SUITE DEAL

boo10

”En velhavende schweizisk dame indkvarterede sig i fjor næsten tre måneder i Royal Penthouse-suiten. Hun skulle bruge en midlertidig base, mens håndværkerne færdiggjorde restaureringen af hendes mondæne chalet på den anden side af Genevesøen. Ja, det kan så hurtigt blive en dyr regning, hvis du kalkulerer med en pris på 58.000 euro i døgnet.”

 

En kort besked fra den skandinaviske PR Manager afgjorde beslutningen. Presseture er ellers ikke det mest spændende, der findes i denne her branche. Kanapéer, smoothies og efterfølgende boblevand kan sagtens undværes, når ungerne derhjemme hellere vil spille Kalaha og hygge med godteposer. Men en suite til 58.000 euro i døgnet er så afgjort ikke hverdagskost for en skriverkarl og slet ikke, hvis den er udstyret med smuk udsigt, en alenlang liste over notabiliteter, der alle har slænget sig i dynerne samt en audiovisuel kæledægge af et 103 tommer enestående skrummel fra Bang & Olufsens værksted i Struer.

Alle præsidentens mænd

Det overdådige Hotel President Wilson ligger ved bredden af Genevesøen. Fra hotellet er der en spektakulær panoramaudsigt over den smukke sø. Byens berømte vartegn – Jet d’Eau bryder horisontens bjerglandskab og sender jævnligt kaskader af vand 140-150 meter op i luften. På land tikker og bling-blinger urbutikker og juvelerforretninger i takt med pengestrømmen fra de mange banker og kreditselskaber, der har deres domiciler placeret omkring søen. Det er også her byens øvrige shoppingliv foretagsomt opbevarer kimen til et liv i luksus. Geneve er ikke synderligt ramt af krisen set ud fra mængden af millionbiler og facadernes opulente udstillinger af gear, grej og gadgets. Slips og slør udgør beklædningen på en stor del af det købelystne publikum, der ligeledes har rigelig magelighed i sigte, når trætheden melder sig. På et umådeligt lille område kan man vælge mellem adskillige muligheder, såfremt ens bed & breakfast behov kræver 5-stjernet luksus. Hotel d’Angleterre, Hotel Beau-Rivage, Grand Hotel Kempinski, Four Seasons og ikke mindst Hotel President Wilson er en del af stjernestøvet over byen. Sidstnævnte er netop blevet komplet renoveret og betragtes som et af Geneves mest moderne hoteller. Den ekstravagante, overdådige, luksuriøse – … ja, tilføj gerne flere adjektiver! – Royal Penthouse-suite optager hele 8. etage på Hotel President Wilson. 58.000 euro skal man spendere for en nat – og ifølge hotellets manager er det dog yderst sjældent, at gæsterne udelukkende bruger den 1.680 m2 store suite som overnatningsmulighed for kun én enkelt nat;

boo

”Det er normal kutyme, at vores VIP gæster til Penthouse-suiten tilbringer en forlænget weekend eller et par uger i suiten. Det kan være i forbindelse med filmoptagelser, koncerter eller ferie. Vi har utroligt mange royale boende især arabiske prinser, prinsesser og kongelige forbindelser er glade for stedes tårnhøje serviceniveau. Det sker også, at verdensstjernerne indenfor musik- og filmbranchen bruger hotelsuiten som base for en turne eller filmoptagelser i Europa”, beretter Marketing Manager Amélie Vavasseur.

Hvor lagde jeg mine solbriller?

Den royale suite bruger sine mange kvadratmeter yderst fornuftigt. Da jeg sammen med en lille gruppe pressefolk fra England, Tyskland, Italien og Schweiz ankommer til receptionen senere på aftenen er vi blevet transporteret med suitens egen elevator direkte til den store hall på 8. etage. Her venter, udover et ganske nydeligt arrangement med hummer, foie gras og Louis Roederer, et fitnessområde, en jacuzzi med udsigt til Mont Blanc, 12 soveværelser, 12 badeværelser, en lounge på 250 m2 samt en umådelig stor privat terrasse. Min mangel på stedsans gør ikke stedet mindre, og da jeg efter evig vandren gennem værelserne på jagt efter Madonnas glemte solbriller eller Sheikens forlagte tøfler bliver gjort opmærksom på, at halvdelen af suiten er aflukket, pressekort eller ej, bliver jeg først imponeret. Hvorfor skal den være så enorm? Jo, jeg kan sagtens forstå idéen med skudsikre glas i alle vinduerne, Steinway-flyglet er på sin plads og den monstrøse B&O skærm på 103 tommer har også sin berettigelse. Det handler om luksus … det har det gjort hele dagen. Fra velkomsten i den nyistandsatte lobby til den guidede tur op gennem hotellets hierarki og til sidst kulminationen på et dansk-schweizisk samarbejde, der betyder B&O audio- og visuelle løsninger i samtlige værelser. Det er i øvrigt ganske glimrende gået af den danske virksomhed. Og nej, det er ikke resultatet af gratis underholdning og rigelige mængder god alpevin – ej heller BeoSound’en smukt, strategisk placeret i testvognen foran hotellet; en spritny Mercedes SLS AMG.

B&O har brugt det luksuriøse hotel som et unikt udstillingsvindue, og vi danskere kan trods alt være stolte af det stilrene design, der jævnligt kommer fra værkstedet i Region Midtjylland. Man vejrer morgenluft i det jyske, men det er stadig samtlige hotelgæster på Wilson, der slukker for dansk design, inden de siger godnat.

Efter halvandet døgn i den schweiziske metropol er jeg atter tilbage i egen stue på 20 m2 Det gamle BeoVision MX er røget til storskrald, og det nye er desværre ikke fra Struer. Vinduerne er heller ikke skudsikre, men i stedet skæmmet med stillads hele sommeren. Sådan er livet, men det var trods alt en suite deal!

 

boo1 boo78 boo90

Efter en komplet renovering er alle 180 værelser og 48 suiter i hotellet udstyret med
dedikeret AV-teknologi fra Bang & Olufsen.