Mig og min motion

,

Januar – en obligatorisk kickstart for nye vaner, ønsker, forandringer og drømme. Motion er ofte på top 3 over de ting, vi skal have gjort mere ved. Liebhaverboligen har forhørt sig om motion og vaner hos fem kendte personligheder.

 

FET_Christian Bitz

Christian Bitz, 37 år, Sundhedsrealist, TV vært og forfatter

 

1. Hvilken motion dyrker du og hvor ofte?

Jeg løber 3-4 gange om ugen. Jeg har forskellige ruter, som jeg løber i Dyrehaven – som regel mellem 8-15 km. Jeg afslutter som regel min løbetur med en tur i Øresund – året rundt. Og så hjem og have et varmt bad. Derudover så styrketræner jeg cirka to gange om ugen. Jeg har dyrket regelmæssig motion, siden jeg var syv år gammel:, f.eks. badminton, håndbold, fodbold, cykling og tennis, så det er helt naturligt for mig at bruge min krop. Faktisk unaturligt andet. Og jeg kan bedst lide, når det foregår udenfor.

 

2. Hvad er dit bedste motions motivations tip?

Glem ordet “motion”, som kan lyde lidt som en sur pligt. Jeg bevæger mig mest muligt, fordi jeg ikke kan lade være, og fordi det giver fantastisk overskud i hverdagen. Husk også at lidt er bedre end ingenting, så selvom det måske er sundere at løbe 10 km end fem km, så er det IKKE et argument for ikke at løbe fem km, hvis det er det, som passer til dig. Bevægelse skal passe til dig. Og husk så også at overambitiøse mål ikke hjælper dig,
så hellere være realistisk og glæde dig over det, som du rent faktisk får gjort i stedet for det, som du kunne have gjort bedre.

 

3. Hvornår føler du dig mest sund?

Lidt utraditionelt er det oftest, når jeg er på ferie og har endnu bedre tid til at træne end normalt – og endnu bedre tid til at spise god mad og drikke vin. Jeg kan godt lide, når sundhed ikke er enten eller, men netop, når jeg har ferie, og der er plads til det hele. På ferier er jeg også god til at trække stikket ud og gå “offline”, hvilket er noget jeg prioriterer mere og mere – også når jeg ikke er på ferie.

 

FET_VM-dans-359

 

Mads Vad, 30 år, Professionel danser, TV 2´s Vild Med Dans

 

1. Hvilken motion dyrker du og hvor ofte?

Motion er et centralt element i mit liv og har været det altid. Jeg kan ikke fungere uden daglig motion! Jeg bliver stresset og føler mig slap, hvis jeg ikke træner. Inden Vild med dans kom ind i mit liv, var jeg international sportsdanser med seks timers træning om dagen. Nu udgør min motion i relation til dans mest undervisning. Derfor træner jeg også løb, cykling og styrke tre gange om ugen for at holde min grundform hele året.

 

2. Hvad er dit bedste motions motivations tip?

Man ved fra forskning, at motion starter nogle processer i hjernen, der forebygger stress. Det kan jeg virkelig mærke! Samtidig får jeg selvtillid af at træne, så for mig er motivationen, at motion får mig til at være glad.

Samtidig er motion for mig min alenetid, hvor jeg kan tænke og bare være mig. Jeg elsker mine små træningsrutiner. Både før, under og efter træning.

 

3. Hvornår føler du dig mest sund?

Når jeg er glad. Og det er jeg efter 10 km. løb, en god gang styrketræning og så friskpresset juice i sofaen i mit træningscenter.

 

Lisbeth Østergaard PR billeder

 

Lisbeth Østergaard, 34 år, TV2 vært

 

1. Hvilken motion dyrker du og hvor ofte?

Når jeg ikke lige går rundt og bygger en baby i maven, så træner jeg et par gange om ugen.

