Rom, verdens hovedstad i århundreder. Byen oser af pomp og pragt, og det skal selvfølgelig også afspejles i det hotel, man vælger at bo på. Her er fire af dem, som skiller sig positivt ud fra mængden.

rejs88

Den fuldkommen vanvittige

When in Rome…. Her er et tilbud, som de færreste nok kommer til at gøre gavn af. På The Westin Excelsior Rome kan man gå planken ud og leje Villa La Cupola Suite, som er femte og sjette sal af hotellet bygget sammen til én suite på små 1.100 kvm – den største i Italien. Her er selvfølgelig private elevatorer og marmortrapper, samt alt hvad et meget meget rigt hjerte kan begære som privat vinkælder og en jacuzzi udført i Pompejistil. Der er en terrasse stor nok til en morgenløbetur og kort sagt har Villa La Cupola Suite overhovedet ikke sparet på noget. Det er La Dolce Vita i sin reneste form. Villa La Cupola Suite, Via Vittorio Veneto 125

rejs4

Den historiske

Der er ikke noget trendy eller nytænkende over Hotel Hassler. De er, som de altid har været – de bedste. Det er nu femte generation, der styrer Roms mest eksklusive hotel. Der er skrevet bøger om den bygning, men lad os starte med det vigtigste – beliggenheden. At ligge på toppen af Den Spanske Trappe kan vist ikke fås meget bedre. Og det samme kan siges om servicen – den er uden at tage munden for fuld, legendarisk. Det er unødvendigt at sige, at værelserne er en oase i den travle turistby, og hvis man skulle få lyst til at få lidt lækkert indenbords, skal man ikke længere end til taget, hvor Restaurant Imàgo frister med både michelinmad og en udsigt, som nok ikke fås bedre i heleRomerriget. Hotel Hassler Roma, Piazza Trinità dei Monti

SONY DSC

Den i himlen

Lige ved altid hyggelige Piazza Navona ligger det smukke Hotel Raphael og soler sig i de gyldne romerske solstråler. Her er både ægte marmorbadeværelser, parketgulv og værelser som taget ud af et boligblad, men det allerbedste er nu at søge mod himlen. Hotel Raphaels tagterrasse er nemlig af den slags, hvor man kan sidde i time, ja dagevis og bare nyde tiden langsomt strømme af sted, mens man lader den fantastiske panoramaudsigt over Rom bundfæstne sig. Fra Peterspladsen til Pantheon. Hele siden af bygningen er derudover vokset til med de smukkeste grønne vækster, som uden problemer holder den travle storby lidt på afstand. Hotel Raphael, Largo Febo 2

rejs

Den private villa

Villa Spalletti Trivelli er en elegant villa ejet af en aristo-kratisk italiensk familie, som hylder de fineste ting her i livet. Her er bare 12 værelser, og hvis man er udstyret med en nogenlunde kastearm, kan man kaste mønter i Trevi fontænen direkte fra sit værelse. Man kan også bare blive i de luksuriøse omgivelser og nyde en drink i den overdådige have og slentre i den lækre tyrkiske hamam, som fjerner alt romersk stress. Selve navnet på hotellet lyder for øvrigt som en blanding af en italiensk karikatur og en pastaret. Om ikke andet så skylder man næsten at bo her bare for at kunne sætte sig ind i en taxa og sige: Villa Spalletti Trivelli og føle sig åhhh så ægte romersk. Villa Spalletti Trivelli, Via Piacenza 4