Rundt om spisebordet

Der er fokus på spisebordsstole hos mange af de danske designvirksomheder for tiden – uanset om du inviterer til stor middag, en hurtig frokost eller kagebord, så handler det om, at alle omkring bordet skal sidde godt!

Skalstole og træstole med og uden armlæn dominerer i spise-stuerne. Mange af de gamle designikoner vinder stadig stor fremgang, flere bliver hentet frem fra gemmerne og reproduceret, men heldigvis får nye design-ere, også deres stole omkring de danske spiseborde. Bungalow5 har valgt 8 stole der er værd at prøve sidde, hvis du er på jagt efter en ny spisestue.

stol2

IN BETWEEN

Navnet forklarer perfekt forudsætningen for stolen. Det den halvmåneformede ryg og armlænet tillægger sædet gennem tre træfinér paneler, og de blidt buede udskæringer til disse pa-neler, skaber en interessant sammenhæng mellem stolen og dens omgivelser – revealing the spaces in between, så at sige.

www.andtradition.com

stol3

SPINE

Spines simple former er klassisk skandinavisk, men de uortodokse detaljer giver stolen et markant anderledes udtryk. De kontrastfulde elementer smelter sammen til et lille væsen, der er helt sit eget.

www.fredericia.dk

THONET imm07

THONET

Thonet i dag, som før i tiden, betragtes som en pioner inden for møbeldesign. Denne elegante og klassiske ”bentwood” stol betegnes af mange som et mesterværk i sin konstruktion og produktion. Stolen har en organisk form og ser næsten ud som en skulptur.

www.thorsen.dk

stol9

SOLO

Stolen har mere karakter; en smule hård, men meget rund, meget enkle, praktisk og pragmatisk. En utrolig smuk stol.

www.pleasewaittobeseated.dk

stol88

SCOOP

Det produktive power designfirma, Tom Dixon, lancerer produkter som ingen anden. Kodeordet for spise-stuestolen Scoop er komfort. Den er generøst proportioneret med et sæde, der, som navnet antyder, har en kugle form, der er designet til at holde den siddende fast i den polstrede skal.

www.roomstore.dk

stol99

KNOT

Tatsuo Kurodas Knot stol har et enkelt og rent udtryk, kun brudt af de papirgarn omviklet armlæn. Stolen sender tankerne tilbage til 50’erne, hvilket dog ikke gør den mindre spændende!

www.normann-copenhagen.com

stol100

PILOT

dk træ – Det er med det som grundtanke, at dk3 designer møbler. Hvert møbel fremstår som et unikum med knaster, splint og dramatisk strukturspil. Designet er enkelt og funktionelt og udgør kontrasten til det meget udtryksfulde træ. dk3 arbejder ud fra filosofien om at udvise respekt for miljøet og har et rekordlavt træspild.

www.dk3.dk

 

stol110

COPENHAGUE

Bouroullec brødrene kan ikke lave noget forkert, alt hvad de rører ved bliver til guld. Copenhague er ingen undtagelse, og har klare referencer til 1930’ernes Bauhaus stil. Selvom stolen er designet til Københavns Universitet (KUA), så er den perfekt til spisebordet.

www.hay.dk

stol800

Bungalow5 er den primære danske blog for dem, der brænder for indretning og design i alle dets former, og for dem, der søger inspiration og unikke måder til at indrette det moderne, rolige og stilfulde hjem. Hver dag leverer Allan, Tine og Hulda adgang til omfattende nyhedsstof, interviews og anmeldelser inden for den kreative verden, der dækker design, arkitektur, rejser, kunst, events og meget mere. Alle indlæg skrives både på dansk og engelsk – med primær fokus på det danske marked.