Vinterferien …

Snedækkede tinder, hjerterum og cosy living … det er en selvfølge, når vi planlægger årets første ferieperiode. Der er dog ikke snegaranti hertillands, men hyggen kan vi jo selv skabe. Vi guider med en række tips og idéer til oplevelser i vinterferien

Cocoa-beans-and-chocolate_ copy

Mælk, der er brun!

Det er jo altid dejligt med lidt varm chokolade. Gudernes drik giver ofte et kærkomment boost midt på dagen. Og det behøver ikke nødvendigvis være polarkulde med chillfaktor 1000, når der skal skåles i chokolademælk. Den engelske chokoladebutik, Hotel Chocolat på Østergade 13, er proppet med chokolade i alskens varianter, størrelser og farver. Og i kakaobaren i midten af lokalet kan man købe varm kakao. Den bliver lavet, lige som du vil have den. Tyk og cremet eller tynd og læskende. Den serveres i tre varianter; en helt klassisk, med mokka eller med chili. Andre muligheder kunne være en tur hos feinschmeckeren Peter Beier Chokolade, klassikeren Conditorie La Glace eller måske det lokale supermarked, hvis den varme chokolade skal trylles frem i hjemmets egen gryde …Slurp!

Brætspil vinterferien Sims copy

Oldschool hygge

Så er det tid til vinterferiens magiske turnering på Kogleborg Slot. Brætspillet Simsala Hopp er et fysisk og genialt udtænkt færdighedsspil, hvor en samling små brikker skal bankes rundt i luften med en tryllestav. På den måde – vupti – bliver frøerne tryllet om til kaniner af forskellig farve. Et originalt og opfindsomt behændighedsspil, der både stiller krav til børnenes (og de voksnes) motorik og hukommelse. Kan spilles af 2-4 spillere. Fra 5 år. Simsala Hopp kan bl.a. erhverves i den lokale BR legetøjsbutik.

Lakridsfestival 2013 www.flemminglyng.dk Fotograf Flemming Lyng

Det smager lidt lakrids!

Er man blevet en smule træt af varm chokolade, julekonfekt og Nutella-madder? Ja, hvorfor så ikke tage hele familien med til det nye sort! Den sidste weekend i vinterferieperioden byder Grilleriet på Østerbro indenfor til årets store lakridsfestival. Her kan I begive jer ud på en rejse gennem smagen af lakrids fra lakridsrod til gourmetlakrids eller gå på opdagelse i Lakrids-universet, der byder på udvalgte aktører indenfor bl.a. chokolade, kager og øl med lakrids.

Billetter kan købes på www.lakridsfestival.dk

scoop boxes 001

Det dufter af 80’erne og smager af popcorn

25. række. En spand popcorn og måske 2,5 kilo saltlakrids. Så er det for alvor bif-tid! Filmen på lærredet kunne passende være en genindspilning af ”kultfilmen” Robocop, der har premiere den 6. februar. Året er 2028, og det multinationale selskab OmniCorp er førende inden for udvikling af robotteknologi. OmniCorp har dog længe ønsket også at integrere deres kontroversielle teknologi i civilsamfundet, og da politimanden Alex Murphy bliver alvorligt såret, får OmniCorp chancen for at skabe en politi-betjent, der er halvt mand og halvt robot. De forestiller sig en RoboCop i hver by og dermed endnu flere milliarder til deres aktionærer. Men de har overset én ting: Der er stadig en mand inde i maskinen, som søger retfærdighed. Relanceringen af 80’er klassikeren byder på nyt skuespil fra bl.a. Gary Oldman og Michael Keaton.

Islygte Vinterferien

Lys og lyst!

På hjemmesiden ”Sjov for børn” kan i finde en række spænd- ende aktiviteter, der passende kan afløse trampolinen og badebassinet i den kolde tid. Hvad med et sæt smukt designede islygter kreeret af familiens yngste medlemmer. Det er let og enkelt; ”Find en stor skål og en mindre skål. Fyld den store skål halvt med vand og sæt den lille skål ned i vandet. Fyld vand i den lille skål. Efter et døgn i frosten løftes den inderste lille skål op, og så kan I tage isen i den store skål forsigtigt ud. I har nu støbt jeres egen is-skål, og den kan bruges som islygte med et stearinlys.”

www.sjovforborn.dk