

 

FET_Liebhaverboligen_Haveliv_Urbanliving_Greenify_altankasser_37

 

“Bagmændene”

Ideen til Greenify opstod, da københavnerparret Morten og Michala Kjær-Holm for et par år siden begyndte at tale om, hvordan de kunne blive boende i lejlighed i byen – uden en have – og samtidig give deres tvillingedøtre på dengang to år adgang og kendskab til naturen. Svaret blev, at man selv måtte skabe sin egen lille oase med blomsterkrukker og altankasser, som pigerne kunne være med til at pusle om. Problemet var imidlertid bare, at parret ikke havde tid – og slet ikke grønne fingre – nok til at køre på planteskolen for at opfylde deres ønske. Derfor begyndte de at lege med tanken om at starte deres egen virksomhed, der kunne fylde hullet i markedet for københavnere med hang til grønne planter, og Greenify blev skabt.

Virksomheden blev en realitet i april i år og er udvidet til at omfatte ikke kun Kjær-Holm parret, men også tre tætte venner, som alle er dedikerede til at gøre storbyen grønnere med altankasser, som man selv fylder på hjemmesiden www.greenify.dk via en smart fyld-selv-funktion. Kasserne kan indeholde både krydderurter og blomster, og alt er dyrket lokalt i Holbæk i eget væksthus efter økologiske principper så vidt muligt.

Det, at alt er dyrket lokalt i det danske klima, gør, at Greenifys urter og blomster er meget robuste og af ekstremt høj kvalitet. Man skal således ikke være bange for, at ens planter er svære at holde liv i, som det kan være tilfældet med f.eks. de krydderurter, man kan købe i supermarkedet i dag. Tværtimod er det tanken, at man kan nyde sin timian, sin koriander og sin chili langt ind i efteråret – hvis man da ikke har spist det hele inden da. Har man det, leverer Greenify en ny ordre, som man let fylder i sin altankasse.

På den måde gør Greenify byen lidt grønnere.

 

Bestil og læs mere på www.greenify.dk

 

FET_Liebhaverboligen_Haveliv_Urbanliving_Greenify_væksthus_medlogo FET_Liebhaverboligen_Greenify_altankasser

FET_Liebhaverboligen_Haveliv_Urbanliving_Greenify_altankasser_43 FET_Liebhaverboligen_Haveliv_Urbanliving_Greenify_altankasser_39

FET_Liebhaverboligen_Haveliv_Urbanliving_Greenify_altankasser_4