Hvad sker der?

Gl Holtegaard Venedig syndromet

Storhed og fald

Gennem de sidste 300 år har Venedigs skønhed, de overdådige bygningsværker, charmerende gyder og svungne kanaler med turkisgrønt lagunevand, tiltrukket rejsende fra hele verden. I mødet med byen overvældes turisterne af æstetiske sanseindtryk, og det er den fascination, det syndrom, som er udgangspunkt for Gl. Holtegaards store efterårsudstilling.

Udstillingen ”Venedigsyndromet – Storhed og fald i kunstens Venedig” indledes med billedskønne motiver fra 1700-tallet. De italienske mestre vakte drømmen om Venedig til live og præsenterede, for resten af verden, en by, som var både dragende og dekadent. Byen blev i 1800-tallet et yndet rejsemål for borgeskabet såvel som kunstnere, og også de danske guldaldermalere drog til Italien. Med modernismens indtog ændres udtrykket. Voldsomme, eksplosive og skingre farver får værkerne til at tangere grænsen til både kitsch og kliché, og minder os om, at Venedig også er en by stærkt påvirket af masseturisme. Udstillingen vises frem til den 14. december.

www.glholtegaard.dk

Louisiana Riverbed udstilling

Foto: Olafur Eliasson, Riverbed, Louisiana 2014

Det er blevet hverdag!

Museet som åbent, levende sted, der involverer både krop og sjæl. Og hvor vi som gæster må træde i karakter, tage aktivt del og sætte os selv i spil. Dét er, kort fortalt, blandt de kodeord og tanker, der ligger til grund for Olafur Eliassons første soloudstilling på Louisiana.  Det at gå på museum har fået ny betydning med Olafur Eliassons ”Riverbed”. Vi går på museum, og vi går på museum… Bevægelsen gennem park og rum i Humlebæk har altid været i centrum, det har arkitekterne sørget for, og Eliasson har ønsket at markere dette træk som det vigtigste ved Louisiana. Derfra kan ting tage deres begyndelse.

Hovedværket på udstillingen, et kæmpe landskab, vil udfolde sig gennem
hele museets sydfløj og giver beskueren lejlighed til at tænke den æstetiske oplevelse som mere end mødet mellem den besøgende og værker på gulv eller vægge. “Riverbed” kan opleves på Louisiana fra 20/8-2014 – 4/1-2015

www.louisiana.dk

…………………………………………………………………………………………..

Carl Larsson: Lathörnet. Ur Ett hem. NMB 269

Det gode liv er på vej

Carl Larsson er kendt og elsket for sine idylliske og virtuose akvarelskildringer af familielivet i hjemmet i Sundborn i Sverige. Med udstillingen ”Carl Larsson. Det gode liv” i efteråret 2014 understreger Ordrupgaard hans status som én af de største, nordiske kunstnere gennem tiden. Udstillingen viser en perlerække af Carl Larssons bedste værker og sætter fokus på hans enorme betydning for skandinavisk boligkultur. Endnu den dag i dag fremstår det Larssonske livsstilsideal som en tidløs opskrift på det gode liv. Ordrupgaard leverer ingredienserne fra den 25. september.

www.ordrupgaard.dk

…………………………………………………………………………………………..

Cat 081

Claude Monet: Waterloo Bridge, gråvejr. 1903. Fotograf Pernille Klemp

Indtryk i Charlottenlund

Ordrupgaard frister sommergæsterne med skrøbelige pasteller. På udstillingen Franske Fristelser – Mesterværker fra Ordrupgaards samling kan publikum opleve store franske impressionister – og som noget helt særligt se museets skrøbelige pasteller, der sjældent bliver vist frem. Claude Monet, Pierre-Auguste Renoir, Édouard Manet, Auguste Rodin, Paul Gauguin, Edgar Degas, Paul Cézanne og en lang række andre franske mestre pryder Ordrupgaard frem til den 7. september. Udstillingen byder på en bred vifte af impressionistiske værker fra museets franske samling blandt andet en række pasteller, som kun sjældent vises frem på grund af deres meget lysfølsomme og skrøbelige karakter. F.eks. kan publikum opleve Degas’ berømte ballerinaer og Renoirs og Manets skildringer af pariserne og livet i den franske metropol i slutningen af 1800-tallet.

www.ordrupgaard.dk

…………………………………………………………………………………………..

Skodsborg Elisabeth Holmegaard Nielsen WEB

Musikalsk wellness

Kurhotel Skodsborg afholder i år en række intime klassiske koncerter med ”standing high tea” i deres stemningsfulde DannerSalon.  Kunstnerne er udvalgt i samarbejde med Tivolis musikchef Henrik Engelbrecht. ”Vi har samlet en palet af kunstnere, som er blandt de absolut mest interessante i den yngre generation af musikere og sangere netop nu. Jeg ved, at de medvirkende glæder sig til at spille på Skodsborg i en koncertserie man kan kalde et musikalsk mini-wellness-ophold,” fortæller Henrik Engelbrecht. Koncerterne foregår hver den sidste lørdag i måneden kl. 16.00 med en kort introduktion af Claus Johansen fra DR. I pausen serveres standing high tea, inspireret af de klassiske britiske hoteller med te, kaffe, cupcakes, macarons og fingersandwichs.

Se hele koncertprogrammet på www.skodsborg.dk

…………………………………………………………………………………………..