Det er forskelligt hvad jeg træner, da jeg hurtigt keder mig. Så min træning skal være varieret. Jeg kan godt lide at træne i reformer maskinerne hos POWERHOUSE CPH, men ellers spinner jeg lidt og løfter vægte. Mit løb er gået lidt i stå, men jeg håber at komme igang til foråret, når jeg igen selv bestemmer over min krop.

 

2. Hvad er dit bedste motions motivations tip?

Motivationen kan være svær, når det blæser og regner, eller man skal tidligt op for at nå at træne inde arbejde. Men jeg ved, at jeg kommer af sted, hvis jeg har en aftale. Jeg ved godt, at det ikke er et nyt fif, men det virker for mig. Jeg laver træningsaftaler med min kæreste eller mine veninder, så kommer jeg helt sikkert af sted.

 

3. Hvornår føler du dig mest sund?

Jeg føler mig klart mest sund efter en rigtig god uge med masser af træning og sund kost. Sådan en uge hvor man har været alle musklerne igennem og har spist rent, uden for meget chokolade og for mange kager. Det giver samtidig mere blod på tanden i forhold til at forsætte endnu en uge med samme livsstil, fordi man virkelig kan mærke at kroppen er glad.

 

FET_Annemette Voss

 

Annemette Voss, 30 år, Kagearkitekt, vinder af Bagedysten 2013 og forfatter til bogen Bagelyst

 

1. Hvilken motion dyrker du og hvor ofte?

Jeg foretrækker at løbe, når jeg motionerer. Det giver ro til tankerne og en følelse af at være helt alene, mens man motionerer. Det kan jeg godt lide – fremfor at stå i et motions- center, hvor en masse andre okser rundt på løbebånd ved siden af mig; – det kan hurtigt føles som en slags konkurrence, og motion er noget man dyrker for sin egen skyld.
I de perioder, hvor jeg løber fast, så er det tre gange om ugen.

 

2. Hvad er dit bedste motions motivations tip?

Hvis man motionerer for at kompensere for en usund livsstil, så bliver motionen jo en slags straf, eller en slags anti-synd. Dét fungerer ikke for mig. Motion må indgå i en sund livsstil, hvor der er plads til lidt af hvert. Det, som motiverer mig allermest, er, når jeg vælger at motionere, fordi jeg vil være god ved mig selv. Fordi det skal være en glæde. Så jeg sammenligner gerne motion med f.eks. en ansigtsbehandling eller en kaffepause, det motiverer mig, at gøre noget godt for mig selv.

 

3. Hvornår føler du dig mest sund?

Jeg føler mig rigtig sund efter en god nattesøvn, hvorefter jeg spiser lækker morgenmad. Så hopper jeg i løbetøjet og det øjeblik, hvor solen rammer mit ansigt og en frisk vind blæser mig i møde; – dér føler jeg mig sund!

 

FET_Julie_B

 

Julie Berthelsen, 35 år, Sangerinde

 

1. Hvilken motion dyrker du og hvor ofte?

Det skifter fra tid til anden. Vægtløftning, spinning og løb er de mest gængse i min verden.
For nylig er jeg også begyndt på rulleski. Det er så fedt, når vejret er til det. Og jeg tror, jeg underholder mange på de fynske veje, da det er et sjældent syn.

 

2. Hvad er dit bedste motions motivations tip?

Start stille og roligt. Og hav tålmodighed. Jeg har selv on og off perioder. Og når man skal igang tænker man ofte, at det ikke er nok, eller godt nok, medmindre det er lang og hård træning fra day one! Glem det. Start behageligt og oplev succes. Tag f.eks. din første løbetur på max 10-15 min, og gerne de første to uger hver anden dag. En anden motivationsfaktor er holdtræning eller venindetræning.

 

3. Hvornår føler du dig mest sund?

‘Når jeg træner regelmæssigt. Det er ikke altid muligt med min kalender og mit liv. Men når der er rytme og træning, er jeg gladest’.